Fontos győzelem után maradt még izgulnivaló

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ETO UNI GYŐR U23  38:33 (22:17)
Várpalota, 120 néző
V.: Garai Balázs és Varasdi Levente

Várpalotai BSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó, Végh 5, Szabó 1, Foki M., Fülöp 11, Dobos M. 1, Somogyi 1, Bajnóczi 9, Hegyesi, Gáspár 1, Csóka 3, Fenyő, Hanák, Ignácz 6
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 2 ill. 8 perc
7m-es: 4/3 ill. 5/3

Egy tavasszal jó formát mutató ETO érkezett szombaton a Bakony tövébe, hiszen a győriek a bajnokság második felében eddig mindössze egyszer szenvedtek vereséget, igaz azt hazai pályán a veszprémiek ellen. Ezzel szemben legyőzték azt az Ajkát, akiknek ez az egyetlen veresége a bajnokságban!

Kiélezett harcra volt tehát kilátás, melynek tétje – az eddigi eredmények ismeretében – nem kevesebb volt, mint a bronzérem megszerzése. Mivel a VBSK már csak egy mérkőzésen lép pályára (Május 15-én Veszprémben vár borzasztóan nehéz feladat fiainkra), a zöld-fehéreknek pedig 2 papíron könnyű mérkőzése van hátra, a Bányásznak az őszi 5 gólos győri vereség miatt egy 6 gólos vagy annál nagyobb győzelem a bronzérem megszerzését jelentette volna…

A találkozót viszont a vendégek kezdték jobban és percekig a Bányász loholt a győriek után egészen a 7.percig, amikor 3:5-ről zsinórban 3 gólt szerezve végre átvette a vezetést a lelkes közönsége által hajtott palotai gárda. (6:5) Néhány perc elteltével pedig már 4 góllal vezetett a Bányász és a 3-4 gólos különbség állandósult a félidő hajrájáig. Ekkor sikerült tovább növelni az előnyt és már 6 góllal is vezetett a Várpalota, amiből végül 5 maradt a szünetre.(22:17)

A pihenőt követően egy gyors hazai gól után kissé megtorpantak a vörös-feketék és felzárkózott a győri együttes. (23:20) Szerencsére hamarosan visszaállt a már megszokott 4-5 gólos különbség, de sajnos sehogy sem akart tovább nőni az előny.

A második félidő felénél pedig már ismét a VBSK nyakára jött a vendég csapat (27:25). A mérkőzés hajrájához érve bűntetőt hibáztak a győriek, amire zsinórban 3 gólt lőve válaszolt a Palota, így újra 5 gól volt a két csapat közötti távolság. (33:29) Rosta Miklós időkérése után 3 gólra még feljöttek a vendégek (34:31), de a 4-5 gólos különbség állandósult a találkozó végéig. A lefújás előtt pár másodperccel a Bányásznak még volt esélye megszerezni a hőn áhított 6 gólos sikert, azonban Fülöp lövését védte a győri kapus.

Ismét 5 gól a két csapat közötti különbség és mivel az ETO lőtt több gólt idegenben, ez azt jelenti, hogy pontegyenlőség esetén a zöld-fehérek szerezhetik meg a bajnokság bronzérmét. A Bányásznak tehát mindenképpen pontot vagy pontokat kell szereznie Veszprémben ahhoz, hogy a dobogón végezzen.

Nehéz lesz, de korántsem lehetetlen!

Gyerünk fiúk! Meg tudjátok csinálni!!!

HAJRÁ BÁNYÁSZ!