Őszi értékelő Soha Gergővel – 2022/23 ősz

Szia Gergő!

palotahandall.hu: Köszönjük, hogy a már hagyományosnak mondható félévi értékelőre ismét rendelkezésünkre állsz.

Kezdjük talán az őszi szezont megelőző időszakról. Hogy sikerült a nyári alapozás a csapatnak? Ha jól értesültek vagyunk folyamatos kapushiánnyal kellett megküzdenie a gárdának a gyakorlások alkalmával. Nem könnyű kapus nélkül felkészülni a bajnoki találkozókra. Mikor normalizálódott a helyzet és jelenleg megoldottnak tekinthető-e ez a kérdés?

Soha Gergő: Üdvözlöm az olvasókat!

Köszönöm a csapat nevében is a folyamatos érdeklődést az irányunkba!

Valóban kapushiányban szenvedtünk az alapozás megkezdésekor és ezt tovább tetézve elfoglaltság és sérülések következtében a felkészülésünk során az augusztusi hónapban csak mezőnyjátékosokkal tudtunk dolgozni.

Volt olyan edzőmérkőzésünk ahol a felnőtt csapat kapujában Gájer Dávid, egy 2008-as születésű kapus védte a portánkat. Bízom benne, hogy az a győztes mérkőzés a felnőttekkel nagy élmény volt számára. Októberre ismét négy kapussal tudtunk már dolgozni.

Nem szeretném azt állítani, hogy nem nehezítette meg a dolgunkat a felkészülésben. A bajnokság nehezen kezdődött számunkra, amiből sajnos csak az őszi szezon második felére tudtunk kilábalni, jobb de még mindig hullámzó teljesítménnyel.

 palotahandall.hu: Mondhatjuk, hogy a probléma megoldódását követően gyakorlatilag mintha újra kezdte volna a felkészülést a csapat?

S.G.: Milyen jól értesült vagy, mondhatjuk, igen. Szüksége volt az edzői stábnak és a csapatnak is egy új impulzusra. A munkában hiszek, így magasabb fokozatra kapcsoltunk az edzéseken. Örülök, hogy a srácok partnerek voltak benne, így novemberben és decemberben már játszottunk pár jobb mérkőzést.

palotahandall.hu: Csóka Balázs távozásával és Bajnóczi Máté visszavonulásával két rutinos játékosát veszítette el a VBSK.

Hogy érzed, megfelelően tudtuk őket pótolni vagy az ő kiválásuk egy teljesen más játék szisztémát kívánt meg az együttestől?

S.G.: Hiányoznak mind a ketten, viszont a Máté maradt a csapat mellett, sokat segít a srácoknak és nekem is. Szeretek a fiatalokkal dolgozni, hiszek bennük, már csak nekik kell elhinni, hogy napról napra többre képesek, ha dolgoznak.

Gyorsabb játékot kell játszanunk, mint tavaly és sokat kell még pontosítanunk a támadásainkat. Az irányítok partnerek benne, sokat fejlődtek augusztushoz képest így az évvégi eredményeink is már jobbak voltak.

palotahandall.hu:  Szezon közben aztán érkezett Bogdány Örs, aki egy rendkívül jó felépítésű játékos. Gondolom az ő csatasorba állásával bővültek egy edző lehetőségei is.

Örs egy várpalotai srác, ízig-vérig Várpalotai Bányász kötődéssel az apukája révén, jó mentalitású játékos. Kettős játékengedéllyel kaptuk őt a veszprémi akadémiától. Fenyő Jordánnal és Dobos Mátéval (az ifjúsági csapatból) stabilizálták a védelmünk közepét.

palotahandall.hu:  Kívülről úgy láthatták a nézők, hogy a csapat meglehetősen kétarcú. Sajnos ezt akár egy mérkőzésen belül is tapasztalhatta a lelátó népe. Gondolhatunk itt pl. a győriek elleni hozzáállásra és játékra, ahol csúszott-mászott és rendkívül ihletett formában harcoltak a fiúk, míg a negatív oldalon említhető talán a Fehérvár elleni összezuhanás a második félidőben vagy a Lipót elleni mérkőzésből is többet ki lehetett volna hozni, aztán…

Ez egyértelműen a csapat alacsony átlag életkorára (rutintalanságára) vezethető vissza vagy egyéb okai is vannak?

S.G.: Amennyiben a legvérmesebb szurkolóink elfogadják tőlem, én élem meg a legnehezebben ezt a kétarcúságot. Minden nap azért dolgozunk, hogy ebből kilábaljunk és minimalizáljuk ezeket a hullámzásokat. Lassan hagyomány lesz abból, hogy minden szezonban új irányítókkal kezdjük a bajnokságot, idő kell az összeszokáshoz és a kívánt játék elsajátításához. Szöllőskei Gergő érkezésével bővült a játékstílusban a repertoárunk, neki is kellett pár hónap, hogy alkalmazkodjon a játékunkhoz és örömünkre hasznos tagjává vált a csapatunknak. Míg Hegyesi Alex és Foki Máté folyamatosan fejlődik ezen a poszton. Valóban nagyon fiatalok vagyunk, hisz a csapat közel 70%-a az első osztályú ifjúsági csapat tagja, így ők minden héten két bajnokságban állnak helyt. Ami biztosan hozzájárul a teljesítményünk hullámzásához. Novemberre sikerült kicsit rendeznünk a sorainkat, bízom benne a tavaszt már így tudjuk folytatni. Mindent meg fogunk tenni érte!

palotahandall.hu:  Mikor kezditek a felkészülést a tavaszra és reményeid szerint milyen Várpalotai Bányászt láthatnak a VBSK hívei?

S.G.: A felkészülést sajnos később kezdhetjük el a tervezetnél, az elmúlt években mindig van valami hátráltató tényező, idén az energiaválság. Január 9-én kezdtük az edzéseket, kőkemény munka vár ránk, hogy képesek legyünk stabilizálni magunkat a dobogó környékén. Nagy vágyunk, hogy a dobogón végezhessünk, amire minden esélyünk megvan. Dolgoznunk kell!

Jó szerencsét!

Fölényes győzelemmel zártuk az őszt

NB2 Férfi felnőtt Észak-nyugat 11. forduló
BFKA Balatonfüred U23 – Várpalotai Bányász SK 19-28 (9-11)
Balatonfüred, 100 néző
V.: Antal Ákos és Antalné Renner Irén
VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Elekes 5, Szöllőskei 1, Erőss 2, Foki M. 1, Fülöp 1, Somogyi 1, Hegyesi 3, Járási1, Gáspár I. 1, Bogdány Ö. 6, Fenyő 4, Ignácz 2, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 10 perc
7m-es:7/3 ill. 6/4

Utolsó bajnoki találkozójára Balatonfüredre látogatott NB II-es felnőtt gárdánk. A két csapat azonos pontszámmal állt a mérkőzést megelőzően, így a tét az volt, hogy melyik csapat zárkózik fel a dobogóért küzdők mögé és melyik szakad le a többiektől a tavaszi folytatás előtt.

A Bányász kezdte jobban a találkozót és Fülöp révén a vezetést is megszerezte a palotai csapat. Sajnos pár perc után a hazaiaknak sikerült a maguk javára fordítani az eredményt és a 4.percben Tősér jóvoltából már a Balaton-partiaknál volt az előny. Szerencsére nem sokáig. A következő percekben több labdát eladott mindkét csapat ill. a hazaiak egyik próbálkozását Csomay hárította így Elekes Kristóf előbb egalizált, majd a vezetést is megszerezte csapatának.(3:4) 1-2 gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a két együttes között. Rengeteg hibával játszottak a felek. 8:7-es VBSK előnynél pl. több, mint 7 percen keresztül képtelen volt a hálóba találni mindkét alakulat. A 29. percben Gáspár góljával először vezetett 3 góllal a Várpalota, de ekkor még ezt csökkenteni tudta a hazai csapat, így kétgólos vendég előnnyel mehettek pihenni a fiúk.

Szünet után ismét csak 1 lett a különbség Boldoczky góljával, de a következő időszak füredi hibáit jól használta ki a Bányász és Bogdány Örs, Ignácz valamint Somogyi találataival már 4 gólosra hízott csapatunk előnye (10:14), majd a félidő második felétől tovább tudta növelni előnyét a VBSK. Az utolsó 10 percre 6-7 gólos vendég előny állandósult, ami jó előjelnek bizonyult a hajrára. A Füred még feljött 5 gólra az 57.percben (19:24), de ennél közelebb nem tudtak férkőzni a palotaiakhoz, akik a fennmaradó percekben még 4 alkalommal mattolták a hazaiak kapusát és végül megérdemelt győzelmet arattak riválisuk felett. (19:28) BRAVÓ FIÚK!

Fölényes győzelemmel búcsúzott közönségétől a Bányász

Várpalotai BSK – Alsóörsi SE 35-26 (19-13)
Várpalota, 250 néző
V.:Marosi Zoltán és Papp Ervin Márk
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (k) – Elekes, Szöllőskei 3, Végh 6, Erőss 4, Foki M. 3, Fülöp 2, Somogyi 2, Hegyesi 2, Járási, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 6, Fenyő 2, Ignácz 2
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 6 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/4


Az előző fordulóban a mérkőzés képét tekintve talán kissé váratlanul vesztett pontot a Palota hazai környezetben, így az Alsóörs ellen kellett kijavítani a fiúknak a csorbát. Szöllőskei góljával a Bányász szerzett vezetést, de nem adta magát egykönnyen a Balaton-parti gárda. Kíméletlenül tapadt a palotaiakra és rövid időre még a vezetést is sikerült átvenniük. A 12.percben Végh Szabolcs góljával újra a Palota vezetett(7:6), de erre Horváth és Székely révén volt válasza az Alsóörsnek (7:8) A félidő hajrájáig maradt is a vendég vezetés, majd a 24. percben szerzett Erőss Péter találatával újra a feketében játszó VBSK oldalán volt az előny. Az utolsó percekben lerohanta ellenfelét a VBSK és a sorozatban szerzett 6 találatra nem érkezett válasz a túloldalról, így a mérkőzés felére már jelentős előnyt jegyezhetett a Várpalota.(19:13)

Szünet után egészen a 43. percig állandósult az 5-6 gólos hazai előny, amikor a találkozón (Végh Szabolccsal karöltve) 6 gólig jutó Bogdány Örs jóvoltából az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között.(25:18) Ezt a következő percekben már egészen 11 gólra növelte a VBSK (Az 53.percben 33:22) Sajnos az utolsó 3 percben nem sikerült ellenfele hálójába találnia a Bányásznak, így a végén meg kellett elégedniük a 9 gólos hazai győzelemmel, ami miatt azért annyira nem szomorkodott senki.

Ezzel a győzelemmel búcsúzott az őszi szezonban hazai közönségétől a VBSK. Két hét múlva Balatonfüreden még egy fontos mérkőzés vár a srácokra a téli szünet előtt!

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!

Remek első félidő után drámai véghajrá

Várpalotai Bányász SK – Lipót 30-30 (18-14)
Várpalota, 180 néző
V.: Ihász Ajtony Adrián és Szántó Tamás
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes 3, Végh 5, Erőss 2, Foki M. 2, Fülöp 2, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási 1, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 4, Fenyő, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 6 perc
7m-es:5/4 ill. 5/5

A sikeres Győr elleni csörtét követően újabb nehéz erőpróba várt fiainkra a Gál Gyula Sportcsarnok falai között.
A Lipót gárdájára sokan talán legyintenének, de a tavaly még újonc csapat háza táján sok minden változott az elmúlt egy évben. Az elmúlt szezonban a Bakony alján 15, míg idegenben 10 góllal múlta felül aktuális ellenfelét a VBSK. A Lipót azóta edzőt cserélt és jó pár rutinos többnyire volt győri NB I-es és NB I/B-s veteránt csábított a klubhoz.(pl.:Kovácsovics,Horváth J.,Kőhalmi) Ennek köszönhetően a csapat az ősszel már megmutatta erejét és figyelemre méltó eredményeket ért el a korábbi fordulókban. Megszorította hazai pályán a jó erőkből álló Veszprém ifjoncait, helytállt Komáromban, majd füredi győzelem után 8 gólos siker a Szentgotthárd ellen és végül idegenbeli pontszerzés Tarjánban.
Az első félidő elején tartotta is magát a Lipót, sőt kis időre a vezetést is átvette a palotaiaktól.(14.perc 6:7) Ezt követően Csomay több védésének is köszönhetően a Bányász fokozatosan ellépett ellenfelétől és a 27.percben már 18:10-et mutatott az eredményjelző! Ekkor minden hazai szimpatizáns abban bízott,hogy a csapat megismétli az előző heti jó teljesítményt és magabiztosan veri ellenfelét. Sajnos nem így történt. A VBSK a félidőből hátralévő időben képtelen volt ellenfele hálójába találni, míg a lipótiaknak ez négy alkalommal is sikerült, így a szünetre négy gólra felzárkóztak.


A térfélcsere után ismét ők lőttek először gólt, majd egy gól váltást követően percekig 19:16-on rekedtek a csapatok .A gólcsendet a 38.percben Elekes révén a vörös-feketék törték meg előbb (20:16) és pár perc elteltével már ismét 6 gólos volt a palotai előny. (22:16) Az utolsó 10 perc viszont több technikai hiba következményeként már csak 2 gólos palotai előnnyel indult. Az 53. percre pedig már csak 1 volt az előny, amikor Soha edző időt kért. Sajnos ebből sem a Várpalota profitált és a Lipót előbb egyenlített, majd az 56.percben Kovácsovics révén a vezetést is megszerezte! Parázs légkörben zajlottak az utolsó percek és egy 59.percbeli Foki Máté találattal végül az egyik bajnoki pontot itthon tartotta a VBSK. Valljuk be: ebben a mérkőzésben azért több volt, de ha csak az utolsó perceket nézzük, örülnünk kell a megszerzett pontnak is!

Jövő héten folytatás itthon az Alsóörs ellen, ami szintén nem lesz könnyű.

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!

Rég várt magabiztos győzelem

NB II Férfi felnőtt Észak-nyugat 8. forduló
Várpalotai Bányász Sportkör – Agrofeed ETO UNI Győr U23 37-26 (20-15)
Várpalota, 200 néző
V.: Szászfai, Tasnádi
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Szöllőskei 5, Végh 7, Erőss 1, Foki M., Fülöp 3, Somogyi 3, Hegyesi 3, Járási 1, Gáspár 5, Bogdány Ö. 4, Fenyő 1, Hanák, Ignácz 4
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 10 ill. 2 perc
7m: 3/1 ill. 7/3

Nem igazán tolongtak a nézők a Bányász soros hazai bajnoki mérkőzésén,a mi nem is meglepő annak tudatában, hogy a csapat ezen az őszön nem igazán kápráztatta el lelkes szurkolóit. A vendég győri fiatalok tavaly a végelszámolásnál megelőzték a Várpalotát a tabellán, így ez a találkozó sem ígérkezett könnyű feladatnak. Ezen a mérkőzésen debütált a VBSK felnőtt csapatában a 17 éves Bogdány Örs, akit a palotaiak kettős igazolással a BFKA csapatától szereztek meg. Örs számára a közeg nem lehet ismeretlen, hiszen édesapja Bogdány Gábor a Bányász egykori játékosa és jelenlegi utánpótlás edzője illetve testvére a kapus Áron is a vörös-feketék keretének tagja.Isten hozott itthon Örs!Jó szerencsét! 
Győri góllal indult a találkozó, de a palotaiak szinte pillanatok alatt meg is fordították a mérkőzés állását. Az első félidő hajrájáig a vendégek mindvégig tapadtak a Palotára és egészen a játékrész utolsó néhány percéig nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között. A 26. percben Fenyő Jordán gólját követően (17:14) Jámbor Máté hárított gyors egymás utánban két győri hétméterest, majd Végh Szabolcs szerzett zsinórban három gólt és a pihenőre máris 5 gólos előnnyel mehettek a VBSK játékosai.
A rövid szusszanás után következhetett a második félidő, ahol a csapatok szinte lemásolták a korábbiakat. Hosszú percekig maradt az 5-6 gólos hazai előny, nem mellesleg ezen időszak alatt előbb ismét Jámbor, majd a helyére beállt Kara Dani is hárított egy-egy újabb vendég hetest. A mérkőzés utolsó negyed órájában aztán a remeklő hazai hálóőrök mellé igyekeztek felzárkózni a mezőnyjátékosok is és így kevesebb hibával játszva fokozatosan növelte előnyét a Bányász.
Érdemes megemlíteni, hogy az egész csapat remek mentalitásban kézilabdázott ezen az estén. Csúsztak-másztak, harcoltak minden labdáért, ha kellett és ezt díjazta a közönség is. A lefújáskor óriási taps és sok-sok pacsi volt természetesen a jutalom!
SZÉP VOLT FIÚK !!! A vége 11 gólos hazai siker egy rendkívül kultúráltan és jól játszó(!) ellenfél ellen.

Újabb eltékozolt előny és kiábrándító vereség a Fehérvártól

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ALBA REGIA KSE 24:26 (15:11)
Várpalota, 200 néző
V.: Barabás Kálmán és Lázár Zoltán
VBSK:Jámbor, Nagy (kapusok) – Szöllőskei 6, Végh 5, Erőss, Fülöp 6, Dobos M. 1, Somogyi, Hegyesi 2, Járási 2, Gáspár 1, Ignácz 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 4 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/4

A két szomszédvár férfi kézilabda csapatainak közös múltja több évtizedre visszavezethető, de az utóbbi 5 évben nem szerepeltek egy csoportban a felek. Ennek köszönhetően nem igazán ismerhették a másik csapatot egyik oldalon sem. Az elért eredményekből kikövetkezhető volt viszont, hogy ha nem is könnyű, de egy nagyon is verhető ellenfél érkezik Palotára.
Ennek megfelelően a Bányász lendületesen kezdett és fokozatosan épített fel egy megnyugtató előnyt.(17.percben 10:5) A vörös-feketék előnye a 25. perc táján már 6 gól is volt, ami a szünetre 4-re apadt (15:11).

A fordulás után jött egy Alba találat (Az egykori VBSK lövő Bárdos Gergő jegyezte), majd percekig egyik fél se talált a hálóba. Sajnos a vendégek szakították meg a gólcsendet és már vészesen megközelítették a palotaiakat.(15:13)  A 44. percben pedig-miután Somogyi 2. kétpercesét kapta, előbb kiegyenlítettek, majd Rohonyi találata már fehérvári vezetést jelentett. (17:18) Ezt még Végh Szabolcs egalizálta, majd néhány másodperc múlva őt is kiküldték a játékvezetők. Az emberelőnyt pedig jól használta ki az Alba és 3 gólos vezetést szerzett (18:21) a mérkőzés hajrájára. Szöllőskei gólja után(19:21) ezúttal Dobos mehetett pihenőre hazai oldalon. Mindezek ellenére újra egy gólra fel tudott jönni a Palota (51.perc:20:21), de Somogyi újabb kiállítása után már nem tudott újítani csapatunk és végül 24:26 arányú sajnálatos vereséget szenvedett egy legyőzhető ellenfél ellen.

A forduló után a VBSK a 6. helyet foglalja el jelenleg a tabellán. A folytatásban Veszprémben lesz a fiúknak jelenése Veszprémi KKFT U23 elleni mérkőzésen november 6-án 18 órakor.

Jó kezdés után nehézkes győzelem az újonc otthonában

VKLSE Győr – Várpalotai Bányász SK 26:28 (8:14)
Ikrény, 20 néző
V.: Jáger, Poller
VBSK: Csomay, Nagy, Jámbor (kapusok) – Szöllőskei 3, Erőss 2, Fülöp 7, Dobos, Somogyi 3, Hegyesi 9, Járási 2, Gáspár I. 1, Borbély M., Gárpár R., Hanák, Ignácz 1, Borbély A.
Edző: Szedlák Tamás
Kiállítások: 8 ill. 12 perc
7m-esek: 7/7 ill. 2/2

Ismét egy újonc volt a Bányász ellenfele,de ezúttal idegenbe látogattak a vörös-feketék, ellenfelük ezúttal a hazai mérkőzéseit a Győrtől mintegy 10km-re lévő Ikrényben játszó Győri VKLSE csapata volt.
A győriek az elmúlt fordulóban értékes győzelmet arattak Budapesten a MAFC vendégeként, így az eddig botladozó Várpalota elleni találkozót is nagy reményekkel várták. A kedvezőtlen előjelek közé tartozott még, hogy betegség miatt nem tarthatott a VBSK csapatával a vezetőedző Soha Gergő sem. Távollétében Szedlák Tamás és Bajnóczi Máté dirigálta ezúttal a társaságot.
Az első percek rengeteg hibát és Sarmon parádét hoztak.A hazaiak rutinos kapuvédője többször is eredményesen húzta le a rolót a palotaiak előtt.A túloldalon fiatal kollégája is igyekezett jó benyomást  kelteni, így percekig nem láthatott gólt a maroknyi nézőközönség. Az 5. percben a palotaiak törték meg a gólcsendet Hegyesi révén és lassan, de biztosan növelték előnyüket. (17.p. 3:9) A legnagyobb differencia 8 gól volt a két csapat között (6:14),ami a szünetre hatra csökkent.(8:14) Rövid szünet után sokáig maradt a 4-5 gólos különbség a palotaiak javára, de szűk 1/4 órával a vége előtt 2 gólra apadt a vörös-feketék előnye(19:21). Néhány pillanat múlva pedig-két VBSK hibát követően-Kalmár gólja azt jelentette, hogy mindössze 1 gól a két csapat közötti különbség! 24:24-nél pedig utol is érte ellenfelét a hazai gárda. Feszült percek következtek, melyet a palotaiak bírtak jobban idegekkel és a vezetés megszerzése után az utolsó percben már ismét 2 góllal vezettek (25:27). Ezt már nem lehetett elrontani!!!
A hátralévő másodpercek még hoztak 1-1 találatot mindkét oldalon, a győzelem ismét nagy harcban, de meg lett!

Csúnya hazai vereség a listavezetőtől

Várpalotai Bányász SK – Komárom VSE 19:28 (11:13)
Várpalota, 200 néző
V.: Cseszregi Bence és Sipos József
VBSK: Csomay, Jámbor(k) – Elekes 2, Szöllőskei 3, Végh 4, Erőss, Fülöp 1, Dobos M, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási, Gáspár I. 1, Borbély M, Gáspár R, Hanák, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 10 perc
7m-es: 3/3 ill. 2/2

Az NB II 4. fordulójában ismét hazai közönség előtt játszhatott a VBSK. A tavalyi szezonban még NB I/B-s Komárom együttese látogatott ezúttal Várpalotára. Ellenfelünk imponáló különbséggel abszolválta eddigi 4 találkozóját (8, 13 és 17 gólos különbséggel) és a bajnokság talán legfőbb esélyese.
A találkozó Somogyi révén Bányász góllal indult és komáromi válasz után Fülöp találatával még a Palota vezetett, de a vendégek 2:3-nál már átvették a mérkőzés irányítását és lépésről lépésre növelték előnyüket, ami a 19.percre már 4 gól volt (5:9). Az utolsó 5 percre a VBSK egy jó szériát követően feljött egy gólra, de a szünetre így is a KVSE mehetett 2 gólos előnnyel.
A pihenőt követően a 2. félidő első harmadában kiegyenlített játék folyt és rendre megmaradt a 2 gólos különbség a csapatok között, de két hazai hiba következményeként a 39. percben már ismét 4 gólos volt a komáromi előny. A félidő középső harmadában hosszú percekig gólképtelenek voltak a csapatok, így sokáig 15:20-at mutatott az eredményjelző. Somogyi góljával a vörös-feketék találtak be előbb, de ezzel el is lőtték a puskaport. Az utolsó 10 percben sajnos ismét sok hazai hibát hozott a mérkőzés és a Komárom tovább tudta növelni előnyét, ami a végére 9 gólra hízott. A vége csúnya vereség 19:28 lett.

Nehéz hazai győzelem az újonc ellen

Várpalotai Bányász SK – MAFC-BME 30:27 (13:16)
Várpalota, 140 néző
Vezette: Kovacsik, Polgár
VBSK: Csomay, Nagy, Jámbor (kapusok) – Elekes 5, Szöllőskei 1, Végh 3, Erőss 1, Fülöp 2, Dobos 2, Somogyi 3, Hegyesi 5, Járási 5, Gáspár I., Hanák, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 8 ill. 8 perc
7m-es: 6/4 ill. 3/3

Idegenbeli vereség után hazai közönség előtt javíthatott eddigi bajnoki szereplésén a VBSK. Az ellenfél ezúttal is egy újonc gárda a MAFC-BME csapata volt. Ha lehet így fogalmazni a mezőny „fekete lova” nem is feltartott kezekkel érkezett a Bakonyaljára és a budapesti „egyetemisták” bizony alaposan megizzasztották a Bányász fiúkat.

A félidő első 15 percében végig fej-fej mellett haladtak a csapatok hol a Palota, hol pedig a fővárosiak vezettek 1-1 góllal. A 16.perben Végh Szabolcs góljával sikerült az addigi legnagyobb különbséget kibrusztolnia a hazaiaknak (10:7). Ez azonban nem tartott sokáig és 11:11-nél újra utolérte ellenfelét a MAFC. 13:13 után a szünetig hátralévő szűk 4  percben pedig sajnos csak ők találtak a hálóba, ráadásul háromszor is, így a szünetben 13:16-ot mutatott a Gál Gyula sportcsarnok eredményjelzője.

Fordulás után ismét vendég gól következett így kialakult az addigi legnagyobb különbség a két csapat között.(13:17) A Bányász nem találta a fogást ellenfelén és a 40. perc zárásakor Pákozdi hétméteresével már 5 gól volt a vendégek előnye! Ha nem is viharos léptekben, de a következő bő 10 perben a VBSK sikeresen ledolgozta hátrányát. (51. perc: 25:25) Ebben az időszakban sikerült minimalizálni a hibák számát valamint kellett hozzá Elekes Kristóf eredményes játéka is. A záró 10 percben a VBSK átvette a vezetést, majd Elekes és Hegyesi révén már 4 góllal is vezettek a vörös-feketék.
Nagy hajrá volt! Végül heroikus küzdelemben, a vártnál sokkal nehezebben, de otthon tartotta a 2 bajnoki pontot a Bányász.

Végeredmény: 30:27

Vereség Tarjában

KSE TARJÁN – Várpalotai BSK  28:23 (15:10)
Tarján, 100 néző
Vezette: Kolarovszki, Lábadi
VBSK: Csomay, Jámbor, Nagy (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 1, Végh 4, Erőss, Fülőp 4, Dobos, Somogyi 1, Hegyesi 1, Járási 6, Gáspár I. 2, Hanák, Ignácz 1, Gáspár R. 3
Vezetőedző: Soha Gergő

Az első fordulóban a vártnál nehezebben szerezte meg a pontokat a Bányász odahaza az újonc Szentgotthárd ellen. Ezúttal még nehezebb feladat várt a vörös-feketékre, hiszen az utóbbi években rendre a dobogón vagy a közvetlen élmezőnyben végző Tarján csapatához látogattak fiaink.
A kezdést sikerült elkapnia a Bányásznak és Végh, valamint Hegyesi góljaival kétgólos előnyt szereztek. Sajnos az örömünk csak néhány percig tarthatott és a 6. percben Csapó találatával már a hazaiak álltak jobban (4:3) A félidő középső harmadában 5 percen belül 4(!) kétpercest osztottak ki a derék sporttársak a palotai oldalon,ami talán példanélküli. A hosszabb emberelőnyös időszakot a Tarján eredményesen használta ki és megnyugtató előnyt  szerzett.(10:5) Az ötgólos különbség maradt a félidőre is (15:10)

A második félidő első tíz perce nem hozott váratlan fordulatot, rendre 5-6 gólos volt a hazaiak előnye. A 40. percben aztán Dobos Mátét küldték le a pályáról piros lappal, majd rövid időn belül ismét két játékosunk volt kénytelen rövidebb időre a padra ülni a játékvezetőknek köszönhetően. A különbség ennek ellenére nem nőtt jelentősen a két csapat között, de sajnos nem is tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a lefújásig a Várpalota. A vége tehát 28:23 a Tarján javára.