Győzelem a Keszthely ellen

Várpalotai Bányász SK – GEORGIKON-Keszthely 32:27 (15:15)
V.: Márton – Ritter
Ubornyák, Nyári, Fekete – Lakó, Molnár, Daruság 2, Szili, Szabó 5, Soha 3, Falkner 3, Tolnai 8, Puskás, Pencz 1, Mecseki, Polgár 7, Foki 3

Ünnepi hangulatban telt ez a hétvége a várpalotai sportkedvelők körében, hiszen többnapos sportdzsembori keretein belül köszönthették kedvencüket az idén 90 éves Várpalotai Bányász Sportkört! Emlékkiállítások és egyéb programok mellett hazai közönsége előtt utoljára játszott kézilabda csapatunk is ebben a bajnoki idényben.
A megemlékezésekhez csatlakozva és Bakacs Ferenc, legendás játékosunk emlékének adózva a mérkőzés kezdetekor a szakosztály vezetősége jelképesen visszavonultatta az egykori klasszis által használt 2-es mezt és azt emlékül „Kacsa” gyermekeinek átadta. Szép gesztus volt vezetőink részéről!
A kezdő sípszót követően aztán a vörös-feketék is „belekezdtek”. Pár perc alatt jelentős előnyt szereztek és úgy tűnt erődemonstrációt tartva tarthatjuk itthon a hőn áhított 2 pontot. Sajnos a későbbiek már nem ezt mutatták. Érthetetlen módon megtorpant a csapat és a kissé kényelmesre váltott tempó, ami már jobban ízlett a vendég zalaiaknak. A félidő végére már el is fogyott a korábbi előny. Fordulás után még sokáig döcögött a játék, de szerencsére a véghajrára újra megrázta magát a VBSK és megizzadva bár, de megérdemelt győzelmet aratott ellenfele felett. Mivel az eddigi 2. helyezett Tarján is nagy pofonba szaladt bele Balatonfüreden, jelenleg ismét a Bányász bérli ezt a pozíciót a tabellán. Előnyünk mindössze egyetlen pont, amit a bajnokság zárófordulójában éppen a rivális Tarján otthonában kell megtartanunk!!! A mindent eldöntő összecsapásra május 13-án szombaton 18 órakor kerül sor a tarjáni sportcsarnokban.
HAJRÁ BÁNYÁSZ! MEG KELL CSINÁLNI FIÚK!!!