„Híres Komárom be van véve…”

KOMÁROMI VSE – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 20:24 (8:10)

Komárom, 60 néző

V.: Garai-Varasdi

VBSK: Sári, Lakatos (kapusok) – Pongrácz 2, Végh 1, Mecseki 1, Devecseri 5, Daruság 2, Foki M., Dobos M., Somogyi, Szikra, Hegyi, Gáspár 5, Galambos 3, Fenyvesi 5, Varga Z.

Edző: Soha Gergő

7m-es: 5/2 ill. 3/3

Kiáll.: 6 ill. 12perc

A múlt heti „gátszakadást” jelentő első tavaszi győzelem után Komáromba látogatott csapatunk, ahol a helyi csapat nyilván győzelemmel szeretett volna visszakapaszkodni a dobogóra, épp a Bányász kárára. Igaz a hazai csapat sem a várakozásoknak megfelelően kezdte a bajnokság második felét, hiszen a nyitó fordulóban meglepetésre otthon szenvedtek vereséget a Tarján SE gárdájától, amit azonban még egy ácsi sikerrel sikerült hamar kijavítaniuk. Az ezt követő újabb hazai pofon (ezúttal a Balatonfüred fiataljai vitték el a két pontot Komáromból) azonban aligha volt a tervek között a sárgáknál.

Ennek megfelelően agilisan kezdett a KVSE (2:0), de a palotaiak lépést tudtak tartani ellenfelükkel Gáspár gólerős játékának köszönhető, aki az első négy palotai találtot szerezte. A 20. percre pedig már a vezetést is átvették a vörös-feketék (5:6), ami a félidőt záró sípszó előtt 2 perccel már háromra duzzadt. (7:10) Az utolsó perc még hozott egy hazai gólt, így 2 gólos előnnyel vonulhatott pihenőre a Várpalota.

Komáromi találattal indult a második félidő is, ám mire belelkesedhettek volna a hazaiak, rögtön 4 Bányász gól volt erre a válasz. (9:14) A hajráig 3-4 gólos távolságban tartotta ellenfelét a VBSK, de az utolsó 10 perchez érve két gólra zárkóztak a hazaiak, ami meglehetősen izgalmas perceket ígért. Szerencsére a palotaiak nem bízták a véletlenre és ezen időszak alatt 3 kapott gól ellenében 6-szor mattolták a komáromiak kapusát, így magabiztos és megérdemelt sikert arattak közvetlen riválisuk felett és megerősítették pozíciójukat a dobogó harmadik fokán.

Soha Gergő: Nagy rangadóra készültünk a héten, amit sérülések, betegség nehezített. Nem más volt a tét, mint a dobogóért folytatott küzdelem „4” pontos meccse a Komárom ellen. Kiélezett mérkőzésre számítottunk Szepivel, viszont azok a srácok, akik hadra foghatóak voltak kitettek magukért. Amíg koncentráltan a megbeszélteknek megfelelően játszottak a srácok meg tudtuk csinálni, amit elterveztünk és sikerült ellépni az ellenfelünktől, amint a fáradtság jelei és figyelmetlenség lépett fel, azonnal, közelített a komáromi alakulat. Így egy végig parázs mérkőzésen tudtunk egy megérdemelt győzelmet szerezni, ami a jó védekezésünknek és kapusteljesítménynek köszönhető elsősorban.  Köszönjük a szurkolóinknak a fantasztikus szurkolást!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!