Nem várt magabiztos siker a rangadón

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – BALATONFÜREDI KSE U23 31:21 (15:11)

Várpalota, 150 néző

V.: Fekete Tamás és Tóth Dávid

VBSK: Lakatos, Fekete, Ubornyák (kapusok) – Lakó, Tolnai 8, Falkner 4, Csóka 2, Szabó P., Dobos 3, Dröszler 2, Foki 4, Gáspár 4, Galambos 2, Hegyi 1, Szili, Varga Z. 1

Edző: Soha Gergő

Kiállítások: – ill.: 6 perc

7 méteresek: 2/2 ill.: 1/1

 

Alaposan fűthette a visszavágási vágy a hazai vörös-feketéket, hiszen az ellenfél az a balatonfüredi együttes volt, amely az elmúlt években többször tört borsot a Bányász fiúk orra alá. Ezúttal viszont a Palota akarata érvényesült. Az első félidő elején 3 gólos előnyt csikartak ki a hazaiak és ennél közelebb kerülni nem is engedték megyei riválisukat. Többször volt 5 gólos is a különbség, de a játékrész lefújásakor még meg kellett elégedniük a 4 egységnyi előnnyel. Szünet után két elrontott Bányász lehetőséggel sem tudott élni a Balatonfüred és a VBSK nem adott több sanszot a vendégeknek. Sorozatban lőtte góljait a hazai gárda és ennek köszönhetően a 36. percre már 8 gól (19:11) volt a differencia a két csapat között! Ezt a találkozó végére még tovább tudta növelni a Bányász annak ellenére, hogy támadásban is akadtak hibák hazai oldalon, amiben remélhetőleg még javulhat együttesünk a későbbiekben. A vége tehát egy teljesen megérdemelt, nem várt különbségű 10 gólos VBSK siker. (31:21)

Győzelmének köszönhetően 2 forduló után jelenleg a Bányász vezeti az NB II Észak-Nyugati csoportjának táblázatát. (Jobb gólkülönbséggel előzik meg a Telekom Veszprém U23-as együttesét.)

A folytatásban vasárnap (!) 18:00-kor a Veszprémi KKFT U23 lesz a vörös-feketék ellenfele a Gál Gyula Sportcsarnokban, ahová várunk minden kézilabda kedvelőt! Biztassuk minél többen a Várpalotai Bányász együttesét!

Soha Gergő: Az első hazai mérkőzésünket kellő tűzzel és elszántsággal kezdtük. A csapat igyekezett a megbeszélt taktikát betartani, helyenként jó játékkal. Végig vezetve tudtunk nyerni a hazai közönség előtt egy szervezetten, végig küzdő balatonfüredi gárdával szemben. Igyekszünk kijavítani a hibáinkat és tovább pontosítani a játékunkat. Köszönjük a buzdítást!