Bejött a papírforma – elúszott a dobogó

VESZPRÉM KKFT U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ  27:22 (15:12)
Veszprém 120 néző
V.: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó 1, Végh 1, Szabó N. 2, Foki M. 1, Fülöp 4, Dobos M. 2, Somogyi, Bajnóczi 3, Hegyesi 2, Járási 1 ,Gáspár, Csóka, Fenyő 2, Ignácz 3
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás:18 ill. 6 perc
7 m-es: 6/4 ill. 5/3

Az elmúlt hétvégén a már biztos ezüstérmes Veszprém KKFT. U23 vendége volt a Várpalotai Bányász. Csapatunk egy bravúros pontszerzéssel megszerezhette volna a bajnokság bronzérmét is, de a fiatal veszprémi csapat ezúttal jobbnak bizonyult a VBSK-nál.

Pedig jól indult a találkozó a palotaiak szempontjából, hiszen a Bányász szerzett vezetést és minimális előnyét egészen a 17.percig tudta tartani. Ekkor Czabula góljával először vezetett a Veszprém. Szünetig állandósult az 1-2 gólos különbség a két csapat között, amit néhány másodperccel a félidő vége előtt nőtt először 3 gólra és 15:12-es hazai előnynél térhettek pihenőre a játékosok.

A második játékrész a fehérmezes hazaiak találatával indult és mielőtt még a vörös-feketék magukhoz tértek volna, követte még egy veszprémi találat is, így már 5 gólra hízott az előny (17:12) Egészen a 39.percig maradt a 4-5 gólos hazai előny, ekkor Szatmári góljával már 6 gólos hátrányba került a Bányász. A következő percekben egy páros kiállítás borzolta a kedélyeket (Farkas Máté ill. Somogyi Márk). A hazaiak játékosa ráadásul újabb bűntetést “vívott ki” magának szövegelésért is. A VBSK talán kissé kevesebb hibával játszott ebben az időszakban. Ennek köszönhetően a 48.perben ismét “csak” 3 gól volt a hátránya ellenfelével szemben.(21:18). Sajnos a mérkőzés hajrájára már ismét 5 gólos előnnyel érkezhettek a veszprémiek és ezt a hátralévő időben ügyesen meg is tartották, így visszavágtak az őszi palotai vereségükért. Ez pedig azt jelentette, hogy a Bányász bronzérméhez a Lipót győzelme kellett volna a győri fiatalok ellen kedden. Sajnos az ETO a papírformának megfelelően magabiztosan fektette két vállra ellenfelét.(Lipót – Agrofeed-ETO U23 24:40) és fellépett a dobogó harmadik fokára.

Fontos győzelem után maradt még izgulnivaló

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ETO UNI GYŐR U23  38:33 (22:17)
Várpalota, 120 néző
V.: Garai Balázs és Varasdi Levente

Várpalotai BSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó, Végh 5, Szabó 1, Foki M., Fülöp 11, Dobos M. 1, Somogyi 1, Bajnóczi 9, Hegyesi, Gáspár 1, Csóka 3, Fenyő, Hanák, Ignácz 6
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 2 ill. 8 perc
7m-es: 4/3 ill. 5/3

Egy tavasszal jó formát mutató ETO érkezett szombaton a Bakony tövébe, hiszen a győriek a bajnokság második felében eddig mindössze egyszer szenvedtek vereséget, igaz azt hazai pályán a veszprémiek ellen. Ezzel szemben legyőzték azt az Ajkát, akiknek ez az egyetlen veresége a bajnokságban!

Kiélezett harcra volt tehát kilátás, melynek tétje – az eddigi eredmények ismeretében – nem kevesebb volt, mint a bronzérem megszerzése. Mivel a VBSK már csak egy mérkőzésen lép pályára (Május 15-én Veszprémben vár borzasztóan nehéz feladat fiainkra), a zöld-fehéreknek pedig 2 papíron könnyű mérkőzése van hátra, a Bányásznak az őszi 5 gólos győri vereség miatt egy 6 gólos vagy annál nagyobb győzelem a bronzérem megszerzését jelentette volna…

A találkozót viszont a vendégek kezdték jobban és percekig a Bányász loholt a győriek után egészen a 7.percig, amikor 3:5-ről zsinórban 3 gólt szerezve végre átvette a vezetést a lelkes közönsége által hajtott palotai gárda. (6:5) Néhány perc elteltével pedig már 4 góllal vezetett a Bányász és a 3-4 gólos különbség állandósult a félidő hajrájáig. Ekkor sikerült tovább növelni az előnyt és már 6 góllal is vezetett a Várpalota, amiből végül 5 maradt a szünetre.(22:17)

A pihenőt követően egy gyors hazai gól után kissé megtorpantak a vörös-feketék és felzárkózott a győri együttes. (23:20) Szerencsére hamarosan visszaállt a már megszokott 4-5 gólos különbség, de sajnos sehogy sem akart tovább nőni az előny.

A második félidő felénél pedig már ismét a VBSK nyakára jött a vendég csapat (27:25). A mérkőzés hajrájához érve bűntetőt hibáztak a győriek, amire zsinórban 3 gólt lőve válaszolt a Palota, így újra 5 gól volt a két csapat közötti távolság. (33:29) Rosta Miklós időkérése után 3 gólra még feljöttek a vendégek (34:31), de a 4-5 gólos különbség állandósult a találkozó végéig. A lefújás előtt pár másodperccel a Bányásznak még volt esélye megszerezni a hőn áhított 6 gólos sikert, azonban Fülöp lövését védte a győri kapus.

Ismét 5 gól a két csapat közötti különbség és mivel az ETO lőtt több gólt idegenben, ez azt jelenti, hogy pontegyenlőség esetén a zöld-fehérek szerezhetik meg a bajnokság bronzérmét. A Bányásznak tehát mindenképpen pontot vagy pontokat kell szereznie Veszprémben ahhoz, hogy a dobogón végezzen.

Nehéz lesz, de korántsem lehetetlen!

Gyerünk fiúk! Meg tudjátok csinálni!!!

HAJRÁ BÁNYÁSZ!

Őrzi dobogós helyét csapatunk

Várpalotai BSK – Alsóörsi SE 33-23 (21-7)

Várpalota, 200 néző

V.: Hársfalvi Zsófia és Mórocz Réka

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó 5, Végh 1, Szabó 1, Foki M., Fülöp 5, Dobos 1, Somogyi 1, Bajnóczi 1, Járási 1, Gáspár 2, Csóka 3, Fenyő 1, Foki D. 6, Ignácz 5

Vezetőedző: Soha Gergő

Kiállítás: 12 ill. 10 perc

7m-es: – ill. 1/0

Két idegenbeli siker után ezúttal saját közönsége előtt lépett pályára a Várpalotai Bányász csapata. Ellenfelünk a cseppet sem legyőzhetetlen Alsóörs gárdája volt. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdett a feketében játszó VBSK és Ignácz, majd Fülöp, Dobos Máté és Végh góljaival hamar 4:0-ás vezetésre tettek szert. A következő percekben kissé magukhoz tértek a vendégek, de a különbség nem csökkent a két csapat között. 9:5-ös hazai vezetés után pedig ismét a palotaiak voltak hatékonyabbak és zsinórban 6 gólt szereztek vendégválasz nélkül. Gyakorlatilag a mérkőzés ezen szakaszában el is dőlt a 2 pont sorsa.(15:5)

A lefújásig hátralévő időben még tovább növelte előnyét a Bányász, többek között Oszkó góljainak köszönhetően és 14 gólos vezetéssel vonulhattak pihenőre a palotai fiúk.

A második játékrészt az alsóörsiek kezdték jobban és percek alatt 4 gólt faragtak hátrányukból. (36.perc:22:12) A találkozó végéig állandósult a két csapat közötti 8-9 gólos differencia, amit az utolsó percben Járási gólja ismét két számjegyűvé változtatott. A végeredmény így 33:23 megérdemelt palotai győzelem. Szép volt fiúk!

Most egy szabad hétvége következik a bajnokságban, utána Lipótra látogat csapatunk és következőre április 30-án fogadjuk hazai pályán a közvetlen rivális Győr csapatát!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

Ismét az utolsó pillanatban bukott el a Bányász

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – SZOMBATHELYI ESE 26:27 (13:14)
Várpalota, 250 néző
V.: Cseszregi Bence és Sipos József

VBSK: Csomay, Jámbor (kapusok) – Oszkó, Végh 2, Szabó N. 2, Fülöp 4, Dobos M., Somogyi, Járási, Gáspár 4, Csóka 3, Fenyő, Foki D. 6, Ignácz 4, Borbély, Dröszler 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 4 perc
7m-es:1/1 ill. 2/1

A múlt heti balszerencsésen elvesztett balatonfüredi mérkőzés után egy jó formában lévő szombathelyi gárda látogatott Várpalotára. Vendégeink legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, ráadásul az Ács együttesét több, mint 20 góllal múlták felül hazai pályán. (45:22) Ezt megelőzően a dobogón álló Tarjántól is sikerült ponttal távozniuk. A Bányász persze szerette volna kijavítani a füredi kisiklást és ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, Fülöp valamint Ignácz góljával hamar kétgólos előnyre tett szert a VBSK .Erre azonban volt válasza a vasiaknak és zsinórban 3 gólt szerezve átvették a vezetést, amit sikeresen meg tudtak tartani a szünetig. A palotaiaknak csak az egyenlítés sikerült, de ez csak ideig-óráig tartott, majd újból a Szombathelynél volt az előny.

VBSK - Szombathely 2021-22  18.JPG

Rövid pihenő és térfélcsere után menetrendszerűen érkezett a Bányász egyenlítő gólja (Csóka révén 14:14) majd néhány perc alatt, elhibázott akciók és bosszantó technikai hibák következtében a mérkőzésen 8 találatot jegyző Lang Zalán vezérletével már 3 góllal vezetett a hibáinkat könyörtelenül kihasználó vasi gárda. (15:18) A 43. percre sikerült újra utolérnie ellenfelét a Palotának. Ekkor Végh Szabolcs góljával lett 19:19. Sajnos a lendület nem tartott tovább és újból sorozatos hibákat vétett a VBSK, aminek következtében a pirosban játszó vendégek már 4 gólos előnyt csikartak ki. (20:24) A mérkőzés utolsó percei aztán nem várt izgalmakat hoztak, hiszen a vörös-feketék sorozatban 4 gólt szerezve ismét utolérték ellenfelüket, amire az amúgy sem csendben üldögélő hazai közönség még egy fokozattal feljebb tekerte a hangerőt.

VBSK - Szombathely 2021-22  16.JPG

A Szombathely ismét 2 gólos előnyt szerzett, de Foki Dávid is betalált ,így minimális volt ismét a Bányász hátránya. Megkezdődött az utolsó perc, amikor Soha Gergő időt kért hazai oldalról .Ezt követően Fülöp találatával úgy tűnt, hogy talán az egyik pontot azért otthon tudja tartani csapatunk, de sajnos nem így történt.A hátralévő bő fél percet maximálisan kihasználta a vendégcsapat és Lang a lefújás pillanatában szerzett gólja a győzelmet jelentette a Szombathelynek.
Nehéz leírni a csalódottságot. Most egy hosszabb szünet következik a csapat számára, majd két idegenbeli találkozón kell visszatérnie a Bányásznak a győztes ösvényre. Reméljük sikerül!
Jó szerencsét!
HAJRÁ BÁNYÁSZ!

Tartalékos csapattal fájó vereség Füreden

BFKA-BALATONFÜRED – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK  25:24  (12:16)

Balatonfüred, 40 néző

V.: Tóbiás Richárd Tamás és Végh András

VBSK: Csomay, Bogdány, Jámbor (kapusok) – Oszkó 1, Mecseki 1, Szabó N 2, Fülöp 5, Dobos M, Somogyi 1, Járási, Gáspár 3, Hanák, Foki D. 9, Ignácz 1, Dröszler 1

Vezetőedző: Soha Gergő

Kiállítás: 6 ill. 14 perc

7m-es: 3/1 ill. 3/2

Csapatunk a hétvégén a magyar tenger partján tette tiszteletét, ezúttal a Török Lajos által irányított füredi ifjak voltak a palotai srácok ellenfelei.

A mérkőzést Foki Dávid révén a Bányász kezdte góllal, de sokáig rendkívül kiegyenlített játékot hozott az első félidő, többnyire a hazaiak voltak 1-2 gólos előnyben köszönhetően a bosszantó palotai technikai hibáknak. 10:10 után aztán hazai oldalon is becsúszott pár baki és a VBSK szépen lassan elhúzott ellenfelétől. Az első félóra végére már 4 gólos előnyt sikerült kicsikarnia a vörös-feketéknek.(12:16)

A második játékrész elejét igyekeztek megnyomni a fürediek és a 41.percre a Bányász előnye mindössze 1 gólra csökkent. (16:17) A több, mint 10 perces palotai gólcsendet Szabó Norbert találata zárta le (16:18), de erre is volt válasza a hazai csapatnak, így a mérkőzés utolsó 10 percéhez érve még mindig csak 1 gól volt a két együttes között a különbség. (51.perc:19:20) Az 56. percben pedig Tóth Levente révén ki is egyenlített a Balatonfüred. A lélektani előny tehát a hazaiak oldalán volt. Foki Dávid és Tóth Noel gólváltása után a Bányász játékosát Ignácz Krisztiánt küldték ki 2 percre a játékvezetők és az emberelőnyt gólra váltották a hazaiak (58.perc: 24:23) Ismét hazai vezetést mutatott az eredményjelző! És ilyenkor szegény embert még az ág is húzza….Foki Dávid hibája után Tóth Noel góljával már 2 gól volt a Füred előnye és hiába a VBSK újabb találata, többre már nem volt idő. Még egy kiállítás palotai oldalon biztos ami biztos, a 2 pont pedig a hazaiaké. Kár érte!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

Újra dobogón a VBSK

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – TARJÁN SE  42:31 (17:11)

Várpalota, 200 néző

V.:Csányi Tibor és Gadányi Tibor

VBSK: Csomay, Bogdány, Jámbor (k) – Oszkó 3, Szabó 9, Fülöp 6, Dobos M. 2, Járási, Gáspár 3, Csóka 2, Hanák, Foki D. 7, Ignácz 7, Dröszler 3

Vezetőedző: Soha Gergő

Kiállítás: 12 ill. 12 perc

7m-es: 5/5 ill. 7/4

A listavezető Ajka elleni rangadó után hazai pályán is egy rendkívül nehéz mérkőzés várt a palotaiakra. Ellenfelük a dobogóra ácsingózó Tarján együttese volt, akik az elmúlt években már okoztak kellemetlen perceket a Bányásznak.

A találkozón a VBSK szerzett vezetést Csóka jóvoltából, de az első percekben a vendégek tartották magukat és rendre egyenlítettek. A 6.percben Csomay védése után Szabó már kettőre növelte a hazai előnyt, majd egy tarjáni technikai hibát követően Ignácz Krisztián góljával már 5:2 volt a vörös-feketék javára. Sajnos palotai oldalon is jött egy hullámvölgy több támadást is elpuskáztunk, így a Tarján előbb kiegyenlített, majd a 12. percre már a vezetést is átvette. (6:7) Csomay újabb védése után viszont ismét döntetlen, majd néhány perc elteltével ismét 2-3 gólos Várpalota előnyt mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben Csomay újabb 3 alkalommal babrált ki a vendég játékosokkal és a Bányász előnye a félidőre 6 gólosra hízott. (17:11)

 A pihenő után 1-1 kihagyott helyzet mindkét oldalon, majd a VBSK pörgött fel gyorsabban és a 34. percre már 8 gólos előnyt csikartak ki a palotaiak. (21:13) Néhány perccel később Szabó Norbert góljai pedig már az addigi legnagyobb különbséget jelentették (41. perc 27:17) Nem is várhatott tovább a vendégek időkérése! Ez látszólag jót tett a tarjániaknak, hiszen a 48. percre 7 gólra csökkent a Bányász előnye. (30:23) Ennél közelebb azonban a lefújásig már nem tudtak zárkózni vendéglátóikhoz és Dröszler Gergő utolsó percben szerzett találata azt jelentette, hogy a VBSK egy nem várt nagyarányú győzelemmel foglalta vissza helyét a dobogó harmadik helyén. A vége tehát 11 gólos Bányász siker (42:31)

Nem sikerült megtréfálni a listavezetőt

KK AJKA – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 38:30 (17:13)

Ajka, 250 néző

V.: Báder Róbert és Ács Zsolt

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó, Végh 3, Szabó N. 4, Foki M, Fülöp 4, Dobos M, Somogyi 1, Hegyi 1, Gáspár 2, Csóka 4, Foki D. 8, Ignácz 3, Borbély, Dröszler

Edző: Soha Gergő

Kiállítás: 10 ill. 10 perc

7m-es.: 7/6 ill. 3/2

Nehezebb kezdés aligha lehetett volna a Bányász számára, mint idegenbe az aktuális listavezetőhöz utazni a győzelemért járó 2 pont megszerzésének reményében. A vörös-feketéket ezúttal is elkísérték hűséges szurkolóik, akiknek köszönhetően remek hangulatban telt a szombat esti mérkőzés Ajkán.

 A mérkőzés elején gyorsan kettős emberhátrányba kerültünk, így a hazaiak 3:0-ás rohamammal tudtak kezdeni, ami igazi hidegzuhanyként érte a VBSK játékosait, de szerencsére nem estek pánikba és néhány percen belül Somogyi Márk gólja után már 4:4 szerepelt az eredményjelzőn. Ezután ismét inkább a hazai zöldek domináltak és a félidő utolsó harmadára állandósult 3 gólos előnyük. (20.perc:11: 8) Az első félóra végére aztán a kevesebb hibát vétő Ajka megérdemelt 4 gólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Fordulás után ismét a hazaiak produkáltak eredményesebb játékot, aminek következtében a 33. percre már 6 gól volt az előnyük.(20:14). A következő percekben a Palotának sikerült kissé faragnia a hátrányán (23:19), de a záró harmad újra sok technikai hibát hozott vendég oldalról, így az Ajka tovább növelve előnyét, magabiztosan húzta be a rangadót és megszilárdította vezető helyét a tabellán.

A VBSK vereségének és a Tarján hazai sikerének köszönhetően lecsúszott a dobogóról és jelenleg 14 pontjával 4. a táblázaton. A következő fordulóban viszont éppen Komárom-Esztergom megyei riválisát fogadja csapatunk a Gál Gyula Sportcsarnokban, így módja nyílik kiköszörülni az ajkai csorbát és visszaszerezheti a 3. helyet!

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!

Tovább a megkezdett úton – Soha Gergővel beszélgettünk a tavaszi rajt előtt

A dobogó harmadik helyét elfoglalva várja a hétvégi folytatást NB II-es felnőtt csapatunk. Rendkívül szoros a bajnokság élmezőnye így minden egyes megszerzett és elhullajtott pontnak nagy jelentősége lehet majd a végső elszámoláskor.

A VBSK felkészüléséről Soha Gergő vezetőedző nyilatkozott oldalunknak.

palotahandball.hu: Gergő! Mikor kezdte az idei tréningeket a csapat és heti hány alkalommal gyakorolnak a srácok?

Soha Gergő: Üdvözlöm az olvasókat! A felkészülést megkezdtük január harmadikán, heti öt tréninggel. A csapat nagyrésze középiskolás, akik igyekeznek megjelenni az összes foglalkozáson a tanulmányi kötelezettségeik mellett és van egy kisebb felnőtt mag, a rutin, akik a munka mellett heti két-három edzésen tudnak részt venni. Törekszünk Szepivel jól menedzselni ezt a felállást és kihozni a maximumot a srácokból!

palotahandball.hu: Megkerülhetetlen kérdés sajnos, hogy a jelenlegi járványhelyzet mennyire befolyásolta az elvégzett munkát?

Soha Gergő: Természetesen van hatása a sport minden területén így nálunk is. Amennyiben valaki kicsit is megbetegszik, elővigyázatosságból inkább nem jön edzésre. Több betegség hullám is előfordult a csapatnál, de az elmúlt két évben ez velejárója a sportnak.

palotahandball.hu: Volt-e vagy várható-e változás az elsőcsapat keretében a tavasszal?

Soha Gergő: Túl nagy változás nem történt a csapaton belül, egy minimális mozgás volt, de az elmúlt pár év történései már arra figyelmeztetnek (pandémia, magánélet), hogy legyünk felkészültek amennyire tőlünk telik. Játékosokat igazolni egyre nagyobb kihívás, szinte lehetetlen, így a saját nevelésű játékosainkat, akik a munkájukkal kivívják maguknak a lehetőséget, előszőr az ifjúsági csapat edzésein és mérkőzésein mutathatják meg elhivatottságukat. Amennyiben ott bizonyítja elszántságát, utána beépítem a felnőtt csapatba és azt a megtiszteltetést is elnyerheti munkájával, hogy a remek szurkolótáborunk előtt játszhat a felnőtt csapatban.

palotahandball.hu: A közelmúltban ért véget a részben hazánkban rendezett Európa Bajnokság, amit vélhetően a legtöbb kézilabdában dolgozó szakember figyelemmel követett. Szakmai szemmel hozott újat az EB és a csapatok ill. meglátásod szerint merre tart jelenleg a világ élvonala és mi az, amit alacsonyabb szinten is érdemes alkalmazni a honi csapatoknál?

Soha Gergő: Taktikailag csak minimális változások vannak az adott válogatott csapatok játékában, ami szembetűnő az az erőnlét, állóképesség a gyorsaság és ellentmondást nem tűrő akarat folyamatos fejlődése. Amiknek az elsajátítása rengetek munkával és hatalmas elhivatottsággal jár. A magyar válogatott elkezdett egy látható irányvonalat követni és jó pár honi elsőosztályú csapat. Az utánpótlásban egy országosan egységes irányvonal meghatározása szükséges volna, hogy a mai fiatalokat az utánpótlás és később a felnőtt válogatottakba könnyebben be lehessen építeni. Akik viszont nem jutnának el olyan magas szintre, a képességeiktől függően bármilyen csapatban játszhatnának, mert ugyan azt a kézilabda alapot kapták, bárhol is tanulták azokat.

palotahandball.hu: Sajnos a magyar válogatott nem jutott tovább csoportjából és csalódást keltve korán befejezte szereplését az EB-n. Miben látod a kudarc okát és lehet-e hosszú távú hatása a magyar kézilabdára vagy nincs tragédia és sikerülhet hamar túllépni az idei botláson?

Soha Gergő: Véleményem szerint nincs tragédia, sajnos a csapat menedzselése és a média nagyban közrejátszott abban, hogy ilyen mélységben van megélve ez a kiesés. Ebben a válogatottban valóban több lehet, de addig amíg nincs vagy alig van olyan játékos aki húzóember a csapatában aki nemzetközi szinten is jól kvalifikált, nehéz jó teljesítményt nyújtani akkora nyomás alatt amit a média és hazai rendezés generált. Valószínűleg a kisebb táborba tartozom egy ilyen véleménnyel és emellé még bízom is abban, hogy a hibákból tanulva és kijavítva azokat, a következő válogatott tornán már sokkal jobban szerepel a csapat. Csak pozitívan.

palotahandball.hu: Nem csak a felnőttek edzője vagy, hanem a te irányításod alá tartozik a jelenleg az NB I Nyugati csoportjában szereplő ifjúsági együttesünk is. Számukra mit hozhat a folytatás, mik a célok a csapattal kapcsolatban?

Soha Gergő: Az ifistáink a magyar elsőosztályban mérettetik meg magukat hétről-hétre, ami nagy lehetőség a fejlődésre. Az országban egyedüli utánpótláscsapatként, amelynek a felnőtt csapata a harmadosztályban és nem az első kettőben versenyez. Nagyban hozzájárulva felnőtt csapatunk stabilitásához, kevés NBII-es csapat mondhatja el magáról, hogy kineveli a játékosait. A legjobbjainkat rendre elviszik tőlünk a fiatalabb csapatainkból is, ami egy pozitív visszajelzés az utánpótlásedzőink és a klub munkája felé. Sajnos az anyagi lehetőségeink nem engedik a versengést más nagyobb klubokkal a játékosokért.

Az ifi bajnokságban a célunk, hogy bele erősödjünk és versenyképesek legyünk olyan csapatok ellen ahol már ebben a korban az országból összeválogatott srácok ellen kell megmérkőznünk a mi helyi csapatunkkal.

Végezetül nagyon szépen köszönjük, hogy ezúttal is rendelkezésünkre álltál és válaszoltál a kérdéseinkre. Sikeres tavaszi folytatást kívánunk csapatainknak és persze neked! HAJRÁ BÁNYÁSZ!

Soha Gergő: Köszönjük szépen az érdeklődést! Várjuk már a mérkőzéseket és bízunk benne, hogy a nagyszerű szurkolótáborunk előtt játszhatjuk azokat! Mindig jól jön az a plusz egy ember a pályán!

Jó szerencsét!

Nagy csatában vertük megyei riválisunkat

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – VESZPRÉMI KKFT U23  27:26 (14:11)
Várpalota, 130 néző
V.: Fábián Balázs és Vandróczki Gábor

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Végh 4, Foki M., Fülöp 6, Zergi, Somogyi 3, Bajnóczi 5, Hegyi, Gáspár 1, Csóka 4, Fenyvesi 2, Fenyő, Ignácz, Dröszler 2, Dobos M
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 14 ill. 8 perc
7m-es:3/2 ill. 7/5

A múlt heti győri vereség után hazai pályán igyekezett kiköszörülni a csorbát a Bányász csapata. Mivel az aktuális ellenfél egy veszprémi egylet volt, láthatóan megduzzadt a palotai szurkolótábor létszáma is. Ha még ez nem lett volna elég inspiráció a vörös-feketéknek, akkor még hozzátesszük, hogy a VBSK számára az őszi szezont lezáró találkozó volt a mostani. Azon pedig ugye “illik” győzelemmel búcsúzni a kitartó közönségtől.

Sajnos a Bányászban még mindig nem léphetett pályára a betegséggel küszködő Tolnai, akinek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Vendéggóllal kezdődött az összecsapás, de Fülöp és Végh Szabolcs révén gyorsan fordított a Palota. A 8.percben Fülöp újabb találatával már 4 góllal vezettek a vörös-feketék, majd hosszú percekig gólcsendet tartottak a csapatok. Sajnos Rubos révén ezt a vendégek törték meg (A 12.percben 6:3), majd két perc elteltével András-Dóra góljával ismét közel került ellenfeléhez a veszprémi csapat.(7:5) A Bányász tartotta előnyét, de meglépnie nem sikerült riválisától. A 26. percre pedig ismét döntetlen volt a mérkőzés állása. (11:11) A hajrát viszont a palotaiak bírták jobban és zsinórban háromszor mattolták a veszprémi Kaisert. (14:11)

Szünet után Bajnóczi 7 méteresből növelte a VBSK előnyét, de ezzel egy időre el is lőtték a fiúk a puskaport, mert a Veszprém a 36. percben ismét egalizált, majd az egyenlítő találatot is jegyző Szatmári jóvoltából a vezetést is átvette. (15:16). Szerencsére nem örülhettek sokáig az előnynek a vendégek, a 40.percben már ismét a Bányász vezetett. (18:17) Újra volt 3 gólos is a különbség, de ellenfelünk pillanatok alatt feljött ismét 1 gólra, amivel az utolsó másodpercekig nyílttá tudta tenni a találkozót. Egyenlíteniük viszont nem sikerült a lefújásig, így nagy küzdelemben, megérdemelten tartotta otthon a két pontot a Várpalota.

A bajnokságban most téli szünet következik a következő mérkőzésen február 19-én Ajkán lép pályára együttesünk, ahol megpróbálhatunk visszavágni a hazai vereségért!

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!

Akadozó játék és vereség Győrben

AGROFEED ETO UNI GYŐR U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 28:23 (16:12)

Győr, 25 néző
V.: Bacs József és Váltó Ádám Tamás

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Végh, Foki M. 1, Fülöp 5, Zergi, Somogyi, Bajnóczi 3, Hegyi 3, Gáspár, Csóka 7, Fenyvesi, Ignácz, Borbély, Dröszler 4

Edző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 8 perc
7m-es: 5/3 ill. –

Noha egy jó formában lévő Várpalotai Bányász utazott a Rába partjára, azért a mérkőzés előtt már voltak nyugtalanító előjelek.

Tolnai betegség miatt nem tarthatott a csapattal, Dobos sérülés miatt hiányzott, Ignácz sérülése után még távol van a 100%-os állapottól, Győrben pedig senki nem mehet biztosra, ha vannak az NB1B csapatukból visszajátszók.
További baljós előjel volt a játékvezető páros személye, akik ha rangadót fújtak eddig nekünk idegenben (Győr, Tarján) még sosem sikerült nyernünk.
Rögtön az első perc zárásaként bűntetőt dobhattak a hazai zöld-fehérek és Mátés góljával meg is szerezték a vezetést. Ezt még Csóka Balázs kiegyenlítette, de az újabb győri találatot több elpuskázott lehetőség követte mindkét csapat részéről. Újabb gólt a VBSK szerzett és lett újra döntetlen Bajnóczi révén. (2:2) A túloldalon Csomay védte Mátés lövését, de a palotai ellentámadást Csóka sem tudta gólra váltani. A hazaiak Sövegjártó góljával szereztek újra vezetést és Décsi védését követően Herkovits találatával először volt több gólos különbség a két csapat között.(4:2) Egy újabb Décsi védést követően pedig már 3 gólosra hízott a győri előny (5:2), amit Fülöp és Bajnóczi Máté góljával ismét minimálisra csökkentett a Palota.(5:4)

A következő percekben felváltva estek a gólok,de a félidő utolsó harmadára kissé fonalat veszített a Bányász és a 20.percre már 5 góllal vezetett az ETO (12:7). A félidő utolsó 10 percében aztán ismét több eladott labda és elhibázott lövés mindkét oldalon,de a lefújás előtt Dröszler még betalált, így 4 gólra közelítette meg ellenfelét a Bányász csapata.

A szünetben volt mit megbeszélniük a palotai fiúknak. Sajnos a térfélcserét követően is a hazaiak kezdtek jobban és a Gaál gólját követő percekig tartó gólcsendet ismét két győri találat törte meg. Ezzel már 19:12 volt a zöldeknek. A 37. percben palotai támadásnál Fülöp ellen fújtak technikait a játékvezetők, amivel nem értettek egyet a vendég kispadon ülők. A sípmesterek egy 2 perces kiállítással jelezték (Szedlák Tamás másodedző kapta), nem tűrik a kritikát. Az emberelőnyt és az azt követő időszakot az ETO kíméletlenül kihasználta és a 41.percre már 10 góllal vezethettek a vörös-feketék ellen. (23:13) Ezután hosszú percekig nem talált a hálóba a hazai gárda és a VBSK az utolsó tíz percre újra feljött 5 gólra. (50.p.:Foki Máté góljával 25:20)

Sajnos ezután ismét 7-re növelte előnyét a Győr, majd percekig nem láthatott újabb gólt a kilátogató néhány néző. Az 57. percben aztán ismét a vendégek kispadja felé villant egy lap, ezúttal piros. Vezetőedzőnk Soha Gergő vélemény nyilvánítását “honorálták” ekképpen az önérzetes sípmesterek.

Úgy látszott ez a kis közjáték a hazaiakat zavarhatta meg jobban, mert ezt követően Hegyi, majd a 7 góljával a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló Csóka szerzett gólt, gyakorlatilag ezzel kialakítva a 28:23-as végeredményt.

Nehéz mérkőzésre számíthattunk a hiányzók és az ellenfél erőssége miatt, emellett a játék is akadozott néha, ehhez hozzáadva a játékvezetést, amiről sokat elmond, hogy dobott hétméteres nélkül zártuk a mérkőzést…. Ezek, így együtt nem eredményeztek győzelmet Győrben. Nem sikerült visszavágni a tavalyi fiaskóért, de nincs sok idő búslakodni. A következő fordulóban a tabellán közvetlenül a Bányász mögött tanyázó Veszprém KKFT U23 lesz az ellenfelünk és biztosak lehetünk benne, győzni érkeznek Várpalotára Éles József tanítványai.

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!