Őszi értékelő Soha Gergővel – 2022/23 ősz

Szia Gergő!

palotahandall.hu: Köszönjük, hogy a már hagyományosnak mondható félévi értékelőre ismét rendelkezésünkre állsz.

Kezdjük talán az őszi szezont megelőző időszakról. Hogy sikerült a nyári alapozás a csapatnak? Ha jól értesültek vagyunk folyamatos kapushiánnyal kellett megküzdenie a gárdának a gyakorlások alkalmával. Nem könnyű kapus nélkül felkészülni a bajnoki találkozókra. Mikor normalizálódott a helyzet és jelenleg megoldottnak tekinthető-e ez a kérdés?

Soha Gergő: Üdvözlöm az olvasókat!

Köszönöm a csapat nevében is a folyamatos érdeklődést az irányunkba!

Valóban kapushiányban szenvedtünk az alapozás megkezdésekor és ezt tovább tetézve elfoglaltság és sérülések következtében a felkészülésünk során az augusztusi hónapban csak mezőnyjátékosokkal tudtunk dolgozni.

Volt olyan edzőmérkőzésünk ahol a felnőtt csapat kapujában Gájer Dávid, egy 2008-as születésű kapus védte a portánkat. Bízom benne, hogy az a győztes mérkőzés a felnőttekkel nagy élmény volt számára. Októberre ismét négy kapussal tudtunk már dolgozni.

Nem szeretném azt állítani, hogy nem nehezítette meg a dolgunkat a felkészülésben. A bajnokság nehezen kezdődött számunkra, amiből sajnos csak az őszi szezon második felére tudtunk kilábalni, jobb de még mindig hullámzó teljesítménnyel.

 palotahandall.hu: Mondhatjuk, hogy a probléma megoldódását követően gyakorlatilag mintha újra kezdte volna a felkészülést a csapat?

S.G.: Milyen jól értesült vagy, mondhatjuk, igen. Szüksége volt az edzői stábnak és a csapatnak is egy új impulzusra. A munkában hiszek, így magasabb fokozatra kapcsoltunk az edzéseken. Örülök, hogy a srácok partnerek voltak benne, így novemberben és decemberben már játszottunk pár jobb mérkőzést.

palotahandall.hu: Csóka Balázs távozásával és Bajnóczi Máté visszavonulásával két rutinos játékosát veszítette el a VBSK.

Hogy érzed, megfelelően tudtuk őket pótolni vagy az ő kiválásuk egy teljesen más játék szisztémát kívánt meg az együttestől?

S.G.: Hiányoznak mind a ketten, viszont a Máté maradt a csapat mellett, sokat segít a srácoknak és nekem is. Szeretek a fiatalokkal dolgozni, hiszek bennük, már csak nekik kell elhinni, hogy napról napra többre képesek, ha dolgoznak.

Gyorsabb játékot kell játszanunk, mint tavaly és sokat kell még pontosítanunk a támadásainkat. Az irányítok partnerek benne, sokat fejlődtek augusztushoz képest így az évvégi eredményeink is már jobbak voltak.

palotahandall.hu:  Szezon közben aztán érkezett Bogdány Örs, aki egy rendkívül jó felépítésű játékos. Gondolom az ő csatasorba állásával bővültek egy edző lehetőségei is.

Örs egy várpalotai srác, ízig-vérig Várpalotai Bányász kötődéssel az apukája révén, jó mentalitású játékos. Kettős játékengedéllyel kaptuk őt a veszprémi akadémiától. Fenyő Jordánnal és Dobos Mátéval (az ifjúsági csapatból) stabilizálták a védelmünk közepét.

palotahandall.hu:  Kívülről úgy láthatták a nézők, hogy a csapat meglehetősen kétarcú. Sajnos ezt akár egy mérkőzésen belül is tapasztalhatta a lelátó népe. Gondolhatunk itt pl. a győriek elleni hozzáállásra és játékra, ahol csúszott-mászott és rendkívül ihletett formában harcoltak a fiúk, míg a negatív oldalon említhető talán a Fehérvár elleni összezuhanás a második félidőben vagy a Lipót elleni mérkőzésből is többet ki lehetett volna hozni, aztán…

Ez egyértelműen a csapat alacsony átlag életkorára (rutintalanságára) vezethető vissza vagy egyéb okai is vannak?

S.G.: Amennyiben a legvérmesebb szurkolóink elfogadják tőlem, én élem meg a legnehezebben ezt a kétarcúságot. Minden nap azért dolgozunk, hogy ebből kilábaljunk és minimalizáljuk ezeket a hullámzásokat. Lassan hagyomány lesz abból, hogy minden szezonban új irányítókkal kezdjük a bajnokságot, idő kell az összeszokáshoz és a kívánt játék elsajátításához. Szöllőskei Gergő érkezésével bővült a játékstílusban a repertoárunk, neki is kellett pár hónap, hogy alkalmazkodjon a játékunkhoz és örömünkre hasznos tagjává vált a csapatunknak. Míg Hegyesi Alex és Foki Máté folyamatosan fejlődik ezen a poszton. Valóban nagyon fiatalok vagyunk, hisz a csapat közel 70%-a az első osztályú ifjúsági csapat tagja, így ők minden héten két bajnokságban állnak helyt. Ami biztosan hozzájárul a teljesítményünk hullámzásához. Novemberre sikerült kicsit rendeznünk a sorainkat, bízom benne a tavaszt már így tudjuk folytatni. Mindent meg fogunk tenni érte!

palotahandall.hu:  Mikor kezditek a felkészülést a tavaszra és reményeid szerint milyen Várpalotai Bányászt láthatnak a VBSK hívei?

S.G.: A felkészülést sajnos később kezdhetjük el a tervezetnél, az elmúlt években mindig van valami hátráltató tényező, idén az energiaválság. Január 9-én kezdtük az edzéseket, kőkemény munka vár ránk, hogy képesek legyünk stabilizálni magunkat a dobogó környékén. Nagy vágyunk, hogy a dobogón végezhessünk, amire minden esélyünk megvan. Dolgoznunk kell!

Jó szerencsét!