Remek első félidő után drámai véghajrá

Várpalotai Bányász SK – Lipót 30-30 (18-14)
Várpalota, 180 néző
V.: Ihász Ajtony Adrián és Szántó Tamás
VBSK: Csomay, Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes 3, Végh 5, Erőss 2, Foki M. 2, Fülöp 2, Somogyi 4, Hegyesi 4, Járási 1, Gáspár I. 3, Bogdány Ö. 4, Fenyő, Ignácz, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 6 perc
7m-es:5/4 ill. 5/5

A sikeres Győr elleni csörtét követően újabb nehéz erőpróba várt fiainkra a Gál Gyula Sportcsarnok falai között.
A Lipót gárdájára sokan talán legyintenének, de a tavaly még újonc csapat háza táján sok minden változott az elmúlt egy évben. Az elmúlt szezonban a Bakony alján 15, míg idegenben 10 góllal múlta felül aktuális ellenfelét a VBSK. A Lipót azóta edzőt cserélt és jó pár rutinos többnyire volt győri NB I-es és NB I/B-s veteránt csábított a klubhoz.(pl.:Kovácsovics,Horváth J.,Kőhalmi) Ennek köszönhetően a csapat az ősszel már megmutatta erejét és figyelemre méltó eredményeket ért el a korábbi fordulókban. Megszorította hazai pályán a jó erőkből álló Veszprém ifjoncait, helytállt Komáromban, majd füredi győzelem után 8 gólos siker a Szentgotthárd ellen és végül idegenbeli pontszerzés Tarjánban.
Az első félidő elején tartotta is magát a Lipót, sőt kis időre a vezetést is átvette a palotaiaktól.(14.perc 6:7) Ezt követően Csomay több védésének is köszönhetően a Bányász fokozatosan ellépett ellenfelétől és a 27.percben már 18:10-et mutatott az eredményjelző! Ekkor minden hazai szimpatizáns abban bízott,hogy a csapat megismétli az előző heti jó teljesítményt és magabiztosan veri ellenfelét. Sajnos nem így történt. A VBSK a félidőből hátralévő időben képtelen volt ellenfele hálójába találni, míg a lipótiaknak ez négy alkalommal is sikerült, így a szünetre négy gólra felzárkóztak.


A térfélcsere után ismét ők lőttek először gólt, majd egy gól váltást követően percekig 19:16-on rekedtek a csapatok .A gólcsendet a 38.percben Elekes révén a vörös-feketék törték meg előbb (20:16) és pár perc elteltével már ismét 6 gólos volt a palotai előny. (22:16) Az utolsó 10 perc viszont több technikai hiba következményeként már csak 2 gólos palotai előnnyel indult. Az 53. percre pedig már csak 1 volt az előny, amikor Soha edző időt kért. Sajnos ebből sem a Várpalota profitált és a Lipót előbb egyenlített, majd az 56.percben Kovácsovics révén a vezetést is megszerezte! Parázs légkörben zajlottak az utolsó percek és egy 59.percbeli Foki Máté találattal végül az egyik bajnoki pontot itthon tartotta a VBSK. Valljuk be: ebben a mérkőzésben azért több volt, de ha csak az utolsó perceket nézzük, örülnünk kell a megszerzett pontnak is!

Jövő héten folytatás itthon az Alsóörs ellen, ami szintén nem lesz könnyű.

Jó szerencsét! Hajrá Bányász!