Megtört a jég – magabiztos Bányász siker

VÁRPALOTAI BSK – BFKA BALATONFÜRED U23 30:21(16:10)
Várpalota, 80 néző
V.: Fábián Balázs és Vandróczki Gábor

VBSK: Csomay, Bogdány, Nagy R.(kapusok) – Végh 3, Foki, Fülöp 4, Zergi, Dobos M. 3, Tolnai 8, Bajnóczi 1, Hegyesi 1, Hegyi, Gáspár 1, Venczel 3, Ignácz 6, Borbély
Edző:Soha Gergő
Kiáll.: 4 ill. 2 perc
7m-es: – ill. 7/5

Az osztály két élcsapata ellen nem termett babér a Bányász számára, de az új szezon második hazai találkozóján nem titkolt cél volt, hogy az egyébként jó képességi fürediek ellen kötelező megszerezni a két bajnoki pontot. Ennek megfelelően vetette magát játékba a palotai alakulat, de a vendégek még jól tartották magukat az első percekben. Egy rövid időre még a vezetés is az ő birtokukban volt (3:4). 5:5-öt követően azonban állva hagyta ellenfelét a VBSK és elhúzott 4 góllal (9:5). Ezt az előnyt a félidő végére tovább tudták növelni a Bányász fiúk és 6 gólos vezetés tudatában vonulhattak pihenőre. (16:10)
Fordulás után állandósult a 6-8 gólos hazai előny, majd a 49.percben Venczel találatával már kétjegyű volt a különbség a két csapat között. (26:16) Az utolsó percekben a fürediek még kicsit szépítettek az eredményen, de a lefújáskor így is magabiztos 9 gólos hazai sikert mutatott az eredményjelző. (30:21)
A Bányász győzelmével feljött a tabella 7. helyére, éppen a fürediek mögé.
A következő fordulóban Szombathelyen vizitál csapatunk. Az 5. helyen álló,4 pontos egyetemisták ellen lép pályára a Bányász. Nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, de fontos lenne a siker egy jó szereplés eléréséhez.

2021/22 VBSK - Balatonfüred