Kevés gól és elhullajtott pontok

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – KOMÁROMI VSE 20:20 (9:6)
Várpalota, 250néző
V.: Kolarovszki Zoltán és Lábadi János

Bányász: Lakatos, Sári (kapusok) – Pongrácz, Devecseri 3, Szabó 1, Zergi, Tolnai 4, Somogyi, Dobos P. 5, Szikra 1, Hegyi, Gáspár, Galambos 4, Varga Z., Dröszler, Foki 2

Edző: Soha Gergő

7m-es: 2/2 ill. 6/4
Kiáll.: 10 ill. 8 perc

Legutóbb több mint egy évtizede találkozott egymással bajnoki mérkőzésen a két gárda. A 2008/2009-es szezon a Bányász számára bajnoki aranyérmet hozott és feljutást az NB I/B-be. Akkor a VBSK legnagyobb riválisa éppen a komáromi csapat volt, akiket hazai pályán illetve az utolsó fordulóban idegenben is -rengeteg vörös-fekete szurkoló bíztatása közepette 3 góllal sikerült két vállra fektetni. A következő évben aztán a KAC is megnyerte az NB II-es bajnokságot, de a magasabb osztályt aztán nem vállalta a klub. (Ugyan így 2012/13-ban) A 2015/16-os szezon végén pedig már kieső helyen zárt a Komárom a harmadosztályban, így a megyei bajnokság következett, ahonnan idén kerültek fel. A nyáron viszont igyekeztek megerősíteni keretüket néhány Tatáról illetve Győrből ismert játékossal, ami azt jelenti, hogy nem csupán átszállójegyet kívánnak váltani az NB II-re.

Kiélezett mérkőzésre volt tehát kilátás és ami azt illeti az is lett. A vendégek szereztek vezetést a találkozón, majd ők jegyezhették a következő találatot is (0:2). A Bányász több, mint 6 perc elteltével érte utol először ellenfelét (3:3), amelyre ismét válaszoltak a sárga mezesek (3:4). Újabb VBSK gól a 8.perc megkezdését követően (4:4), majd egy egészen elképesztő csaknem 10 perces gól nélküli időszakot követően Tolnai révén a 18. percben átvette a vezetést a Palota. Ezt rögtön meg is toldották a vörös-feketék még két találattal(7:4).Jött is a vendégek időkérése! Ezután egy értékesített komáromi bűntető, majd újabb palotai találatok. A félidő 3 gólos hazai vezetéssel zárult.(9:6)

Szünet után felváltva estek a gólok, de a 40.percre már 4 gólra növelte előnyét a VBSK. (14:10) A folytatás rémálomszerű lett. Dröszler kiállítását követően zsinórban 3 vendéggól született, majd Gáspár kapta meg a 3. kétpercesét, így nem folytathatta a játékot. Az újabb vendégtalálat pedig már a Komárom egyenlítését jelentette újfent. (45.perc:14:14) Izgalmas véghajrára volt kilátás. Az utolsó 10 perc Galambos Bence góljával kezdődött(18:17),majd Szalay egyenlített ismét. Ekkor mindkét edző egymás után időt kért, megpróbálva még 1-2 váratlan húzásra ösztönözni játékosait. A Komárom ekkor újra átvette a vezetést, de szerencsére Dobos Patriknak sikerült mindkétszer kiegyenlítenie az állást, így a vége egy a szurkolók számára mindenképpen csalódást keltő döntetlen.(20:20)

Soha Gergő: Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, csalódottak vagyunk a hazai pontvesztés miatt. Sajnos a jó játék elmaradt a részünkről, csak egy-két jobb teljesítmény volt a hatvan perc rövid szakaszaiban. Ennyi technikai hibával sajnos nem lehet mérkőzést nyerni. Nagyobb fegyelemre van szükség a részünkről.

Hajrá Bányász!

2019/20 Várpalotai BSK - Komáromi VSE 20:20 (9:6)