Remek első félidő után drámai véghajrá

Várpalotai Bányász SK – Lipót 30-30 (18-14)
Várpalota, 180 néző
V.: Ihász Ajtony Adrián és Szántó Tamás
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes 3, Végh 5, Erőss 2, Foki M. 2, Fülöp 2, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási 1, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 4, Fenyő, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 6 perc
7m-es:5/4 ill. 5/5

A sikeres Győr elleni csörtét követően újabb nehéz erőpróba várt fiainkra a Gál Gyula Sportcsarnok falai között.
A Lipót gárdájára sokan talán legyintenének, de a tavaly még újonc csapat háza táján sok minden változott az elmúlt egy évben. Az elmúlt szezonban a Bakony alján 15, míg idegenben 10 góllal múlta felül aktuális ellenfelét a VBSK. A Lipót azóta edzőt cserélt és jó pár rutinos többnyire volt győri NB I-es és NB I/B-s veteránt csábított a klubhoz.(pl.:Kovácsovics,Horváth J.,Kőhalmi) Ennek köszönhetően a csapat az ősszel már megmutatta erejét és figyelemre méltó eredményeket ért el a korábbi fordulókban. Megszorította hazai pályán a jó erőkből álló Veszprém ifjoncait, helytállt Komáromban, majd füredi győzelem után 8 gólos siker a Szentgotthárd ellen és végül idegenbeli pontszerzés Tarjánban.
Az első félidő elején tartotta is magát a Lipót, sőt kis időre a vezetést is átvette a palotaiaktól.(14.perc 6:7) Ezt követően Csomay több védésének is köszönhetően a Bányász fokozatosan ellépett ellenfelétől és a 27.percben már 18:10-et mutatott az eredményjelző! Ekkor minden hazai szimpatizáns abban bízott,hogy a csapat megismétli az előző heti jó teljesítményt és magabiztosan veri ellenfelét. Sajnos nem így történt. A VBSK a félidőből hátralévő időben képtelen volt ellenfele hálójába találni, míg a lipótiaknak ez négy alkalommal is sikerült, így a szünetre négy gólra felzárkóztak.


A térfélcsere után ismét ők lőttek először gólt, majd egy gól váltást követően percekig 19:16-on rekedtek a csapatok .A gólcsendet a 38.percben Elekes révén a vörös-feketék törték meg előbb (20:16) és pár perc elteltével már ismét 6 gólos volt a palotai előny. (22:16) Az utolsó 10 perc viszont több technikai hiba következményeként már csak 2 gólos palotai előnnyel indult. Az 53. percre pedig már csak 1 volt az előny, amikor Soha edző időt kért. Sajnos ebből sem a Várpalota profitált és a Lipót előbb egyenlített, majd az 56.percben Kovácsovics révén a vezetést is megszerezte! Parázs légkörben zajlottak az utolsó percek és egy 59.percbeli Foki Máté találattal végül az egyik bajnoki pontot itthon tartotta a VBSK. Valljuk be: ebben a mérkőzésben azért több volt, de ha csak az utolsó perceket nézzük, örülnünk kell a megszerzett pontnak is!

Jövő héten folytatás itthon az Alsóörs ellen, ami szintén nem lesz könnyű.

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!

Rég várt magabiztos győzelem

NB II Férfi felnőtt Észak-nyugat 8. forduló
Várpalotai Bányász Sportkör – Agrofeed ETO UNI Győr U23 37-26 (20-15)
Várpalota, 200 néző
V.: Szászfai, Tasnádi
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Szöllőskei 5, Végh 7, Erőss 1, Foki M., Fülöp 3, Somogyi 3, Hegyesi 3, Járási 1, Gáspár 5, Bogdány Ö. 4, Fenyő 1, Hanák, Ignácz 4
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 10 ill. 2 perc
7m: 3/1 ill. 7/3

Nem igazán tolongtak a nézők a Bányász soros hazai bajnoki mérkőzésén,a mi nem is meglepő annak tudatában, hogy a csapat ezen az őszön nem igazán kápráztatta el lelkes szurkolóit. A vendég győri fiatalok tavaly a végelszámolásnál megelőzték a Várpalotát a tabellán, így ez a találkozó sem ígérkezett könnyű feladatnak. Ezen a mérkőzésen debütált a VBSK felnőtt csapatában a 17 éves Bogdány Örs, akit a palotaiak kettős igazolással a BFKA csapatától szereztek meg. Örs számára a közeg nem lehet ismeretlen, hiszen édesapja Bogdány Gábor a Bányász egykori játékosa és jelenlegi utánpótlás edzője illetve testvére a kapus Áron is a vörös-feketék keretének tagja.Isten hozott itthon Örs!Jó szerencsét! 
Győri góllal indult a találkozó, de a palotaiak szinte pillanatok alatt meg is fordították a mérkőzés állását. Az első félidő hajrájáig a vendégek mindvégig tapadtak a Palotára és egészen a játékrész utolsó néhány percéig nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között. A 26. percben Fenyő Jordán gólját követően (17:14) Jámbor Máté hárított gyors egymás utánban két győri hétméterest, majd Végh Szabolcs szerzett zsinórban három gólt és a pihenőre máris 5 gólos előnnyel mehettek a VBSK játékosai.
A rövid szusszanás után következhetett a második félidő, ahol a csapatok szinte lemásolták a korábbiakat. Hosszú percekig maradt az 5-6 gólos hazai előny, nem mellesleg ezen időszak alatt előbb ismét Jámbor, majd a helyére beállt Kara Dani is hárított egy-egy újabb vendég hetest. A mérkőzés utolsó negyed órájában aztán a remeklő hazai hálóőrök mellé igyekeztek felzárkózni a mezőnyjátékosok is és így kevesebb hibával játszva fokozatosan növelte előnyét a Bányász.
Érdemes megemlíteni, hogy az egész csapat remek mentalitásban kézilabdázott ezen az estén. Csúsztak-másztak, harcoltak minden labdáért, ha kellett és ezt díjazta a közönség is. A lefújáskor óriási taps és sok-sok pacsi volt természetesen a jutalom!
SZÉP VOLT FIÚK !!! A vége 11 gólos hazai siker egy rendkívül kultúráltan és jól játszó(!) ellenfél ellen.

Újabb eltékozolt előny és kiábrándító vereség a Fehérvártól

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ALBA REGIA KSE 24:26 (15:11)
Várpalota, 200 néző
V.: Barabás Kálmán és Lázár Zoltán
VBSK:Jámbor, Nagy (kapusok) – Szöllőskei 6, Végh 5, Erőss, Fülöp 6, Dobos M. 1, Somogyi, Hegyesi 2, Járási 2, Gáspár 1, Ignácz 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 4 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/4

A két szomszédvár férfi kézilabda csapatainak közös múltja több évtizedre visszavezethető, de az utóbbi 5 évben nem szerepeltek egy csoportban a felek. Ennek köszönhetően nem igazán ismerhették a másik csapatot egyik oldalon sem. Az elért eredményekből kikövetkezhető volt viszont, hogy ha nem is könnyű, de egy nagyon is verhető ellenfél érkezik Palotára.
Ennek megfelelően a Bányász lendületesen kezdett és fokozatosan épített fel egy megnyugtató előnyt.(17.percben 10:5) A vörös-feketék előnye a 25. perc táján már 6 gól is volt, ami a szünetre 4-re apadt (15:11).

A fordulás után jött egy Alba találat (Az egykori VBSK lövő Bárdos Gergő jegyezte), majd percekig egyik fél se talált a hálóba. Sajnos a vendégek szakították meg a gólcsendet és már vészesen megközelítették a palotaiakat.(15:13)  A 44. percben pedig-miután Somogyi 2. kétpercesét kapta, előbb kiegyenlítettek, majd Rohonyi találata már fehérvári vezetést jelentett. (17:18) Ezt még Végh Szabolcs egalizálta, majd néhány másodperc múlva őt is kiküldték a játékvezetők. Az emberelőnyt pedig jól használta ki az Alba és 3 gólos vezetést szerzett (18:21) a mérkőzés hajrájára. Szöllőskei gólja után(19:21) ezúttal Dobos mehetett pihenőre hazai oldalon. Mindezek ellenére újra egy gólra fel tudott jönni a Palota (51.perc:20:21), de Somogyi újabb kiállítása után már nem tudott újítani csapatunk és végül 24:26 arányú sajnálatos vereséget szenvedett egy legyőzhető ellenfél ellen.

A forduló után a VBSK a 6. helyet foglalja el jelenleg a tabellán. A folytatásban Veszprémben lesz a fiúknak jelenése Veszprémi KKFT U23 elleni mérkőzésen november 6-án 18 órakor.

Jó kezdés után nehézkes győzelem az újonc otthonában

VKLSE Győr – Várpalotai Bányász SK 26:28 (8:14)
Ikrény, 20 néző
V.: Jáger, Poller
VBSK: Csomay, Nagy, Jámbor (kapusok) – Szöllőskei 3, Erőss 2, Fülöp 7, Dobos, Somogyi 3, Hegyesi 9, Járási 2, Gáspár I. 1, Borbély M., Gárpár R., Hanák, Ignácz 1, Borbély A.
Edző: Szedlák Tamás
Kiállítások: 8 ill. 12 perc
7m-esek: 7/7 ill. 2/2

Ismét egy újonc volt a Bányász ellenfele,de ezúttal idegenbe látogattak a vörös-feketék, ellenfelük ezúttal a hazai mérkőzéseit a Győrtől mintegy 10km-re lévő Ikrényben játszó Győri VKLSE csapata volt.
A győriek az elmúlt fordulóban értékes győzelmet arattak Budapesten a MAFC vendégeként, így az eddig botladozó Várpalota elleni találkozót is nagy reményekkel várták. A kedvezőtlen előjelek közé tartozott még, hogy betegség miatt nem tarthatott a VBSK csapatával a vezetőedző Soha Gergő sem. Távollétében Szedlák Tamás és Bajnóczi Máté dirigálta ezúttal a társaságot.
Az első percek rengeteg hibát és Sarmon parádét hoztak.A hazaiak rutinos kapuvédője többször is eredményesen húzta le a rolót a palotaiak előtt.A túloldalon fiatal kollégája is igyekezett jó benyomást  kelteni, így percekig nem láthatott gólt a maroknyi nézőközönség. Az 5. percben a palotaiak törték meg a gólcsendet Hegyesi révén és lassan, de biztosan növelték előnyüket. (17.p. 3:9) A legnagyobb differencia 8 gól volt a két csapat között (6:14),ami a szünetre hatra csökkent.(8:14) Rövid szünet után sokáig maradt a 4-5 gólos különbség a palotaiak javára, de szűk 1/4 órával a vége előtt 2 gólra apadt a vörös-feketék előnye(19:21). Néhány pillanat múlva pedig-két VBSK hibát követően-Kalmár gólja azt jelentette, hogy mindössze 1 gól a két csapat közötti különbség! 24:24-nél pedig utol is érte ellenfelét a hazai gárda. Feszült percek következtek, melyet a palotaiak bírtak jobban idegekkel és a vezetés megszerzése után az utolsó percben már ismét 2 góllal vezettek (25:27). Ezt már nem lehetett elrontani!!!
A hátralévő másodpercek még hoztak 1-1 találatot mindkét oldalon, a győzelem ismét nagy harcban, de meg lett!

Csúnya hazai vereség a listavezetőtől

Várpalotai Bányász SK – Komárom VSE 19:28 (11:13)
Várpalota, 200 néző
V.: Cseszregi Bence és Sipos József
VBSK: Csomay, Jámbor(k) – Elekes 2, Szöllőskei 3, Végh 4, Erőss, Fülöp 1, Dobos M, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási, Gáspár I. 1, Borbély M, Gáspár R, Hanák, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 10 perc
7m-es: 3/3 ill. 2/2

Az NB II 4. fordulójában ismét hazai közönség előtt játszhatott a VBSK. A tavalyi szezonban még NB I/B-s Komárom együttese látogatott ezúttal Várpalotára. Ellenfelünk imponáló különbséggel abszolválta eddigi 4 találkozóját (8, 13 és 17 gólos különbséggel) és a bajnokság talán legfőbb esélyese.
A találkozó Somogyi révén Bányász góllal indult és komáromi válasz után Fülöp találatával még a Palota vezetett, de a vendégek 2:3-nál már átvették a mérkőzés irányítását és lépésről lépésre növelték előnyüket, ami a 19.percre már 4 gól volt (5:9). Az utolsó 5 percre a VBSK egy jó szériát követően feljött egy gólra, de a szünetre így is a KVSE mehetett 2 gólos előnnyel.
A pihenőt követően a 2. félidő első harmadában kiegyenlített játék folyt és rendre megmaradt a 2 gólos különbség a csapatok között, de két hazai hiba következményeként a 39. percben már ismét 4 gólos volt a komáromi előny. A félidő középső harmadában hosszú percekig gólképtelenek voltak a csapatok, így sokáig 15:20-at mutatott az eredményjelző. Somogyi góljával a vörös-feketék találtak be előbb, de ezzel el is lőtték a puskaport. Az utolsó 10 percben sajnos ismét sok hazai hibát hozott a mérkőzés és a Komárom tovább tudta növelni előnyét, ami a végére 9 gólra hízott. A vége csúnya vereség 19:28 lett.

Nehéz hazai győzelem az újonc ellen

Várpalotai Bányász SK – MAFC-BME 30:27 (13:16)
Várpalota, 140 néző
Vezette: Kovacsik, Polgár
VBSK: Csomay, Nagy, Jámbor (kapusok) – Elekes 5, Szöllőskei 1, Végh 3, Erőss 1, Fülöp 2, Dobos 2, Somogyi 3, Hegyesi 5, Járási 5, Gáspár I., Hanák, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 8 ill. 8 perc
7m-es: 6/4 ill. 3/3

Idegenbeli vereség után hazai közönség előtt javíthatott eddigi bajnoki szereplésén a VBSK. Az ellenfél ezúttal is egy újonc gárda a MAFC-BME csapata volt. Ha lehet így fogalmazni a mezőny “fekete lova” nem is feltartott kezekkel érkezett a Bakonyaljára és a budapesti “egyetemisták” bizony alaposan megizzasztották a Bányász fiúkat.

A félidő első 15 percében végig fej-fej mellett haladtak a csapatok hol a Palota, hol pedig a fővárosiak vezettek 1-1 góllal. A 16.perben Végh Szabolcs góljával sikerült az addigi legnagyobb különbséget kibrusztolnia a hazaiaknak (10:7). Ez azonban nem tartott sokáig és 11:11-nél újra utolérte ellenfelét a MAFC. 13:13 után a szünetig hátralévő szűk 4  percben pedig sajnos csak ők találtak a hálóba, ráadásul háromszor is, így a szünetben 13:16-ot mutatott a Gál Gyula sportcsarnok eredményjelzője.

Fordulás után ismét vendég gól következett így kialakult az addigi legnagyobb különbség a két csapat között.(13:17) A Bányász nem találta a fogást ellenfelén és a 40. perc zárásakor Pákozdi hétméteresével már 5 gól volt a vendégek előnye! Ha nem is viharos léptekben, de a következő bő 10 perben a VBSK sikeresen ledolgozta hátrányát. (51. perc: 25:25) Ebben az időszakban sikerült minimalizálni a hibák számát valamint kellett hozzá Elekes Kristóf eredményes játéka is. A záró 10 percben a VBSK átvette a vezetést, majd Elekes és Hegyesi révén már 4 góllal is vezettek a vörös-feketék.
Nagy hajrá volt! Végül heroikus küzdelemben, a vártnál sokkal nehezebben, de otthon tartotta a 2 bajnoki pontot a Bányász.

Végeredmény: 30:27

Vereség Tarjában

KSE TARJÁN – Várpalotai BSK  28:23 (15:10)
Tarján, 100 néző
Vezette: Kolarovszki, Lábadi
VBSK: Csomay, Jámbor, Nagy (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 1, Végh 4, Erőss, Fülőp 4, Dobos, Somogyi 1, Hegyesi 1, Járási 6, Gáspár I. 2, Hanák, Ignácz 1, Gáspár R. 3
Vezetőedző: Soha Gergő

Az első fordulóban a vártnál nehezebben szerezte meg a pontokat a Bányász odahaza az újonc Szentgotthárd ellen. Ezúttal még nehezebb feladat várt a vörös-feketékre, hiszen az utóbbi években rendre a dobogón vagy a közvetlen élmezőnyben végző Tarján csapatához látogattak fiaink.
A kezdést sikerült elkapnia a Bányásznak és Végh, valamint Hegyesi góljaival kétgólos előnyt szereztek. Sajnos az örömünk csak néhány percig tarthatott és a 6. percben Csapó találatával már a hazaiak álltak jobban (4:3) A félidő középső harmadában 5 percen belül 4(!) kétpercest osztottak ki a derék sporttársak a palotai oldalon,ami talán példanélküli. A hosszabb emberelőnyös időszakot a Tarján eredményesen használta ki és megnyugtató előnyt  szerzett.(10:5) Az ötgólos különbség maradt a félidőre is (15:10)

A második félidő első tíz perce nem hozott váratlan fordulatot, rendre 5-6 gólos volt a hazaiak előnye. A 40. percben aztán Dobos Mátét küldték le a pályáról piros lappal, majd rövid időn belül ismét két játékosunk volt kénytelen rövidebb időre a padra ülni a játékvezetőknek köszönhetően. A különbség ennek ellenére nem nőtt jelentősen a két csapat között, de sajnos nem is tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a lefújásig a Várpalota. A vége tehát 28:23 a Tarján javára.

Döcögősen indult az új szezon

Várpalotai Bányász SK – Szentgotthárdi VSE 25-22 (13-7)
Várpalota, 150 néző
Vezette: Csányi Tibor és Gadányi Tibor
VBSK: Csomay, Jámbor (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 3, Végh 3, Erőss 2, Fülöp 4, Dobos 2, Somogyi 1, Hegyesi 1, Járási 2, Gáspár 4, Borbély M., Hanák, Ignácz 3, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítások: 8 ill. 18 perc
7m-esek:4/1 ill. 4/2

Minden bizonnyal a vasárnapi időpontnak volt leginkább köszönhető, hogy a nézők a megszokottnál jóval kevesebben látogattak ki a Bányász szezonnyitó hazai találkozójára. Az ellenfél ezúttal az 1 év szünet után az NB II-be visszatérő Szentgotthárd együttese volt.

A vendégek góljával kezdődött a találkozó és percekig rendre ők kerültek lépéselőnybe. A Bányász Fülöp góljával 5:4-nél szerzett előnyt először a találkozó során a 7. perc elején, de előnye nem tartott sokáig, hiszen 6:5-re már ismét a vasiak vezettek. 7:7 után hosszú percekig nem talált a hálóba egyik csapat sem. (Közel 6 percig nem zörrentek meg a hálók) A félidő 19. percében viszont ismét Fülöp szerzett gólt és újra VBSK vezetést mutatott az eredményjelző. (8:7) A következő percekben aztán megszórta ellenfelét a palotai csapat és gyors egymás utánban szerzett 6 góljával megnyugtató előnyt szerzett a szünetre.(13:7)

Fordulás után ismét a vörös-feketék percei következtek és a 36. percre már 10 gólos előnyt sikerült felépíteniük (18: 8) Ekkor azonban valami “elgörbült” a hazaiaknál és a gotthárdiakapró lépésekben jöttek fel egyre közelebb a Palotához és a mérkőzés 54.perében már csak 2 gólos volt a hátrányuk. (21:19) Már 3 perc sem volt hátra, amikor Weidl góljával a sárga mezesvendégek mindössze 1 gólos távolságban voltak a Bányásztól. Idegörlő pillanatok voltak a hazai szurkolók számára. Szerencsére a legjobbkor jött Gáspár, aki ismét kettőre növelte az előnyt, majd egy időkérés után az Ajkáról érkezett Erőss Péter végleg eldöntötte a két pont sorsát (25:22). Nehéz szülés volt valljuk meg! Reméljük ez csak egy idény eleji forma volt és tudnak ennél jobb produktummal is előrukkolni a srácok. Mondjuk mindjárt jövő héten a Tarján otthonában.

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!

Bejött a papírforma – elúszott a dobogó

VESZPRÉM KKFT U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ  27:22 (15:12)
Veszprém 120 néző
V.: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó 1, Végh 1, Szabó N. 2, Foki M. 1, Fülöp 4, Dobos M. 2, Somogyi, Bajnóczi 3, Hegyesi 2, Járási 1 ,Gáspár, Csóka, Fenyő 2, Ignácz 3
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás:18 ill. 6 perc
7 m-es: 6/4 ill. 5/3

Az elmúlt hétvégén a már biztos ezüstérmes Veszprém KKFT. U23 vendége volt a Várpalotai Bányász. Csapatunk egy bravúros pontszerzéssel megszerezhette volna a bajnokság bronzérmét is, de a fiatal veszprémi csapat ezúttal jobbnak bizonyult a VBSK-nál.

Pedig jól indult a találkozó a palotaiak szempontjából, hiszen a Bányász szerzett vezetést és minimális előnyét egészen a 17.percig tudta tartani. Ekkor Czabula góljával először vezetett a Veszprém. Szünetig állandósult az 1-2 gólos különbség a két csapat között, amit néhány másodperccel a félidő vége előtt nőtt először 3 gólra és 15:12-es hazai előnynél térhettek pihenőre a játékosok.

A második játékrész a fehérmezes hazaiak találatával indult és mielőtt még a vörös-feketék magukhoz tértek volna, követte még egy veszprémi találat is, így már 5 gólra hízott az előny (17:12) Egészen a 39.percig maradt a 4-5 gólos hazai előny, ekkor Szatmári góljával már 6 gólos hátrányba került a Bányász. A következő percekben egy páros kiállítás borzolta a kedélyeket (Farkas Máté ill. Somogyi Márk). A hazaiak játékosa ráadásul újabb bűntetést “vívott ki” magának szövegelésért is. A VBSK talán kissé kevesebb hibával játszott ebben az időszakban. Ennek köszönhetően a 48.perben ismét “csak” 3 gól volt a hátránya ellenfelével szemben.(21:18). Sajnos a mérkőzés hajrájára már ismét 5 gólos előnnyel érkezhettek a veszprémiek és ezt a hátralévő időben ügyesen meg is tartották, így visszavágtak az őszi palotai vereségükért. Ez pedig azt jelentette, hogy a Bányász bronzérméhez a Lipót győzelme kellett volna a győri fiatalok ellen kedden. Sajnos az ETO a papírformának megfelelően magabiztosan fektette két vállra ellenfelét.(Lipót – Agrofeed-ETO U23 24:40) és fellépett a dobogó harmadik fokára.

Fontos győzelem után maradt még izgulnivaló

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ETO UNI GYŐR U23  38:33 (22:17)
Várpalota, 120 néző
V.: Garai Balázs és Varasdi Levente

Várpalotai BSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Oszkó, Végh 5, Szabó 1, Foki M., Fülöp 11, Dobos M. 1, Somogyi 1, Bajnóczi 9, Hegyesi, Gáspár 1, Csóka 3, Fenyő, Hanák, Ignácz 6
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 2 ill. 8 perc
7m-es: 4/3 ill. 5/3

Egy tavasszal jó formát mutató ETO érkezett szombaton a Bakony tövébe, hiszen a győriek a bajnokság második felében eddig mindössze egyszer szenvedtek vereséget, igaz azt hazai pályán a veszprémiek ellen. Ezzel szemben legyőzték azt az Ajkát, akiknek ez az egyetlen veresége a bajnokságban!

Kiélezett harcra volt tehát kilátás, melynek tétje – az eddigi eredmények ismeretében – nem kevesebb volt, mint a bronzérem megszerzése. Mivel a VBSK már csak egy mérkőzésen lép pályára (Május 15-én Veszprémben vár borzasztóan nehéz feladat fiainkra), a zöld-fehéreknek pedig 2 papíron könnyű mérkőzése van hátra, a Bányásznak az őszi 5 gólos győri vereség miatt egy 6 gólos vagy annál nagyobb győzelem a bronzérem megszerzését jelentette volna…

A találkozót viszont a vendégek kezdték jobban és percekig a Bányász loholt a győriek után egészen a 7.percig, amikor 3:5-ről zsinórban 3 gólt szerezve végre átvette a vezetést a lelkes közönsége által hajtott palotai gárda. (6:5) Néhány perc elteltével pedig már 4 góllal vezetett a Bányász és a 3-4 gólos különbség állandósult a félidő hajrájáig. Ekkor sikerült tovább növelni az előnyt és már 6 góllal is vezetett a Várpalota, amiből végül 5 maradt a szünetre.(22:17)

A pihenőt követően egy gyors hazai gól után kissé megtorpantak a vörös-feketék és felzárkózott a győri együttes. (23:20) Szerencsére hamarosan visszaállt a már megszokott 4-5 gólos különbség, de sajnos sehogy sem akart tovább nőni az előny.

A második félidő felénél pedig már ismét a VBSK nyakára jött a vendég csapat (27:25). A mérkőzés hajrájához érve bűntetőt hibáztak a győriek, amire zsinórban 3 gólt lőve válaszolt a Palota, így újra 5 gól volt a két csapat közötti távolság. (33:29) Rosta Miklós időkérése után 3 gólra még feljöttek a vendégek (34:31), de a 4-5 gólos különbség állandósult a találkozó végéig. A lefújás előtt pár másodperccel a Bányásznak még volt esélye megszerezni a hőn áhított 6 gólos sikert, azonban Fülöp lövését védte a győri kapus.

Ismét 5 gól a két csapat közötti különbség és mivel az ETO lőtt több gólt idegenben, ez azt jelenti, hogy pontegyenlőség esetén a zöld-fehérek szerezhetik meg a bajnokság bronzérmét. A Bányásznak tehát mindenképpen pontot vagy pontokat kell szereznie Veszprémben ahhoz, hogy a dobogón végezzen.

Nehéz lesz, de korántsem lehetetlen!

Gyerünk fiúk! Meg tudjátok csinálni!!!

HAJRÁ BÁNYÁSZ!