Győzelem az Alba Regia Fehérvár csapata ellen

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ALBA REGIA 34:24 (19:7)
Várpalota 150 néző
V.: Ritter András és Zámbó Tibor
VBSK: Nyári, Lakatos, Ribi (k) – Major 4, Puskás, Végh 3, Lakó 3, Daruság 2, Szili, Szabó 1, Falkner 3, Tolnai 7, Csóka 3, Mecseki, Polgár 7, Dröszler 1
Edző: Szedlák Tamás
Kiállítás: 10 ill. 8 perc
7m-es: – ill. 8/6

A tavaly még NB I/B-s, ám erre az idényre jelentősen meggyengült székesfehérváriakat fogadta csapatunk a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban. A két gárda összecsapásának függetlenül a bajnoki helyezéstől, mindig rendkívüli presztízsértéke van. Ennek ellenére sajnos nem láthattunk tömött lelátókat szombat este Várpalotán. Igaz mindkét csapat elég mérsékelten szerepel az idén.
A találkozó elejét remekül csípték el a vendégek és 3 gólos előnyt szereztek (2-5). A Bányász szerencsére hamar összekapta magát és egy 8-0-ás sorozatot produkálva 10-5-re módosította a találkozó állását! Ezután jött a 6. fehérvári találat, majd egy újabb VBSK tarolás és már 18-6! Mondhatni a félidő végére gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés kimenetele.
Szünet után már jobban küzdött az Alba, de ez csak a hátrány kismértékű faragására volt elég. A vége 34:24, magabiztos hazai siker.
A következő fordulóban ismét hazai pályán játszik csapatunk. Az ellenfél az ugyancsak 8 pontos, de kevesebb mérkőzést játszó Bakonyerdő Pápa legénysége lesz. Cél a második hely megőrzése!

Hajrá Bányász!