Ősszel is szép a Balaton – 11 gólos siker Alsóörsön

ALSÓÖRS SE – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 25:36 (14:22)
Alsóörs, 30 néző
V.:Gilitsch Gergő és Székely Zoltán

VBSK: Csomay, Bogdány (kapusok) – Végh 5, Foki, Fülöp 10, Zergi 1, Tolnai 3, Somogyi, Bajnóczi 4, Hegyesi, Járási, Hegyi 3, Gáspár 2, Csóka 5, Fenyvesi 1, Dröszler 2

Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 4. ill. 6 perc
7m-es: 9/4 ill. 4/4

Egy lendületben lévő Bányász tett látogatást a magyar tenger partján, hiszen zsinórban négy győzelmet arattak a vörös-feketék az elmúlt fordulókban. A hazaiak ellenben mindössze 2 bajnoki ponttal rendelkeztek a találkozó előtt, amit éppen az elmúlt fordulóban szereztek idegenben az Ács gárdája ellen. Az esélyek így a VBSK mellett szóltak, annak ellenére is, hogy egy rutinos, jó erőkből álló Alsóörs volt az ellenfél.

Ennek ellenére az első percekben még felváltva vezettek a csapatok 1-1 góllal, de a 10. percre már „helyre állt a rend” és három góllal meglépett vendégcsapat. (6:9). Ezt követően fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között és az első fél óra végére már eldőlni látszott az összecsapás. (14:22)

A második félidő is palotai gólokkal indult, így perceken belül már kétszámjegyű volt a differencia. (14:24) A záró sípszóig már jelentősen nem változott a helyzet. A Bányász 9-10 gólos vezetése állandósult, ami végül 11 gólos sikert hozott a palotaiaknak a végére.(25:36)

Győzelmével a tabella 2. helyére lépett csapatunk az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó listavezető Ajka és a 3. pozíciót elfoglaló Tarján közé.

Reményeink szerint ez a lendület kitart a soron következő találkozóra is, melyet november 20-án láthat közönségünk 18 órai kezdettel a Gál Gyula Sportcsarnokban. Ellenfelünk a Lipót csapata lesz.

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!