Új szezon, új remények

Az előző bajnokság az ismert világjárvány következtében kissé kurtán-furcsán ért véget.Azóta több hónap is eltelt és már egy új bajnokság küszöbén áll a Várpalotai Bányász.A felkészülésről és a COVID-19 okozta nehézségekről is kérdeztük a csapat edzőjét Soha Gergőt.

palotahandball.hu: Gergő! Valamikor a tavaszi szezon kezdetén robbant be ez a járvány kis hazánkban is és mint megannyi sportágban a honi szövetség rövid gondolkodást követően befejezettnek is nyilvánította a 2019/20-as szezont. Gyakorlatilag a vetés után elmaradt az aratás, azaz a többhetes felkészülést követően a tavaszi szezon már ment a kukába. Hogyan lehet ilyenkor zökkenőmentesen folytatni egy megkezdett munkát vagy lehet-e egyáltalán?

Soha Gergő: Üdvözlöm az olvasókat! A sportolók és edzők számára egy teljesen új szituáció alakult ki a járvány miatt, hosszabb, fokozatosan feléptett terhelésre volt szükség a mostani felkészülés folyamán. A tavaszi munka sajnos megkopott, de ez érvényes volt minden sportolóra nem csak a mi csapatunkra. Jelenleg is a felkészülés folyamatában vagyunk, hiába kezdődött el a bajnokság, mivel a csapat nagyrésze még mindig utánpótláskorú így másabb jellegű edzésekre van szükség a fejlődésük érdekében.

palotahandball.hu: Az előttünk álló szezonnak milyen tervekkel vág neki a gárda? Nyilván kisebb változások is történtek a keretben.

Soha Gergő: A célunk a saját nevelésű játékosaink fejlesztése, beépíteni őket a felnőtt csapatunkba. Minden évben azért dolgozunk, hogy megnyerjük az NBII-es csoportunkat és így magasabb szinten tudnánk versenyeztetni a fiataljainkat. Erre a szezonra tovább fiatalodtunk, két rutinosabb játékosunk Szabó Patrik és Galambos Bence abbahagyta a kézilabdázást magán jellegű okok miatt, amit személy szerint nagyon sajnálok, de ezúton is sok sikert kívánok nekik a jövőben!

palotahandball.hu: Elmaradtak a szokásos nyári tornák is. Lehetett érdemben ezeket pótolni 1-1 edzőmérkőzéssel esetleg vagy milyen visszajelzést kap egy edző ilyenkor az elvégzett munka minőségéről?

Soha Gergő: Idén több edzőmeccset kötöttünk le a felkészülés folyamán, viszont azokból is le kellett mondanunk párat a vírushelyzet miatt a csapat és környezete egészsége érdekében. A felkészülés eltért a megszokottól és így nekem is nehezebb megítélni, hogy megfelelő úton járunk e, amit csak a bajnoki mérkőzések tudnak majd igazolni. Érezhető azért, hogy nehezebben lehet újra felvenni a megfelelő ritmust, ami jól látható a honi nagy csapatokon egyaránt.

palotahandball.hu: Jelentősen átalakult a mezőny is erre a szezonra. Ugye a 2018/19-es bajnok Nemesvámos idén nem indít csapatot ebben az osztályban, az ajkaiak pedig éltek a felkínált lehetőséggel és az NB I/B-re neveztek, de itt az újonc Lipót csapata is. Róluk esetleg van-e valami információ vagy kik lehetnek még a közvetlen riválisai a Bányásznak a dobogóért folytatott harcban?

Soha Gergő: Valóban átalakult és a bajnokságban játszó csapatok kerete is helyenként módosult, kevés információval rendelkezünk és találgatásokba nem szeretnék belemenni. Mi minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy miénk legyen a két pont a lefújást követően, úgy a bajnokság végére nem maradnának kérdések. Jópár kiélezett mérkőzésre számítok, ezáltal fontosnak tartom, hogy mindig a soron következő ellenfelünkre koncentráljunk és tegyünk meg mindent a pályán és azon kívül is a sikerért.

Köszönjük, hogy válaszoltál a kérdéseinkre! A srácok produkcióját pedig majd szeptember 12-én 18 órai kezdettel láthatja a nagyérdemű, ahol a VBSK ellenfele az Ácsi Kinizsi lesz. Jó szórakozást kívánunk hozzá minden kilátogató nézőnek!