Sikeres visszavágás Fehérváron

NB2 Férfi Felnőtt észak-nyugat 17. forduló
Alba Regia KSE – Várpalotai Bányász SK 25-29 (9-15)
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 14 (8), Végh 7, Erőss, Foki M., Fülöp 3, Somogyi 2, Járási, Gáspár I. 3, Hanák, Ignácz
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 3/2 ill. 8/8
Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc

Volt miért visszavágni palotai részről a szomszédvár csapatának, hiszen az ősszel a Bányász hazai pályán egy kitűnő első félidő után összezuhanva az utolsó negyedórában elbukta az Alba Regia elleni csörtét. Ezúttal Székesfehérváron csaptak össze a riválisok.

Ezúttal is a palotaiaknak jött össze jobban a kezdés és hamar több gólos előnyt szereztek. (12. percben már 3:8 volt az állás) A fehérváriak két büntetőt követően zárkóztak közelebb (5:8), amire Végh és Szöllőskei góljaival 3 Bányász találat volt a válasz (5:11!). Sajnos Kónya és Giday góljára nem érkezett válasz vendég oldalról és ismét közelebb osontak a hazaiak. (7:12) A szünetre azért újra meg lett a 6 gólos előny, de nyilván mindenkiben ott motoszkált még az őszi meccs…

Mint kiderült, nem teljesen alaptalanul. A folytatásban két fehérvári góllal indult a második játékrész, így újra közelebb férkőztek a hazaiak. (11:15) A félidő feléig állandósult a 3-4 gólos palotai előny, de a 49. perc végén Sipics találatával már csak 1 gól volt a fehérvári hátrány! (19:20) Őrült záró 10 percre volt tehát kilátás. Szerencsére ezúttal nem remegtek meg a palotai kezek és magabiztosan tartották 1-2 gólos előnyüket a folytatásban. Az 54. percben a fehérvári Sipics kétperces kiállítását követően újra Szöllőskei talált be a vendégek részéről és ezzel újra 3 góllal vezetett a VBSK. (21:24) Pillanatokkal később a hazai kispadon helyet foglaló Madár Imre is a kiállítás sorsára jutott tovább nehezítve csapata amúgy sem könnyű helyzetét. A Bányász élt is a kínálkozó lehetőséggel és a mérkőzésen 14 találatig jutó Szöllőskei újabb góljával már 4 egység volt a Palota előnye, amit a lefújásig sikeresen meg is őrzött a vendégcsapat.(25:29)

Nehezen indult, de a vége sima lett

Várpalotai BSK – VKLSE Győr 40-32 (20-17)
Várpalota, 200 néző 
V.:ifj.Babity István és Czövek Gábor

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 10 (6), Végh 4, Erőss 2, Foki M., Fülöp 8, Somogyi 4, Hegyesi 2, Járási 1, Gáspár I., Bogdány Ö. 8, Fenyő 1, Ignácz
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 6/6 ill. 3/1
Kiállítások: 6 ill. 16 perc

A kötelező győzelmek a legnehezebbek és nem volt ez másképp ezúttal sem. A Győri VKL SE egyáltalán nem adta ajándékba a bajnoki 2 pontot a Bányásznak. Bogdány Örs révén hazai találattal indult a találkozó, de a 6. percig rendre győri válasz kísérte a palotai gólokat. 6:4-nél először vezetett egynél több találattal a VBSK, de a vendégek pillanatok alatt egalizálták az állást és folyamatosan tapadtak ellenfelükre egészen a 23. percig, amikor Szöllőskei góljával először vezetett 3 egységgel a Bányász, majd 1 percre rá Járási ezt rögtön 4-re növelte (19:15). Kalmár László találatával újra 3 volt a differencia, majd perceken át tartó gólcsend után az első félidő utolsó másodperceiben ismét a győriek 88-as számú játékosa szerzett gólt, amivel ismét csak 2 gól volt a csapatok közötti különbség. Hogy ne így menjenek pihenni a csapatok, arról Fülöp Jani gondoskodott és a dudaszó előtti pillanatokban még elhelyezett egy nem várt csomagot a vendég kapuban.(20:17)
A második félidőt a Győr kezdte jobban és Hamvay valamint Jász góljaival ismét 1 találatnyira megközelítették a Bányászt. (20:19) Egy gólváltást követően Fülöp Jani ezúttal pontatlanul célozta meg a vendégek kapuját és az ellentámadásból az egykor a VBSK mezét is magára öltő Bella Viktor ki is egyenlített.(21:21)
A 36. perctől percekig a legfőbb eseményt két győri kétperces kiállítás jelentette. A forgatókönyv továbbra sem sokat változott. Palotai vezető gól, majd válaszul vendég egyenlítés. Ez a 42. percben változott meg, amikor Szöllőskei két gólt is szerzett hamar egymás után és újra 3 lett a különbség. (27:24) Innen még feljöttek 1 gólra a vendégek, de a vörös-feketék lendületben tudtak maradni és a félidő utolsó harmadára már állandósult a többgólos Várpalota vezetés. Az 53. perctől (34:31) aztán egészen az utolsó pillanatokig megőrizte kapuját a góltól a Bányász, míg az ellenakciókból a végére jelentős előnyt kovácsoltak a fiúk. A vége tehát: 40:32 Gratulálunk a srácoknak!

Vereség a listavezetőnél

NB2 Férfi felnőtt észak-nyugat 15. forduló
Komárom VSE – Várpalotai Bányász SK 32 – 27 (13-14)
Komárom, 50 néző
Jv.: Ihász, Szántó

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 10 (4), Végh 2, Erőss 1, Foki M., Fülöp 3, Somogyi 1, Hegyesi, Járási 2, Gáspár I., Bogdány Ö. 4, Fenyő 3, Ignácz 1.
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 8/8 ill. 5/4
Kiállítások 8 ill. 6 perc

Nehéz mérkőzésre készültünk a listavezető otthonában, de a MAFC elleni vereség után extrán bizonyítani kellett a csapatnak rátermettségét.

Somogyi góljával mi szereztünk meg a mérkőzés elejéna vezetést, ezt követően az első félidőben folyamatosan sikerült kézben tartani a mérkőzést és megizzasztani a hazaiakat, így 13:14-es állásnál vendég előnnyel mehettünk a szünetre.
A második félidő nehezen indult így a Komárom 10 perc alapján a maga javára fordította a mérkőzést és addigra már folyamatosan 2-3 gólos hazai előny volt. A mérkőzés hátralévő részében már nagy változás nem volt, így hazai győzelemmel ért véget a meccs. 32:27

Fájó vereség a fővárosban

NB2 Férfi felnőtt észak-nyugat 14. forduló
MAFC-BME – Várpalotai Bányász SK 24 – 21 (10-11)
Budapest, 20 néző
Jv.: Csuka, Kocsis

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 2 (1), Végh 4, Erőss 3, Fülöp 4, Somogyi 6, Hegyesi 1, Járási, Gáspár I. 1, Gáspár R., Hanák, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 5/3 ill. 4/1
Kiállítások: 6 ill. 14 perc

Az elmúlt két forduló sikerei után joggal remélték a VBSK hívei, hogy az újonc MAFC sem jelent megoldhatatlan feladatot kedvenceik számára. Noha az ősszel alaposan megizzasztották a palotaiakat a lelkes vendégek és a vártnál nehezebben szerezte meg a győzelemért járó 2 pontot a Bányász, azért ennek a mérkőzésnek is a VBSK volt az egyértelmű esélyese.

Néhány percig a MAFC vezetett a találkozón, de a 13.perctől már az esélyesebb Várpalotánál volt az előny a félidő lefújásáig. (10:11) A pihenőt követően sajnos nem sikerült meglépnie ellenfelétől csapatunknak és fej-fej mellett haladt a két gárda,majd a 40. percben Zöldy góljával újra a MAFC szerzett vezetést (15:14), amit sikeresen tartottak is, sőt az 55. perc elejére már 3-ra növeltek. (21:18) Hiába jött fel innen a Bányász újra 1 gólra, a lefújáskor ismét 3 gól volt a két csapat közti különbség.

A 24:21-es végeredmény mindenképpen nagy csalódás. A vége viszont még messze van és nincs is idő keseregni az elveszített pontokon.

A folytatásban Komáromba utazik a VBSK, ahol bravúr lenne a pontszerzés. Legalább akkora bravúr, mint a MAFC-nak a Bányász legyőzése!

Remek mérkőzésen nyertünk rangadót

NB2 Férfi felnőtt észak-nyugat 13. forduló
Várpalotai Bányász SK – KSE Tarján 32 – 29 (16 – 15)
Várpalota, 200 néző
Jv.: Kovacsik, Polgár

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 9 (4), Végh 5, Erőss 3, Fülöp 1, Somogyi 1, Hegyesi 2 (1), Járási, Gáspár I. 2, Bogdány Ö. 6, Fenyő 3, Hanák, Ignácz
Vezetőedző: Soha Gergő
Hétméteresek: 6/5 ill. 5/5
Kiállítások: 10 ill. 8 perc

Idegenbeli sikere után újabb nehéz találkozó várt a palotai csapatra.A mezőny talán legrutinosabb gárdája érkezett Várpalotára és kimondva vagy kimondatlanul a két bajnoki pont megszerzésének reményében. A két csapat egymás elleni eredményei ugyanis még sokat jelenthetnek a végső bajnoki sorrend kialakulásánál.

Ennek megfelelően mindkét gárda rendkívül motíváltan kezdte a mérkőzést. A Bányász szerzett előnyt a mérkőzés elején, de nagy különbség nem alakult ki a csapatok között. A hazaiak vezetése egészen a 10. percig tartott. Ekkor Végh Szabolcs kihagyott helyzetét követően Endrédi góljával először mutatott tarjáni előnyt az eredményjelző. (5:6) A félidő középső harmadában sikeresen tartották minimális előnyüket, de a 22. percben Szöllőskei találatával már ismét a VBSK volt lépéselőnyben. A szünetre maradt az 1 gólos palotai fór. (16:15)

Fordulás után a Bányász volt inkább elemében és Végh révén már 2 gólos volt újra a hazai előny, amit Bogdány Örs és újra Végh Szabolcs góljainak köszönhetően percek alatt már 4 lett. (20:16) A 3-4 gólos távolságot masszívan tartotta a hazai csapat, de a hajrára ismét 2 gólra apadt a Bányász előnye. (26:24) Ennél közelebb viszont nem sikerült zárkóznia a Tarjánnak és a mérkőzés utolsó gólját jegyző Szöllőskeinek köszönhetően végül 3 gólos palotai sikert hozott az este.(32:29)

Ahogy mondják: Jár a taps !!!

Szentgotthárdi sikerrel indult a tavasz

NB2 Férfi felnőtt észak-nyugat 12. forduló
Szentgotthárdi VSE – Várpalotai Bányász SK 27-32 (14-17)
Szentgotthárd, 50 néző
Jv.: Salamon, Tóth

VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 3 (1), Végh 6, Erőss 4, Fülőp 6, Somogyi 4, Hegyesi 4 (2), Gáspár, Bogdány Ö., Fenyő 4, Gáspár R., Hanák, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 10 ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 5/3

Az ősszel a vártnál nehezebben sikerült két vállra fektetnie a vasiakat a VBSK-nak hazai környezetben, így a tavaszi szezon nyitó fordulójában,idegenben nem számíthattunk könnyű találkozóra.

Szerencsére a Bányász jól kezdte a mérkőzést és bár Hegyesi vezető találata után még kapaszkodtak a Gotthárdiak, de a kevesebbet hibázó Bányász már a 11. percre 4 gólos vezetésre tett szert (4:8) Sajnos a következő percekben nem brilírozott a palotai gárda. Előbb Hegyesi adott el egy labdát, majd Fenyő, Somogyi és Fülöp is hibázott vendég oldalon. A hazaiak éltek is a lehetőséggel és újra felzárkóztak egy gólra (10:11) és csak Csomaynak köszönhető,hogy nem egyenlítettek ki. A félidő hátralévő része aztán újra a vörös-feketéké volt és állandósult a 3-4 gólos vendég vezetés. (A félidő 14:17)

A szünetet követően Hegyesi és Somogyi révén már 5-re nőtt a Palota előnye (14:19) A következő szűk 10 perc rémálomszerű volt. Bogdány Örs piros lapot kapott valamint ebben az időszakban képtelenek voltak az ellenfél hálójába találni Soha Gergő tanítványai. A hazaiak se játszottak hiba mentesen,de ennyi idő alatt szépen lassan újra 1 gólra zárkóztak.(18:19) A legjobbkor jött Fenyő Jordán gólja (18:20), ami talán megnyugtathatta a VBSK  játékosait és rövid gól váltást követően ismét sikerült meglépnie csapatunknak ellenfelétől. Az utolsó 10 perc már a Bányász 6 gólos vezetésével indult (21:27) és ezt az előnyt egészen az utolsó másodpercekig őrizték a fiúk.  (Molnár Patrik gólja már csak szépségtapasz volt a vasiaknak) A végén 5 gólos sikernek örülhettek a VBSK játékosai. (27:32) Szebben nem is indulhatott volna a tavasz.

Szép volt fiúk!

Őszi értékelő Soha Gergővel – 2022/23 ősz

Szia Gergő!

palotahandall.hu: Köszönjük, hogy a már hagyományosnak mondható félévi értékelőre ismét rendelkezésünkre állsz.

Kezdjük talán az őszi szezont megelőző időszakról. Hogy sikerült a nyári alapozás a csapatnak? Ha jól értesültek vagyunk folyamatos kapushiánnyal kellett megküzdenie a gárdának a gyakorlások alkalmával. Nem könnyű kapus nélkül felkészülni a bajnoki találkozókra. Mikor normalizálódott a helyzet és jelenleg megoldottnak tekinthető-e ez a kérdés?

Soha Gergő: Üdvözlöm az olvasókat!

Köszönöm a csapat nevében is a folyamatos érdeklődést az irányunkba!

Valóban kapushiányban szenvedtünk az alapozás megkezdésekor és ezt tovább tetézve elfoglaltság és sérülések következtében a felkészülésünk során az augusztusi hónapban csak mezőnyjátékosokkal tudtunk dolgozni.

Volt olyan edzőmérkőzésünk ahol a felnőtt csapat kapujában Gájer Dávid, egy 2008-as születésű kapus védte a portánkat. Bízom benne, hogy az a győztes mérkőzés a felnőttekkel nagy élmény volt számára. Októberre ismét négy kapussal tudtunk már dolgozni.

Nem szeretném azt állítani, hogy nem nehezítette meg a dolgunkat a felkészülésben. A bajnokság nehezen kezdődött számunkra, amiből sajnos csak az őszi szezon második felére tudtunk kilábalni, jobb de még mindig hullámzó teljesítménnyel.

 palotahandall.hu: Mondhatjuk, hogy a probléma megoldódását követően gyakorlatilag mintha újra kezdte volna a felkészülést a csapat?

S.G.: Milyen jól értesült vagy, mondhatjuk, igen. Szüksége volt az edzői stábnak és a csapatnak is egy új impulzusra. A munkában hiszek, így magasabb fokozatra kapcsoltunk az edzéseken. Örülök, hogy a srácok partnerek voltak benne, így novemberben és decemberben már játszottunk pár jobb mérkőzést.

palotahandall.hu: Csóka Balázs távozásával és Bajnóczi Máté visszavonulásával két rutinos játékosát veszítette el a VBSK.

Hogy érzed, megfelelően tudtuk őket pótolni vagy az ő kiválásuk egy teljesen más játék szisztémát kívánt meg az együttestől?

S.G.: Hiányoznak mind a ketten, viszont a Máté maradt a csapat mellett, sokat segít a srácoknak és nekem is. Szeretek a fiatalokkal dolgozni, hiszek bennük, már csak nekik kell elhinni, hogy napról napra többre képesek, ha dolgoznak.

Gyorsabb játékot kell játszanunk, mint tavaly és sokat kell még pontosítanunk a támadásainkat. Az irányítok partnerek benne, sokat fejlődtek augusztushoz képest így az évvégi eredményeink is már jobbak voltak.

palotahandall.hu:  Szezon közben aztán érkezett Bogdány Örs, aki egy rendkívül jó felépítésű játékos. Gondolom az ő csatasorba állásával bővültek egy edző lehetőségei is.

Örs egy várpalotai srác, ízig-vérig Várpalotai Bányász kötődéssel az apukája révén, jó mentalitású játékos. Kettős játékengedéllyel kaptuk őt a veszprémi akadémiától. Fenyő Jordánnal és Dobos Mátéval (az ifjúsági csapatból) stabilizálták a védelmünk közepét.

palotahandall.hu:  Kívülről úgy láthatták a nézők, hogy a csapat meglehetősen kétarcú. Sajnos ezt akár egy mérkőzésen belül is tapasztalhatta a lelátó népe. Gondolhatunk itt pl. a győriek elleni hozzáállásra és játékra, ahol csúszott-mászott és rendkívül ihletett formában harcoltak a fiúk, míg a negatív oldalon említhető talán a Fehérvár elleni összezuhanás a második félidőben vagy a Lipót elleni mérkőzésből is többet ki lehetett volna hozni, aztán…

Ez egyértelműen a csapat alacsony átlag életkorára (rutintalanságára) vezethető vissza vagy egyéb okai is vannak?

S.G.: Amennyiben a legvérmesebb szurkolóink elfogadják tőlem, én élem meg a legnehezebben ezt a kétarcúságot. Minden nap azért dolgozunk, hogy ebből kilábaljunk és minimalizáljuk ezeket a hullámzásokat. Lassan hagyomány lesz abból, hogy minden szezonban új irányítókkal kezdjük a bajnokságot, idő kell az összeszokáshoz és a kívánt játék elsajátításához. Szöllőskei Gergő érkezésével bővült a játékstílusban a repertoárunk, neki is kellett pár hónap, hogy alkalmazkodjon a játékunkhoz és örömünkre hasznos tagjává vált a csapatunknak. Míg Hegyesi Alex és Foki Máté folyamatosan fejlődik ezen a poszton. Valóban nagyon fiatalok vagyunk, hisz a csapat közel 70%-a az első osztályú ifjúsági csapat tagja, így ők minden héten két bajnokságban állnak helyt. Ami biztosan hozzájárul a teljesítményünk hullámzásához. Novemberre sikerült kicsit rendeznünk a sorainkat, bízom benne a tavaszt már így tudjuk folytatni. Mindent meg fogunk tenni érte!

palotahandall.hu:  Mikor kezditek a felkészülést a tavaszra és reményeid szerint milyen Várpalotai Bányászt láthatnak a VBSK hívei?

S.G.: A felkészülést sajnos később kezdhetjük el a tervezetnél, az elmúlt években mindig van valami hátráltató tényező, idén az energiaválság. Január 9-én kezdtük az edzéseket, kőkemény munka vár ránk, hogy képesek legyünk stabilizálni magunkat a dobogó környékén. Nagy vágyunk, hogy a dobogón végezhessünk, amire minden esélyünk megvan. Dolgoznunk kell!

Jó szerencsét!

Fölényes győzelemmel zártuk az őszt

NB2 Férfi felnőtt Észak-nyugat 11. forduló
BFKA Balatonfüred U23 – Várpalotai Bányász SK 19-28 (9-11)
Balatonfüred, 100 néző
V.: Antal Ákos és Antalné Renner Irén
VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Elekes 5, Szöllőskei 1, Erőss 2, Foki M. 1, Fülöp 1, Somogyi 1, Hegyesi 3, Járási1, Gáspár I. 1, Bogdány Ö. 6, Fenyő 4, Ignácz 2, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 10 perc
7m-es:7/3 ill. 6/4

Utolsó bajnoki találkozójára Balatonfüredre látogatott NB II-es felnőtt gárdánk. A két csapat azonos pontszámmal állt a mérkőzést megelőzően, így a tét az volt, hogy melyik csapat zárkózik fel a dobogóért küzdők mögé és melyik szakad le a többiektől a tavaszi folytatás előtt.

A Bányász kezdte jobban a találkozót és Fülöp révén a vezetést is megszerezte a palotai csapat. Sajnos pár perc után a hazaiaknak sikerült a maguk javára fordítani az eredményt és a 4.percben Tősér jóvoltából már a Balaton-partiaknál volt az előny. Szerencsére nem sokáig. A következő percekben több labdát eladott mindkét csapat ill. a hazaiak egyik próbálkozását Csomay hárította így Elekes Kristóf előbb egalizált, majd a vezetést is megszerezte csapatának.(3:4) 1-2 gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a két együttes között. Rengeteg hibával játszottak a felek. 8:7-es VBSK előnynél pl. több, mint 7 percen keresztül képtelen volt a hálóba találni mindkét alakulat. A 29. percben Gáspár góljával először vezetett 3 góllal a Várpalota, de ekkor még ezt csökkenteni tudta a hazai csapat, így kétgólos vendég előnnyel mehettek pihenni a fiúk.

Szünet után ismét csak 1 lett a különbség Boldoczky góljával, de a következő időszak füredi hibáit jól használta ki a Bányász és Bogdány Örs, Ignácz valamint Somogyi találataival már 4 gólosra hízott csapatunk előnye (10:14), majd a félidő második felétől tovább tudta növelni előnyét a VBSK. Az utolsó 10 percre 6-7 gólos vendég előny állandósult, ami jó előjelnek bizonyult a hajrára. A Füred még feljött 5 gólra az 57.percben (19:24), de ennél közelebb nem tudtak férkőzni a palotaiakhoz, akik a fennmaradó percekben még 4 alkalommal mattolták a hazaiak kapusát és végül megérdemelt győzelmet arattak riválisuk felett. (19:28) BRAVÓ FIÚK!

Fölényes győzelemmel búcsúzott közönségétől a Bányász

Várpalotai BSK – Alsóörsi SE 35-26 (19-13)
Várpalota, 250 néző
V.:Marosi Zoltán és Papp Ervin Márk
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (k) – Elekes, Szöllőskei 3, Végh 6, Erőss 4, Foki M. 3, Fülöp 2, Somogyi 2, Hegyesi 2, Járási, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 6, Fenyő 2, Ignácz 2
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 6 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/4


Az előző fordulóban a mérkőzés képét tekintve talán kissé váratlanul vesztett pontot a Palota hazai környezetben, így az Alsóörs ellen kellett kijavítani a fiúknak a csorbát. Szöllőskei góljával a Bányász szerzett vezetést, de nem adta magát egykönnyen a Balaton-parti gárda. Kíméletlenül tapadt a palotaiakra és rövid időre még a vezetést is sikerült átvenniük. A 12.percben Végh Szabolcs góljával újra a Palota vezetett(7:6), de erre Horváth és Székely révén volt válasza az Alsóörsnek (7:8) A félidő hajrájáig maradt is a vendég vezetés, majd a 24. percben szerzett Erőss Péter találatával újra a feketében játszó VBSK oldalán volt az előny. Az utolsó percekben lerohanta ellenfelét a VBSK és a sorozatban szerzett 6 találatra nem érkezett válasz a túloldalról, így a mérkőzés felére már jelentős előnyt jegyezhetett a Várpalota.(19:13)

Szünet után egészen a 43. percig állandósult az 5-6 gólos hazai előny, amikor a találkozón (Végh Szabolccsal karöltve) 6 gólig jutó Bogdány Örs jóvoltából az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között.(25:18) Ezt a következő percekben már egészen 11 gólra növelte a VBSK (Az 53.percben 33:22) Sajnos az utolsó 3 percben nem sikerült ellenfele hálójába találnia a Bányásznak, így a végén meg kellett elégedniük a 9 gólos hazai győzelemmel, ami miatt azért annyira nem szomorkodott senki.

Ezzel a győzelemmel búcsúzott az őszi szezonban hazai közönségétől a VBSK. Két hét múlva Balatonfüreden még egy fontos mérkőzés vár a srácokra a téli szünet előtt!

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!

Remek első félidő után drámai véghajrá

Várpalotai Bányász SK – Lipót 30-30 (18-14)
Várpalota, 180 néző
V.: Ihász Ajtony Adrián és Szántó Tamás
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes 3, Végh 5, Erőss 2, Foki M. 2, Fülöp 2, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási 1, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 4, Fenyő, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 6 perc
7m-es:5/4 ill. 5/5

A sikeres Győr elleni csörtét követően újabb nehéz erőpróba várt fiainkra a Gál Gyula Sportcsarnok falai között.
A Lipót gárdájára sokan talán legyintenének, de a tavaly még újonc csapat háza táján sok minden változott az elmúlt egy évben. Az elmúlt szezonban a Bakony alján 15, míg idegenben 10 góllal múlta felül aktuális ellenfelét a VBSK. A Lipót azóta edzőt cserélt és jó pár rutinos többnyire volt győri NB I-es és NB I/B-s veteránt csábított a klubhoz.(pl.:Kovácsovics,Horváth J.,Kőhalmi) Ennek köszönhetően a csapat az ősszel már megmutatta erejét és figyelemre méltó eredményeket ért el a korábbi fordulókban. Megszorította hazai pályán a jó erőkből álló Veszprém ifjoncait, helytállt Komáromban, majd füredi győzelem után 8 gólos siker a Szentgotthárd ellen és végül idegenbeli pontszerzés Tarjánban.
Az első félidő elején tartotta is magát a Lipót, sőt kis időre a vezetést is átvette a palotaiaktól.(14.perc 6:7) Ezt követően Csomay több védésének is köszönhetően a Bányász fokozatosan ellépett ellenfelétől és a 27.percben már 18:10-et mutatott az eredményjelző! Ekkor minden hazai szimpatizáns abban bízott,hogy a csapat megismétli az előző heti jó teljesítményt és magabiztosan veri ellenfelét. Sajnos nem így történt. A VBSK a félidőből hátralévő időben képtelen volt ellenfele hálójába találni, míg a lipótiaknak ez négy alkalommal is sikerült, így a szünetre négy gólra felzárkóztak.


A térfélcsere után ismét ők lőttek először gólt, majd egy gól váltást követően percekig 19:16-on rekedtek a csapatok .A gólcsendet a 38.percben Elekes révén a vörös-feketék törték meg előbb (20:16) és pár perc elteltével már ismét 6 gólos volt a palotai előny. (22:16) Az utolsó 10 perc viszont több technikai hiba következményeként már csak 2 gólos palotai előnnyel indult. Az 53. percre pedig már csak 1 volt az előny, amikor Soha edző időt kért. Sajnos ebből sem a Várpalota profitált és a Lipót előbb egyenlített, majd az 56.percben Kovácsovics révén a vezetést is megszerezte! Parázs légkörben zajlottak az utolsó percek és egy 59.percbeli Foki Máté találattal végül az egyik bajnoki pontot itthon tartotta a VBSK. Valljuk be: ebben a mérkőzésben azért több volt, de ha csak az utolsó perceket nézzük, örülnünk kell a megszerzett pontnak is!

Jövő héten folytatás itthon az Alsóörs ellen, ami szintén nem lesz könnyű.

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!