Győzelem Ácson

Ácsi Kinizsi – Várpalotai Bányász SK 26:32 (11:13)

Ács, 50 néző

V.: Barna Viktor és Kovács Bálint

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Pongrácz, Devecseri 3, Szabó 3, Zergi, Tolnai 1, Dobos P. 4, Szikra 2, Hegyi 7, Gáspár 5, Galambos 5, Varga, Foki 2

Edző: Soha Gergő

7m-es: 10/7 ill. 3/2

Kiállítás: 3 ill. 6 perc

A múltheti magabiztos hazai diadal után egyértelműen győzelmi reményekkel utazott a csapat Ácsra. Tavaly jelentősen megszenvedtünk ott és most sem ígérkezett könnyűnek a mérkőzés.
A meccs elején nem tudtuk a megszokott gyors játékunkat játszani, nehezen lendültek játékba a srácok így a 12. percre 6-3 arányban vezetett az Ács gárdája. Az azonban látszott, hogy ha azt tudják játszani, amit a múlthéten a Tarján ellen megmutattak, akkor később nem lehet gond. Az első félidő második fele is elég szenvedős volt, de nyomokban már fel lehetett lelni kézilabdára utaló nyomokat is. Az Ács ebben az időszakban leginkább csak 7 méteresből volt eredményes, a félidő második felében büntetőből 4x találtak be. Félidőre két gólos Bányász vezetéssel vonulhattak a csapatok.  (11-13)
A második játékrészre frissebb, harcosabb lett csapatunk és 10 perc alatt megnyugtató 9 gólos előnyt hozott össze (13-22). Ez már az a játék volt, amit megszokhattunk tőlük. A mérkőzés hátralévő részében már csak az volt a cél, hogy hazahozzák a két bajnoki pontot, ez maradéktalanul sikerült is. A vége 6 gólos vendég győzelem. (26-32)
Ezen a héten szombaton a Komárom gárdáját fogadjuk hazai pályán a megszokott 18 órai kezdéssel, reméljük tovább tudjuk növelni győzelmi szériánkat!

Soha Gergő:  A második idegenbeli meccsünkre utaztunk a hétvégén Ácsra, ahol a tavalyi szezonban egy nehéz mérkőzésen tudtunk győzedelmeskedni. Úgy készültünk, hogy próbálunk a saját tempónkban kézilabdázva sikert aratni, az első félidőben sajnos nem sikerült, sok technikai hiba és kihagyott helyzet jellemezte a támadásainkat, amit a második félidőre, sikerült rendeznünk. A kapusok, végig biztos pontként álltak a védelem mögött és volt egy jó 20 perces szakaszunk amivel eldöntöttük a meccset.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!