Nagy küzdelemben szereztük meg a két pontot

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – ÁCSI KINIZSI 33:28 (15:14)

Várpalota, 250 néző

V.: Budai Bock Krisztián és Wenzel Tamás

 

VBSK: Sári, Lakatos (kapusok) – Pongrácz 1, Végh 4, Devecseri 7, Foki M., Daruság, Zergi, Tolnai 4, Dobos P. 7, Szikra 3, Hegyi, Gáspár 3, Galambos 4, Fenyvesi, Varga Z.

Edző: Soha Gergő

7m-es: – ill. 1/1

Kiáll.:8 ill. 8 perc

 

Két vereség után első tavaszi pontjai megszerzésére készült a VBSK. Sajnos a felkészülés nem telt zavartalanul, hiszen a héten a maródiak listájára került Szabó Patrik és Mecseki Bálint is, nem kis fejtörést okozva Soha Gergő edzőnek.

A találkozó Végh Szabolcsnak köszönhetően hazai találattal kezdődött, ám a kihagyott helyzeteknek köszönhetően nagyobb előnyt nem sikerült kicsikarniuk a vörös-feketéknek. A játékrész utolsó harmadához érve a vendégek még a vezetést is át tudták venni néhány pillanat erejéig. (8:9) Erre rövid időn belül 5 góllal válaszolt a Bányász kialakítva ezzel az addigi legnagyobb különbséget a két csapat között. (13:9) A 25. percben aztán újabb csapás érte a palotaiakat, Pongrácznak a harmadik 2 percesét követően kellett rendkívül hamar elhagynia a játékteret. Ez némileg megzavarta a hazaiakat és a Kinizsi ismét egy gólra csökkentette hátrányát.

Szünet után hazai góllal indult a második félidő, majd kihagyott lehetőségek mindkét oldalon. Újabb két ácsi találat már azt jelentette, hogy ismét döntetlen a találkozó állása.(16:16) Gyors gólváltást követően aztán a Bányász fokozatosan ellépett ellenfelétől és a záró 5 percre már 8 gólos volt a palotai előny. (33:25) Sajnos a hátralévő percek nem sikerültek túl jól, hiszen csak a vendégek tudtak gólt dobni, amivel 5-re csökkent a különbség a lefújásra.(33:28)

A leglényegesebb dolog viszont most a 2 pont megszerzése volt, ami szerencsére sikerült is.

Győzelmével a dobogóra lépett fel a Palota, köszönhetően a hazai pályán újabb vereséget szenvedő Komárom csapatának. A folytatásban éppen hozzájuk látogat csapatunk és rendkívül kiélezett, parázs csatára lehet számítani a kilátogató nézőknek.

HAJRÁ BÁNYÁSZ!

Soha Gergő: A tavaszi szezon első pontjaiért, hazai pályán küzdhettünk meg ismét a kiváló és támogató közönségünk előtt. Az elmúlt edzéseken elsősorban igyekeztünk a fejekben rendet tenni és a tempónkat szerettük volna növelni. A hozzáállással nem volt gond, viszont sokszor kell ugyanazokra a dolgokra felhívni egyes játékosok figyelmét, nem csak edzésen, hanem a mérkőzéseken is. Ezek kisebb, nagyobb hullámvölgyeket eredményeznek, főként a tempónk miatt. A második félidőben végre sikerült egy olyan tempóban játszanunk, amire már nem volt lehetősége az ellenfelünknek lépnie, így a végjátékban egy újabb fiatal játékosnak, lehetőséget adhattunk a felnőtt mezőnyben. A céljaink között továbbra is ott van minél több várpalotai fiatal beépítése a felnőtt csapatba.

2019/2020 VBSK-Ácsi Kinizsi 33:28