Hírek2016.12.12

Győzelemmel és dobogón zártuk az őszt

Győzelemmel és dobogón zártuk az őszt Győzelemmel és dobogón zártuk az őszt Győzelemmel és dobogón zártuk az őszt Győzelemmel és dobogón zártuk az őszt
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - TARJÁN SE 28:23 (12:13)
Várpalota 200 néző
V.:Csányi Tibor és Zörgő Róbert

VBSK:Nyári,Ribi,Fekete(kapusok)-Lakó 3,Németh 2,Devecseri 9,Szili,Szabó 3,Puskás,Nagy,Tóth 1,Polgár 6,Falkner 1,Mecseki,Foki 1,Pencz 2
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítás:14 ill. 8 perc
Hétméteres:4/3 ill. 3/2
Az ellenfél legjobb gólszerzői:Sebestyén 6,Zalányi 5

Az idei utolsó mérkőzésünk alkalmával és a Karácsony közeledtével a klub kézilabda szakosztálya a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közreműködve szervezett adomány gyűjtést a rászoruló várpalotai családok megsegítésére.A felajánlásokat ez úton is köszönjük mindenkinek!
A bajnoki tabella 2. és 3. helyezettje csapott össze szombat este a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban Várpalotán.Az első félidő ennek megfelelően nagy küzdelmet hozott,ahol időnként a hazai Bányász,időnként a vendég tarjániak vezettek 1-1 góllal.A félidőt a Tarján zárta azonban jobban és minimális előnnyel ők vonulhattak az öltözőbe.
A folytatásban jobban összeszedte magát a VBSK és 15:16-ról zsinórban 4 gólt szerezve az addigi legnagyobb különbséget alakította ki a két csapat között.(19:16).
A hajrában aztán megismételték ezt a teljesítményüket a fiúk(27:21) és ezzel el is döntötték a mérkőzés kimenetelét.A vége magabiztos 28:23 arányú hazai siker.Egy meglehetősen szélsőséges őszi szezonon vagyunk túl,de a dobogó 3. fokán zárt csapatunk,ami az elmúlt időszak után mindenképpen szép teljesítmény.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.12.12 09:09:39 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.12.05

Kiharcoltuk

Kiharcoltuk Kiharcoltuk Kiharcoltuk Kiharcoltuk
GEORGIKON-KESZTHELY - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 24:29 (11:11)
Keszthely 100 néző
V.:Kovacsik Gábor és Polgár Csaba

VBSK:Nyári,Ribi(kapusok)-Lakó 2,Nagy 1,Devecseri 8,Németh 2,Szabó 2,Szili,Falkner 3,Puskás,Polgár 9,Poczai,Mecseki,Takács,Foki 2,Dröszler
Edző:Cseh Ferenc
A hazaiak legjobbjai:Bálványkövi és Baranyai 7-7,Kovarszki 6 gól
Kiállítás:10 ill. 14 perc
Hétméteres:7/5 ill. 4/3

Mivel a Bányász elég ingadozó formát mutat,csak remélhettük,hogy a múlt heti játék fog előtérbe kerülni Keszthelyen is.A hazaiak bár a tabella utolsó helyét foglalják el,hazai pályán cseppet sem lebecsülendő ellenfél,mert néhány ellenfelüket már alaposan megizzasztották ebben a bajnokságban.(Az ácsiak vagy a fiatal veszprémi csapat is tudna erről mesélni minden bizonnyal.)
Az első félidő ennek jegyében telt.A hazaiak már 3 góllal is vezettek a Palota ellen,akik nem igazán találták az ellenszert és sok hibát vétettek.A 30perc végére azért összeszedte magát a csapat és döntetlenre mentette a mérkőzés első félidejét.
A pihenő után nem sokkal már a VBSK dominált.Keményebben védekeztünk és pontosabban fejeztük be támadásainkat,aminek az lett az eredménye,hogy lassan elhúztunk ellenfelünktől.Különösen Polgár Viktor gólerős játéka kiemelendő,aki az egész mérkőzésen a Bányász talán legjobbja volt!A hazaiak megpróbálkoztak a felzárkózással,de szerencsére Nyári kapus is a legjobbkor hárított 7 méterest.A z utolsó percekben Dröszler személyében újabb tehetséges fiatal léphetett pályára a VBSK csapatában!A vége 5 közte és 2 pont a tarsolyba.Más most nem is számított!
Az ősz zárásaként december 10-én szombaton a tabella 2. Tarján csapata érkezik Palotára.A Komárom megyeiek egyetlen vereségüket még az 1.fordulóban szenvedték el Ajkán,ahol a 7 gólos különbség már a szünetre kialakult a két csapat között.Ezt követően viszont az összes őszi találkozójukat megnyerték.Többek között 10 góllal verték a füredieket,héttel a Szentgotthárdot illetve 24:20-as győzelemmel távoztak Győrből is!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.12.05 11:18:22 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.12.03

A csapat szebbik arca

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - BALATONFÜRED II 26:23 (14:11)
Várpalota 200 néző
V::Kovács István és Turák Lajos

VBSK:Ubornyák,Nyári(kapusok)-Németh 3,Devecseri 4,Szili,Szabó 1.Puskás 1,Falkner 5,Poczai,Pencz 3,Nagy A. 1,Mecseki 4,Tóth Sz.,Takács Z.,Polgár 2,Foki 2
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítás:8 ill. 8 perc
Hétméteres:3/3 ill. 3/2

Kínos vereség után lépett pályára saját közönsége előtt a Bányász és a megoldandó feladat bizony nem ígérkezett könnyűnek.Az ellenfél a tabellán előttük helyet foglaló Balatonfüred gárdája volt.Vendéggóllal kezdődött a mérkőzés,de a hatalmas bizonyítási vágytól fűtött vörös-feketék hamar a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.A félidő végére már 3 gólos előnyt jelzett az eredményjelző.(14:11)Fordulás után a vendégek kicsit "beragadtak" és hamar 5 gólos volt a különbség a VBSK javára.Akadtak ugyan hibák,de szerencsére ez a fürediekre is jellemző volt és így a Bányász fokozatosan elhúzott ellenfelétől.A mérkőzés hajrájára alakult ki az addigi legnagyobb különbség a két csapat között.(25:18).Az utolsó perceket kicsit ugyan elrontották a fiúk,de a győzelem abszolút megérdemelt volt!Lám így is lehet!!! Szép volt!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.12.03 08:34:26 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.11.22

Újabb vereség - harmatgyenge játék

BAKONYERDŐ PÁPA - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 32:26 (18:12)
Pápa 200 néző
V.:Ács Zsolt és Tóbiás Richárd
VBSK:Nyári,Fekete,Ribi(kapusok)-Lakó 1,Nagy 4,Devecseri 5,Szili,Németh 3,Polgár 3,Tóth Sz. 1,Mecseki 1,Pencz 2,Puskás 2,Szabó 3,Kovács B,Foki 1
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítás:22 ill.22 perc(!)
Hétméteres:3/2 ill. 7/3

A bajnokság előtt sokan úgy vélték ez a karcsú,alaposan meggyengült keret nem alkalmas nagyobb célok elérésére és reálisan nézve az NB II-es mezőny középmezőnyének elejét csípheti el a csapat.A szezonkezdet aztán minden várakozásunkat felülmúlta.Zsinórban négy győzelmet arattunk többek között a tavalyi bajnok Ajka ellen,akiket mindenképpen nálunk erősebb egységnek tartunk számon.Ezzel a fiúk saját maguk számára is túl magasra tették a lécet és talán többen el is hitték magukról,hogy jobbak a mezőny többi tagjánál.Ezek után jött az első intő jel egy hazai vereség formájában a Szentgotthárd ellen,majd egy győri vereség egy egyébként szerényebb képességű SZESE ellen.Arra viszont talán még a legpesszimistábbak sem számítottak,hogy az eddig még pontot sem szerző,sereghajtó Pápa megoldhatatlan feladat elé állítja a Bányászt.És megtörtént!Félreértés ne essék!Nincsenek túlzott elvárások szurkolói részről a csapat felé,de ez az eredmény nem elfogadható!SZÉGYEN!
A mérkőzés során kirívóan sok védekezési hibát vétettek a srácok,rengeteg volt a technikai malőr,a kiállítások száma is az eget súrolta és volt még 4(!) kihagyott hétméteresünk is.Ezeket a számadatokat nehéz lenne kimagyarázni!
És ezek után a következő fordulóban a Balatonfüred II érkezik Palotára.Nyugodtan mondhatjuk:immár esélyesként!
A vörös-feketék dolga pedig az,hogy erre alaposan rácáfoljanak és megmutassák,hogy ennél a produkciónál ők sokkal többre képesek!!!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.11.22 10:00:14 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.11.14

Egy győzelem,amit már nagyon vártunk

Egy győzelem,amit már nagyon vártunk Egy győzelem,amit már nagyon vártunk Egy győzelem,amit már nagyon vártunk Egy győzelem,amit már nagyon vártunk
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - ÁCSI KINIZSI 36:27 (16:13)
Várpalota 200 néző
V.:Dobrovits Csaba és Tájok Péter

VBSK:Fekete,Nyári,Ribi(kapusok)-Németh 5,Lakó 1,Devecseri 6,Nagy 3,Daruság 8,Szili,Szabó 1,Puskás 2,Polgár 1,Pencz 7,Mecseki 1,Takács 1,Balogh
Edző:Cseh Ferenc
Az Ács legjobbjai:Janes és Takács 7-7,Bárdosi 6
Kiállítás:20 ill. 12 perc
Hétméteres:6/5 ill.6/3

Két kínos 1 gólos vereség után fogadta az Ács együttesét a Bányász.A cél nem lehetett más,mint begyűjteni a győzelemért járó 2 pontot és visszatérni a helyes útra.
A találkozó felvezetéseként egy kis ünnepségre került sor abból az alkalomból,hogy nyugdíjba vonult Horváth Sándor a sportcsarnok munkatársa.A csapat nevében Devecseri Ádám csapatkapitány köszönte meg neki a hosszú éveken át nyújtott sok segítséget.
A mérkőzés elején a vendégek igyekeztek lépést tartani a vörös-feketékkel.Ez annyira jól sikerült,hogy 1-1 alkalommal még vezetni is tudtak.A félidő felétől aztán állandósult a palotai előny és a 30 perc végére 3 gólos előnybe került csapatunk.Fordulás után továbbra is a Bányász akarata érvényesült és szépen lassan a két csapat közti differencia is nőtt.A legnagyobb távolság 10 gól volt a két csapat között,amin még szépíteni tudott a Kinizsi,de a nagyarányú hazai sikerhez így sem férhetett kétség!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.11.14 11:45:55 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.11.01

Továbbra is gödörben

Továbbra is gödörben Továbbra is gödörben Továbbra is gödörben Továbbra is gödörben
ETO-SZESE GYŐR II - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 29:28 (15:15)
Győr,100 néző
V.:Csorba és Köllő

VBSK:Ubornyák,Nyári,Fekete(kapusok)-Lakó 7,Németh 4,Devecseri 4,Szili,Nagy 7,Daruság 3,Poczai,Pencz,Szabó 3,Puskás,Andó
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítások:12 ill. 12 perc
Hétméteresek:8/6 ill. 4/2

Hazai veresége után javítani készült a Palota,ám nem úgy indult a találkozó,hogy ez könnyen sikerülhet.Igaz,hogy csak kis különbséggel,de az első félórában végig a hazaiaknál volt az előny(4-3-ra és 6-5-re azért a Bányász is vezetett rövid ideig).Szerencsére a vörös-feketék szempontjából a legjobbkor sikerült a sokadik egyenlítés,így újra egálról kezdhették a csapatok a második játékrészt.Ekkor úgy tűnt,ha lassan is,de sikerül felőrölnünk a győriek ellenállását és a hajrára érkezvén több gólos VBSK előnyt mutatott az eredményjelző.Ekkor azonban érthetetlenül megtorpant a csapat és ezt kíméletlenül kihasználta a Győr.Bányász részről csattanó kapufák és elpuskázott helyzetek,míg hazai oldalon jöttek az értékesített ziccerek és az utolsó másodpercekre át is vették a vezetést a kék mezesek.Az utolsó támadását ugyan góllal fejezte be a Bányász,de ezt a játékvezetői páros érvénytelenítette.Lelkük rajta!
Maga a játékvezetés is hagyott kívánnivalót maga után csakúgy,mint a két csapat által produkált játék.
Most nagy levegő és folytatás hazai pályán az Ácsi Kinizsi ellen nov.12-én 18:000-kor.FEL KELL TUDNI ÁLLNI!HAJRÁ BÁNYÁSZ!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.11.01 20:57:08 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.10.20

Rangadót játszottak serdülőink

Rangadót játszottak serdülőink Rangadót játszottak serdülőink Rangadót játszottak serdülőink Rangadót játszottak serdülőink
Országos Serdülő Bajnokság A csoport

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - ÉLES KISE 29:31 (18:17)

A listavezető Bányász serdülői ezúttal a csoport egyik legfőbb favoritja az Éles Kézilabda Iskola ellen léptek pályára azzal a nem titkolt szándékkal,hogy borsot törjenek megyei riválisuk orra alá.A várakozásoknak megfelelően nagy csata volt a pályán és nem alakult ki nagyobb differencia a két csapat között a találkozó során.Az utolsó percekben aztán a vendégek átvették ismét a vezetést és sajnos innen már nem sikerült kiegyenlítenie a fehér mezben játszó palotaiaknak.

A Bányász legjobb gólszerzői:Takács Z. 9,Dröszler 9,Kerék 6
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.10.20 11:04:39 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.10.17

Kiénekelték a sajtot a szánkból

Kiénekelték a sajtot a szánkból Kiénekelték a sajtot a szánkból Kiénekelték a sajtot a szánkból Kiénekelték a sajtot a szánkból
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - SZENTGOTTHÁRD 30:31 (16:16)
Várpalota 240 néző
V.:Kovacsik Gábor és Polgár Csaba

VBSK:Nyári,Fekete.Ribi(kapusok)-Lakó 2,Németh 2,Devecseri 12,Daruság 4,Szili,Szabó 6,Puskás,Andó,Nagy 4,Mecseki,Takács,Pencz
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítva:16 ill. 14 perc
Hétméteres:5/5 ill. 3/3

Hiába volt rangadó a helyezések alapján ez a találkozó,a szombati munkanap és a rossz időjárás sajnos sok embert otthon tartott.A látogatottsághoz kapcsolódik még,hogy a mérkőzés jegybevételét vezetőink felajánlották a 9 éves kisfiú Négyesi Marcián gyógykezelésére.
A mérkőzést jól kezdte a Palota és a vezetés megszerzését követően fokozatosan igyekezett meglépni ellenfelétől és 7-3-nál ez már 4 gólban mutatkozott meg.Sajnos sok labdát elszórtunk és a támadásaink befejezése is hagyott kívánnivalót maga után,így törvényszerű volt,hogy a gotthárdi csapat felzárkózott és a szünetre ki is egyenlített!
A második 30 perc pedig vendég góllal indult,így először vezettek a vasi legények a mérkőzés során.(Sajnos nem utoljára!)A Bányász erre még válaszolt és ismét egy hatékonyabb időszakot produkálva több gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.Látszott,hogy a tucatnyi gólt termelő Devecseri Ádám mellett nem volt,aki egy kis pluszt tudott volna tenni támadójátékunkhoz.Az ellenfél pedig felállt a padlóról és hibáinkat kegyetlenül megbüntetve kiegyenlített,majd az utolsó pillanatokban szerzett találattal mindkét bajnoki pontot megkaparintotta.Reméljük még kellő időben jött ez a kijózanító pofon a srácoknak és tanulnak belőle!
A folytatásban október 30-án vasárnap Győrben vendégeskedünk a SZESE fiataljai ellen.Szintén nem vár ránk könnyű feladat,de ki kell köszörülni a csorbát!HAJRÁ BÁNYÁSZ!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.10.17 16:22:18 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.10.09

Továbbra is hibátlanul

VESZPRÉMI KSE II - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 21:31 (11:13)
Veszprém 50 néző

VBSK:Nyári,Ubornyák(kapusok)-Lakó 4,Németh 5,Devecseri 6,Daruság 4,Nagy 2,Szili,Szabó 5,Kara,Foki 1,Mecseki 2,Pencz 2
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítás:10 ill. 10 perc
Hétméteres:2/1 ill. 2/0


Ahogy azt már szinte megszokhattuk,veszprémi vendéglátóink ismét "lehetetlen" időpontot találtak egy bajnoki mérkőzés lebonyolítására.Legalább is a vasárnap déli 12 biztos,hogy nem kedvence sem a sportolóknak,sem a sportbarátoknak.Ennek is betudhatóan gyér nézősereg előtt feszültek egymásnak a csapatok.A Bányász kissé talán álmosan kezdte a mérkőzést és többször is 3 gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.Szerencsére már az első félóra végére megráztuk magunkat és 2 gólos előnnyel vonulhattak a fiúk pihenőre.Fordulás után már a jobbik arcát mutatta a csapat és fokozatosan felőrölte ellenfelét.A különbség már 10 gól fölé is szökött,de a végére meg kellett elégednünk ezzel a különbséggel.Persze ezt senki sem bánhatja!A múlt héten bemutatkozó Foki Dávid közben első bajnoki találatát is feljegyezhette.Gratulálunk neki és a jövőben reméljük még több Bányász tehetségről elmondhatjuk majd ugyan ezt!
A folytatásban egy igazi rangadó vár a vörös-feketékre,hiszen a következő fordulóban a tabella 3.helyén álló Szentgotthárd látogat a Bakony aljára.(Október 15. 18:00)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.10.09 14:18:35 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.10.03

Győzelem nagy küzdelemben

Győzelem nagy küzdelemben Győzelem nagy küzdelemben Győzelem nagy küzdelemben Győzelem nagy küzdelemben
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK - TELEKOM VESZPRÉM II 25:24 (15:14)
Várpalota 200 néző
Vezette:Gadányi Tibor és Szabó Tibor

VBSK:Ubornyák,Nyári(kapusok)-Németh 3,Lakó 4,Devecseri 3,Daruság 7,Szili,Szabó 3,Vékony,Andó 1,Major,Nagy 1,Mecseki 3,Pencz,Foki
Edző:Cseh Ferenc
Az ellenfél legjobb gólszerzői:Tóth L.6,Éles B. és Kovács L. 5-5
Kiállítás:14 ill. 6 perc
Hétméteres:4/4 ill. 7/5

Nem a legjobb előjelekkel készülhetett csapatunk az újabb megyei rangadóra.Egy betegséghullámnak köszönhetően a heti edzésmunka nem a betervezettek szerint zajlott így kérdés volt mennyire bírják a srácok fizikálisan a fiatal és lelkes veszprémiek ellen.Az elején nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között,de a félidő közepére már 5 gólos előnyt sikerült kiharcolnia a vendégeknek.Szerencsére időben sikerült észhez térnünk és a szünetre már Bányász előnyt mutathatott a sok nagy csatát megélt eredményjelző.
Fordulás után szinte újrajátszódott az első játékrész.Ismét veszprémi vezetés,majd fordítás palotai részről.Az utolsó 20 percben viszont már nem engedtük át az előnyt riválisunknak és ha szorosan is,de sikerrel zárhattuk harmadik bajnoki találkozónkat is!A mérkőzéshez még egy igazán örömteli esemény is tartozik.Néhány éve még a VBSK legjobb utánpótlás játékosának választották,most pedig a felnőttcsapat mezében léphetett pályára Foki Dávid!Gratulálunk Dávidnak és reméljük,hogy még nagyon sok örömet szerez a Bányász szurkolóinak!
A mérkőzés előtt juniorjaink is pályára léptek és 11 gólos sikerükkel továbbra is elsők a tabellán!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.10.03 09:39:04 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.09.25

A bajnok skalpját is megszereztük!

A bajnok skalpját is megszereztük! A bajnok skalpját is megszereztük! A bajnok skalpját is megszereztük! A bajnok skalpját is megszereztük!
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK - KK AJKA 27:22 (12:16)
Várpalota 300 néző
V.:Ács Zsolt és Tóbiás Richárd

VBSK:Ubornyák,Nyári,Ribi(kapusok)-N meth 1,Lakó 3,Devecseri 6,Daruság 3,Szili,Szabó 8,Puskás,Andó,Poczai 1,Major,Nagy 2,Mecseki,Polgár
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítások:14 ill. 8 perc
Hétméteres:6/5 ill. 3/3

Fiatal csapatunkhoz ezúttal a tavalyi NB II-es bajnokság győztese,a rutinos játékosokkal teletűzdelt KK Ajka látogatotttt.Bár papíron a Bányász egy osztállyal feljebbről érkezett,a közelmúlt történései miatt még is a vendégek voltak a találkozó esélyesei.Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés is.A zöld mezes riválisunk hamar elhúzott két góllal,de szerencsére hamar észbe kaptunk és előbb egyenlítettünk,majd 4-3-as állásnál már nálunk volt az előny.Fej-fej mellett haladtak a csapatok,majd elérkeztünk a félidő utolsó 10 percéhez,amikor érthetetlen módon megtorpant a vörös-fekete gárda és az ajkaiak 8 gólt tudtak dobni míg a Palota ellenben csak kettőt szerzett ez idő alatt!A fordulásra így 4 gólos hátrányban érkezett csapatunk.A 36.percben már 6 góllal vezetett megyei riválisunk(14:20).A mérkőzés hátralévő része viszont a Bányász feltámadásáról és Ubornyák Péter bravúrjairól szólt!A 45.percre kiegyenlítettünk(21:21),majd a lefújásig mindössze egyetlen találatot engedélyeztünk ellenfelünknek,míg hazai oldalon 6 gól jelentette a VBSK fölényét.A vége 27:22 arányú,megérdemelt hazai siker.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.09.25 17:55:08 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.09.19

Fél óra alatt eldöntöttük

Fél óra alatt eldöntöttük Fél óra alatt eldöntöttük Fél óra alatt eldöntöttük Fél óra alatt eldöntöttük
MÓRI KSC - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 23:28 ( 9:19)
Mór,100 néző
V.:Bába-Horváth

VBSK:Nyári,Ubornyák ,Fekete(kapusok)-Lakó 3,Nagy 3,Andó 1,Szili 1,Vékony,Szabó 3,Németh,Daruság 3,Puskás 1,Devecseri 8,Polgár 3,Mecseki,Poczai 2
Edző:Cseh Ferenc
Kiállítás:6 ill. 6 perc
Hétméteres:6/5 ill. 2/2

Alaposan átalakult kerettel vághatott neki csapatunk az előtte álló bajnoki évadnak.Újak az ellenfelek és valljuk meg őszintén azt is nehéz megjósolni,hogy vajon ez a mostani Bányász mire lehet képes ebben a mezőnyben.
A móri csapat ellen rövid ideig egy kis tapogatózás ment(A 16.percben még 7:10),majd a félidő végére már egyértelművé vált ki a jobb csapat.Nyári kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban és a szünetre már 10 volt a különbség a két gárda között!
A pihenő után még kb. negyed órán át tartottuk a különbséget,majd érthetetlen okból visszaestünk.Elkezdtünk rohanni,sok hiba csúszott a játékunkba és ennek köszönhetően feljött az ellenfél.A győzelmünk persze nem forgott veszélyben,de az látszott,hogy ez a teljesítmény a jövő hétvégén a tavalyi NB II-es bajnok Ajka ellen nem vezethet eredményre!A győzelemért és a mérkőzés nagy részében mutatott játékért viszont jár a gratuláció a fiúknak!Szép volt!!!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.09.19 21:07:01 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.08.14

Lezajlott a 2016-os Cell Cup

Az idei tornán klubunk 3 korosztályos fiú csapattal vett részt.U12-es korcsoportban a 12. lett a Bányász,U14-ben a 15.helyet szereztük meg,míg a 16 éven aluliak között 21.lett a palotai alakulat.A részletes eredménysort az alábbi linken találhatják meg olvasóink:

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.08.14 14:46:20 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.06.29

ELMENT A LEGNAGYOBB...

A napokban újabb tagját veszítette el a nagy "Bányász család".57 évesen itt hagyott minket Bakacs Ferenc,mindenki Kacsája.Bakacs 1975-ben nagyon fiatalon mutatkozhatott be a VBSK felnőtt csapatában és a nagy fiatalításnak illetve hatalmas tehetségének köszönhetően hamar a vörös-feketék vezéregyéniségévé nőtte ki magát.1978-ban már az NB I/B-s csapat legeredményesebb játékosa volt 117 góljával.Az 1981-ben NB I-be jutó csapatnak sajnos katonai kötelezettsége miatt nem lehetett tagja,de a feljutást követő 11 év élvonalbeli tagság alatt vitathatatlanul a VBSK legnagyobb ikonjává nőtte ki magát.Ő szerepelt a legtöbb (266) találkozón és ő szerezte a legtöbb találatot(1139) NB I-es mérkőzésen klubunk alkalmazásában!!! Az ellenfél kapusai is legendákat tudnának mesélni kivételes tehetségéről és arról a "hírhedt csuklóról".Kivételes dobótechnikával rendelkezett,mely csak a legnagyobbaknak jut osztályrészül.Nekünk palotai szurkolóknak és valószínűleg neki is a legnagyobb hiányérzetet csak a válogatottság elmaradása jelenthette pedig ő nagyon megérdemelte volna!A magyar férfi válogatott abban az időben a világ egyik legerősebb egylete volt(pl.VB ezüstérem) és igazán nehéz volt oda bekerülni akkoriban!
1993-ban a Bányász NB I-től való visszalépése után is kitartott szeretett klubja mellett és még évekig volt a megyei,az NB II-es,majd NB I/B-s bajnokságban szereplő Bányász vezére.a közönségtől pedig szólhatott a "Büntess Kacsa"....
A várpalotai kézilabdázás koronázatlan királya volt!Rekordjai pedig talán örökre megdönthetetlenek maradnak.

ISTEN VELED KACSA! VEZESD GYŐZELEMRE A BÁNYÁSZ ÉGI CSAPATÁT IS!!!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.06.29 08:33:31 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.05.09

Országos döntőben az U14-es csapatunk!

Országos döntőben az U14-es csapatunk! Országos döntőben az U14-es csapatunk! Országos döntőben az U14-es csapatunk! Országos döntőben az U14-es csapatunk!
A Gyermekbajnokság országos elődöntő 1.csoportjának zárókörére került sor az elmúlt hétvégén a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.A Grüll Gábor által edzett hazai alakulat esélyesként lépett pályára a Csurgó csapata ellen és kétséget nem hagyva magabiztosan győzte le Somogy megyei riválisát.(24:13)A csapat így már biztos továbbjutóként várhatta a Komló elleni találkozót.Talán tudat alatt ettől kicsit "bele aludtak" kicsit a srácok a mérkőzés elejébe és a baranyai kék-fehérek 4:0-ra megléptek.Ezek után rendeztük sorainkat és végül rendkívül magabiztos 17:11-es győzelemmel hálálta meg csapatunk a szép számú közönségnek a kitartó biztatást.
GRATULÁLUNK SRÁCOK!!!

A csoportkör eredményei:
2016. május 7. szombat
Várpalota, Gál Gyula Sportcsarnok
10:00 Várpalotai BSK- Csurgói KK 24-13
11:00 Éles KISE 1 - Pécs 20-20
12:00 Éles KISE 2 - Csurgói KK 19-22
13:00 Várpalotai BSK - Komló 17-11
14:00 Éles KISE 2 - Pécs 20-29
15:00 Éles KISE 1 - Komló 19-13

A torna zárásaként Talabér Márta polgármester adott át díjat Szabó Norbertnek,akit a VBSK legjobb utánpótlás játékosának választottak.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.05.09 07:52:44 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.05.06

Kézilabdás Majális Várpalotán

I. Kézilabdás Majális Várpalotán

Gál Gyula Városi Sportcsarnok, Várpalota
2016. május 7.

Program:
U14 Gyermekbajnokság:
10:00 Várpalotai BSK – Csurgói KK
11:00 Éles KISE 1 – PSN Zrt.
12:00 Éles KISE 2 – Csurgói KK
13:00 Várpalotai BSK – Komló Sport KFT
14:00 Éles KISE 2 – PSN Zrt.
15:00 Éles KISE 1 – Komló Sport KFT
16:15-16:40 VBSK U12-es mérkőzés
16:40-17:05 VBSK U10-es mérkőzés
17:05-17:30 VBSK U8-as mérkőzés
18:00 Várpalotai Bányász SK – Csurgói KK U23 NB I/B-s bajnoki mérkőzés

A felnőtt mérkőzés félidejében ovikézilabda bemutató,
valamint a jegyet váltók között 2 db Alfa fesztivál bérlet kerül kisorsolásra
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.05.06 17:26:34 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2016.03.08

Adó 1%

Kérjük adója 1%-ával támogasa a VBSK utánpótlását!

Várpalota Labdarúgásért Alapítvány:18935251-1-19

(A kézilabda is ide tartozik!!!)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2016.03.08 16:53:53 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2015.12.10

Nyílt levél Talabér Mártához

Az alábbi levél a várpalotai kézilabda szurkolók kérésének eleget téve változtatás nélkül kerül közlésre


Tisztelt Talabér Márta Polgármester Asszony!

Az alábbi levelet egy olyan közösség fogalmazta, amelyik több évtizede aktív résztvevője a Várpalotai Bányász Sportkör kézilabda mérkőzéseinek, a csapat eredményeitől és a bajnokságokban elfoglalt helyétől függetlenül, itthon és idegenben egyaránt.
Nyilván tisztában van Ön is azzal, hogy a VBSK férfi felnőtt kézilabda csapata jelenleg sereghajtó az NBI/B nyugati csoportjában 12 mérkőzésen 12 vereséget szenvedve. Az is egyértelmű lehet Önnek,hogy a problémák nem most kezdődtek, mivel a VBSK elnöke Lanczmann Balázs tavaly ősszel az önkormányzati választások előtt lemondott a tisztségéről. Ezt a lemondást megismételte még egyszer az ősz folyamán, hogy így helyezzen Önre nyomást, ezzel próbálva megoldani a klub likviditási problémáit, de mindezek ellenére máig is ő vezeti szeretett egyesületünket.
Mi, szurkolók ezeknek a próbálkozásoknak az eredményét nem ismerjük, csak annyit láttunk, hogy a csapat a tavalyi szezon végére teljesen szétesett és bár az eredményeink alapján ki kellett volna esnünk a másodosztályból az Elnök úr vállalta az idei évre is az NBI/B nyugati csoportjában való szereplést,holott tudta, hogy a keret még annyira sem lesz alkalmas, mint az előző évben. Ezek következtében állt elő ez a jelenlegi megalázó helyzet, amely nem méltó a Várpalotai Bányász SK múltjához és jól jelképezi a város hozzáállását a sporthoz.
A Várpalota Bányász SK Elnöke, mint fő döntéshozó mellett a Város Önkormányzatának is felelőssége van a kialakult helyzetben, mivel elfogadja a jelenlegi állapotokat és nem tesz meg semmit annak érdekében, hogy ezt a megalázó helyzetet kezelje.Elkeserítőnek tartjuk az Önök hozzáállását, hogy hagyják tönkremenni a város egyik legerősebb közösségét, azt a csapatot, amely 11 éven át szerepelt a magyar nemzeti bajnokság első osztályában és
a város első számú reklámhordozójaként vitte a város jó hírét szerte az országban.
Várpalotán a kézilabda mindig meghatározó erő volt, ezt bizonyítja az is, hogy még a jelenlegi helyzetben is több százan járnak a hazai mérkőzésekre és szívükön viselik a csapat sorsát, azonban tehetetlenek és kénytelenek végignézni, ahogy a kézilabda a regnáló vezetés mellet olyan mélységekbe
kerül, ahonnan nincs visszaút. Nem nagyképűség azt kijelenteni, hogy a kézilabdacsapat még mindig a város első számú arculati eleme, így a csapat bárhol jár, az eredményeit azonosítják a várossal is.
Mi, a Várvédők szurkolói csoport tagjai büszkék vagyunk arra, hogy VÁRPALOTA a mi városunk és nem szeretnénk továbbra is tétlenül nézni, ahogy a csapat és a város neve ilyen szégyenteljes helyzetbe kerül. Mivel nincs annyi lehetőségünk, mint Önnek ezért azt a döntést hoztuk, hogy a Várpalota városa
nevében a tavalyi Várpalotai Napokon Öntől kapott elismerő oklevelet és kupát visszaadjuk.
Ezzel kívánjuk jelezni, hogy méltatlannak tartjuk ezt a helyzetet, ami a kézilabdacsapat és a város sportja körül kialakulhatott. Nekünk nem elismerésekre és oklevelekre van szükségünk, hanem egy olyan csapatra, amely méltó lehet a Várpalotai Bányász Sportkör és Várpalota városának múltjához!
Thury György szellemében örökös belső tűzzel égve:

HAJRÁ BÁNYÁSZ!

HAJRÁ VÁRPALOTA!


Tisztelettel:
Várvédők szurkolói csoport

Várpalota, 2015.12.10.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2015.12.10 15:39:30 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2015.09.25

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Deák Balázs, a Csepeli Diák Atlétikai Club edzője, testnevelő tanár,klubunk egykori játékosa.
Deák a 60-as években erősítette a VBSK-t.Pályafutását később Csepelen folytatta a helyi csapatban.
Részvétünk a családnak!
Nyugodjék békében!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2015.09.25 16:39:53 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2015.05.19

Egy mérkőzés,ami már nem döntött semmiről

DABAS VSE - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 33:20 (17: 9)
Dabas 400 néző
Vezette:Bíró és Herbák

VBSK:Szász,Lakatos (kapusok) - Mazák 7,Soha 2,Szabó P.,Bognár,Tokai,Vörös,Schekk 5,Galambos 4,Nagy A. 1,Mecseki 1
Edző:Kaló Sándor

Kiállítások:2 ill. 6 perc
Hétméteresek:3/3 ill. 4/3

A dobogó harmadik fokán végző hazaiak végig uralták a találkozót és magabiztosan nyertek a kieső Bányász ellen.A srácainknak viszont köszönet azért,hogy a kirívóan mostoha körülmények ellenére becsülettel végigcsinálták ezt a szezont és több bravúrt is végrehajtva szinte az utolsó pillanatig életben tartották bennmaradási reményeinket!Sajnos végül nem sikerült...
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2015.05.19 18:37:46 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSAvissza a címoldalra
 


palotahandball.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by honlapepito.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!