Magabiztos győzelem Füreden

Balatonfüredi KSE U23 – Várpalotai Bányász Sportkör 20-27 (8-16)
Balatonfüred, 80 néző
V.: Antal Ákos, Antalné Renner Irén

VBSK: Lakatos, Ribi, Sári – Oszkó, Szili, Szabó 2, Tolnai 1, Falkner 7, Dobos 1, Hegyi 1, Gáspár 3, Csóka 4, Galambos 3, Varga, Dröszler 4, Foki 1
Edző: Soha Gergő

K.: 8 ill. 10 perc
7m: 5/3 ill. 3/1

A döcögős Pápa elleni szezonkezdet után a Balatonfüredi KSE U23 gárdájához látogatott csapatunk. Az utánpótlás csapatok ellen mindig nehéz kiszámítani, hogy milyen összeállításban lépnek pályára így abban bízhattunk, hogy a Pápa elleni játékhoz képest javulást fogunk látni.

Csóka Balázs révén várpalotai góllal kezdődött a mérkőzés. Az ellenfél fiatal füredi csapat is igyekezett nagy tempót diktálni, mindkét oldalon maradtak ki helyzetek,  a 7. percre 3 gólos előnyt sikerült kiharcolni. (1-4)
Ezt követően sok ziccer kimaradt a VBSK részéről, ezért Soha Gergő vezetőedző a 11. percben időt kért és megpróbálta felrázni a társaságot. Ez sikerült, hiszen zsinórban 5 gólt dobott a Bányász anélkül, hogy a hazaiak betaláltak volna. (5-11) Az első félidő további részében méginkább tovább tudta a csapat növelni előnyét és a félidőben 8 gólos előnnyel mehettek pihenni a csapatok. (8-16)

A szünetre megnyugtató előnyt harcolt ki a csapat, így egy nyugodt második félidő volt várható. Ez ennek megfelelően is zajlott, a csapatok szinte végig felváltva szerezték a gólokat, így alakutl ki a végére a 7 gólos vendég győzelem. (20-27)

Csapatunk ezzel a győzelemmel a második helyre jött fel. Szombaton 18:00 órától Veszprémben a Március 15 utcai sportcsarnokban a Veszprémi KKFT gárdája ellen folytatjuk. Reméljük a győzelmi széria most sem szakad meg!

Soha Gergő: A múltheti gyengébb hazai szereplésünk után, szerettük volna a hibáinkat korrigálni, pontosítani a játékunkat. Az első félidőben a kezdeti könnyelműsködések után egyre tudatosabban játszottunk és nyolc gólos különbséggel mehettünk pihenőre. Sajnos a második játékrészben, újból a hibáké volt a főszerep és nem tudtunk jobban elszakadni az ellenfelünktől. Helyenként jó tempóban, jó megoldásokat választva kézilabdáztunk. Köszönjük a szép számmal megjelenő törzsszurkolóink által teremtett kiváló hangulatot! 

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!