Győzelemmel zártuk a szezont

Szentgotthárdi VSE – Várpalotai Bányász SK 20:27 (11:11)

Szentgotthárd, 50 néző

V.: Cseszregi Bence és Sipos József

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Devecseri 7, Szili, Szabó 6, Tolnai 1, Dobos 2, Gáspár 2, Galambos 6, Csóka 4, Varga 1, Dröszler

Edző: Soha Gergő

K.: 4 ill. 8 perc

7m.: 4/1 ill. 3/3

A 2019/20-as szezon utolsó már tét nélküli mérkőzésre készült felnőtt csapatunk. Az ellenfél Szengotthárd csapata volt idegenben így hosszú túra várt a gárdára. Ezt az utazást már többen nem akarták vállalni, így 12 játékossal indult csapatunk a nyugati határszélre.

A mérkőzés várpalotai góllal indult, de ezt követően a bátran játszó Szentgotthárd átvette a vezetést a mieink több helyzetet is kihagytak így a 7. percben 3-1 volt az eredmény. Ezután egalizáltunk és az első félidő hátralévő részében végig döntetlen körüli eredmény volt a jellemző. Ebben az időszakban jó védekezés mellett támadásban sok ziccer kimaradt így a félidőben 11-11 volt az állás.

A második félidő hasonlóan indult, ahogy az első abbamaradt. Felváltva estek a gólok a 40. percig, amikor a Bányász összeszedettebb lett és a következő 12 percet 8-1 arányban megnyerve eldöntötte a mérkőzést az 50. percre (16-22) Az utolsó 10 percben már csak az eredményt tartották a fiúk és így kialakult a 20-27-es végeredmény vendég győzelemmel.

Soha Gergő: Az utolsó megmérettetéshez, messzire kellett utaznunk a csapattal. Sajnos már nem volt tétje a tabellán elfoglalt helyünk módosításában. A következő szezonra gondolva, új védekezési formával kezdtünk, ami eleinte jól működött a kapus munkájával együtt. Támadásban viszont sok helyzetet elpuskáztunk, így elbizonytalanítottuk saját magunkat, ami a védekezésünkön is kiütközött. Az első félidő így döntetlennel zárult. A második félidőben egy kicsit sikerült fokoznunk a tempón és a helyzetkihasználásunk is javült némiképp, így tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. 

Nem úgy sikerült a szezonunk ahogyan szerettük volna, viszont a fiataljaink sokat profitáltak, fejlődtek az idei két-három frontos megmérettetésükből. Bízom benne, hogy a következő szezonban a javunkra válik.
Szurkolóinknak köszönjük az egész éves buzdítást!
Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!