Biztatóan zártuk az őszi szezont – Soha Gergő értékelte a szezon második negyedét

Felnőtt csapatunk 4. helyen zárta az őszi szezont, mindössze 2 ponttal lemaradva az éllovas Nemesvámos gárdájától. Soha Gergő a Várpalotai Bányász Sportkör felnőtt csapatának vezetőedzője értékelte az ősz második felét. Az ősz első részének értékelése az alábbi linken érhető el: A neheze most következik – Soha Gergő értékelte a szezon első negyedét

palotahandball.hu: Szia Gergő! Legutóbbi találkozásunkkor arra a következtetésre jutottunk, hogy a neheze csak ezután következik. Nos valóban igaznak bizonyult a sejtésed, mert az ősz második fele elég vegyes képet mutatott. Hazai pályán mindhárom mérkőzését megnyerte a gárda, idegenből viszont kétszer is pont nélkül kellett hazautazniuk a srácoknak.

Nézzük akkor sorban!

Először volt egy mérkőzés a győri fiatalok ellen, amit ránézésre nem várt magabiztossággal abszolvált a Bányász.

Soha Gergő: Szia! Üdvözlöm a szurkolókat! A Győr elleni mérkőzés óta már sok idő eltelt, így nem könnyű emlékezni. A védekezésünk akkor kezdett egyre jobban összeérni, bár így is sok hiba volt benne. Azon az estén Lakatos Tomi jó formát mutatott, amit lehetett megfogott és ezekből könnyű gólokat lőttünk. Felállt fal ellen is igyekeztek a srácok visszaadni, amiket gyakoroltunk, és úgy gondolom sikerült is. A kapusok teljesítményén itt már nagyon látszott az a munka, amit Szepivel (Szedlák Tamás) a szezon kezdetétől végeztek.

palotahandball.hu: Rá egy hétre a szezon egyik legnagyobb kihívásaként egy veszprémi kirándulás következett, ahol balszerencsés körülmények között mindössze egyetlen góllal, de alul maradtunk a Telekom Veszprém juniorjai ellen. Azóta már láttuk, hogy ez egy olyan Telekom U23 volt, akik általában NB1B-t játszanak, de 2-3 játékosuk már NB1-et is játszott az ősszel.

Soha Gergő: Bárcsak mindig ilyen meccseket játszhatnánk! Sajnálatos a vereség és egy góllal kikapni talán a legfájóbb, viszont arra a teljesítményre lehet építeni. A végjátékban maradtunk alul a veszprémi fiatalok szinte legjobb kerete ellen. A mi fiataljaink és egész csapatunk, beleértve engem is rengeteget tanulhat az ilyen szintű rangadókból. Talán az NB1/B szintet is elérte az a mérkőzés.

palotahandball.hu: Ezután ismét hazai közönség előtt szerepeltünk a Tarján ellen. Gyakorlatilag a mérkőzés elejétől fokozatosan tudtuk növelni az előnyünket és a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

Soha Gergő: A tarjáni csapattal jókat szoktunk játszani, készültünk is rá becsülettel. Egy játékosukat tudtuk nehezen tartani, de ő kevés volt a csapatunk ellen. A védekezésünk már időnként kiválóan működött, megfelelően feszes és kemény volt.

palotahandball.hu: Újabb veszprémi látogatás, sajnos újabb vereség, ezúttal a Nemesvámos ellen, ám ezt a mérkőzést talán jobb lenne minél hamarabb elfelejteni. Talán nem túlzás azt állítani,hogy a játék minden elemében alulmaradtunk. Néhányan láthatólag megilletődtek az ellenfél „nagy neveitől”.

Soha Gergő: Elfelejteni semmiképpen nem kell, hiszen a jó és rossz példákból is tanulnunk kell! Viszont előre kell tekintenünk és bízom a társaságban annyira, hogy tudom, tavasszal elégtételt akarnak venni a nagy és fájó vereségért. Szinte semmi nem működött jól azon a mérkőzésen az addig gyakorolt játékunkból. Tisztán látszik, hogy mi egy dolgos csapat vagyunk, és még többet kell gyakorolnunk, rutinos, jó csapatok ellen. Peti (Gulyás Péter) nagyon motiváltan és jól játszott, ami nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását. A megilletődés, mint olyan, valóban jelen volt a csapatban, máshogy fogom megközelíteni ezt a kérdést tavasszal. Nálunk is volt pár jó dolog, amit 1-1 játékostól visszakaptam. Például Devecseri Ádám újoncként is tudta azt játszani 7 a 6 ellen, amit kértem és eredményesek is voltunk belőle. Ezért is volt tanulságos az a mérkőzés, hogy láttuk mi az, ami később is működhet.

palotahandball.hu: Zárásként egy tartalékos Szentgotthárd érkezett Bakonyaljára, akik ellen szerencsére előző heti teljesítményéhez képest egy 180°-os fordulatot vett a VBSK és közönségszórakoztató játékot produkálva búcsúzott szurkolóitól.

Soha Gergő: Ezt a motiváltságot említettem az előbb, ott van bennük! Átbeszéltük a miérteket és kitűztük a tavaszi célokat. Kértem a társaságtól, hogy az első perctől az utolsóig tegyék ki a pályára, ami bennük van. Talán egy 7-8 perces hullámvölgyünk volt, azt leszámítva jól teljesített a csapat. Megtiszteltetés ekkora létszámú közönség előtt játszani, ami mérkőzésről-mérkőzésre növekszik. Reméljük, újra jó választás vagyunk a családok számára is, és kiváló szórakozást tudunk nyújtani nekik szombat esténként.

palotahandball.hu: Összességében elégedettek lehetünk az elért helyezéssel, pontszámmal vagy van benned ezzel kapcsolatban hiányérzet? Itt azért fontos megjegyezni, hogy a Bányászhoz visszatérő Devecseri Ádám még felépülőben van, illetve Tolnai Péter kiválásával egy kulcsjátékosát vesztette el a csapat a hajrára.

Soha Gergő: Sajnos a sérülések benne vannak a játékban. Az ősz második felére több apró sérülés volt a csapaton belül és több-kevesebb sikerrel, azokkal még vállalták a megmérettetést többen is, de a heti edzésmunkát a sérültek miatt sokszor nem tudtuk megfelelően elvégezni. Balkezes nélkül nehéz sportág a kézilabda, de úgy gondolom, hogy a feladatokat így is meg kell tudnunk oldani. Bízunk a sérülésmentes tavaszban és hogy újra pályán lehet mindenki. Elégedettek semmiképpen nem lehetünk, sosem jó érzés vesztesen elhagyni a pályát akár egyszer is. Mi háromszor jöttünk le pont nélkül a pályáról és ezt a tőlünk telhető legjobb módon szeretnénk kijavítani tavasszal.

palotahandball.hu:  A tavaszt 2019. február 16-án szombaton kezdjük itthon a Pápa ellen. Mikor kezdi meg a felkészülést az alakulat a tavaszi szezonra?

Soha Gergő: Január másodikán már találkozunk és elkezdjük a közös munkát.

palotahandball: Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk és ezúton kívánunk boldog új évet neked és a csapatnak is egyaránt!

Soha Gergő: Köszönjük az érdeklődést! Boldog új évet minden szurkolónknak! Jó szerencsét! Hajrá Bányász!