Pont nélkül maradt a Bányász a nyitányon

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – KK AJKA 29:32 (17:20)
Várpalota, 150 néző
V.: Ritter András és Sörös Csaba

VÁRPALOTAI BSK: Bogdány, Csomay (kapusok) – Végh 2, Foki M., Fülöp 6, Dobos M., Tolnai 7, Somogyi, Bajnóczi 5, Járási, Hegyi, Gáspár, Venczel, Csóka 5, Ignácz 3, Dröszler 1

Edző: Soha Gergő
7m-es: 3/2 ill. 7/5
Kiáll.: 10 ill. 14 perc

Hosszú idő után végre ismét nézők is lehettek a lelátón így minden adott volt egy szombat esti kézilabda csemegéhez.

Talán a szezon legjobban várt összecsapásai, amikor ez a két gárda feszül egymásnak a nagyérdemű előtt. A sors furcsa fintora, hogy első mérkőzését már a nyitó fordulóban kénytelenek voltak megvívni a csapatok. Nyilván a magasabb osztályból kieső Ajka szeretne egyből visszakerülni a másodosztályba és ennek megfelelően győzni érkeztek Várpalotára. A Bányász pedig több rutinos játékos leigazolása után bizonyára nem elégedne meg a tavalyi 5. helyével és szeretne újra dobogón végezni.

A találkozó előtt a közelmúltban elhunyt Györe Tiborra (Tanár Úr) emlékeztek meg a hazai klub vezetői és a család jelenlétében a Várpalota Bányász Sportkör kézilabda szakosztály Örökös Edzőjének járó emlékplakettet vehette át a család.
A mérkőzést a fekete mezben pályára lépő hazaiak kezdték jobban, de az Ajka minden Bányász gólra felelni tudott, majd 5:5 után rövid időre a vezetést is át tudta venni. (5:6)
Az egyenlítést követően viszont a VBSK produkált eredményesebb időszakot és 9:6-nál az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között. Sajnos ekkor rövidzárlat következett be a Bányásznál és ellenfele sorozatban 4 találatot elérve újra a maga javára fordította az eredményt. (9:10)
Innen  még vissza tudta venni a vezetést a hazai csapat, de 13:12-t követően többször már nem tudott vezetni a mérkőzésen a VBSK.
Az ajkaiak az első félidő végére 3 gólos előnyt harcoltak ki, amit mint kiderült a mérkőzés végéig sikeresen meg tudtak őrizni. A találkozó utolsó 10 percére már 5 gólos is volt a zöldek előnye (25:30) így hiába küzdött becsülettel a Bányász, egyenlítenie már nem sikerült, így a KK Ajka egy rendkívül nehéz mérkőzést megnyerve fontos 2 ponttal indította a bajnokságot.
Sok idő nincs a kesergésre a Bányásznál sem, hiszen a következő fordulóban a jó erőkből álló Tarján SE vendégei lesznek Tolnaiék.

Jó szerencsét!
Hajrá Bányász!