Lendületes játékkal újabb 2 pont a zsebben

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – ÁCSI KINIZSI 39:22 (21:11)

Várpalota, 300 néző

V.: Acsai László és Alapi Ariel

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Szili 1, Szabó, Tolnai 6, Dobos 2, Falkner 4, Hegyi 4, Gáspár 1, Galambos 6, Csóka 4, Patkós 1, Varga 1, Devecseri 1, Dröszler 2, Foki 6

Edző: Soha Gergő

K.: 10 ill. 4 perc

7m.: 2/2 ill. 4/3

Szerencsére nem győzni járnak az ácsiak Várpalotára. Eddigi 6 fellépésükből mindössze egyetlen alkalommal sikerült nyerniük, még a 2004/2005-ös NB II-es szezonban. Igaz akkor alaposan helybenhagyták a hazai pályán szereplő Bányászt. (21:36) Azóta azonban még pontot sem szereztek idegenben a VBSK ellen. Az őszi találkozón azonban alaposan megizzasztotta a Bányászt a Kinizsi csapata (26:24-re nyertek fiaink) Ennek megfelelően nagy elánnal vetette magát játékba a palotai csapat és a félidő derekára már nem is maradt nyitott kérdés, hiszen ekkor már tíz gólos volt a két gárda közötti különbség! (13:3) A szünetig hátralévő időben a védekezésünk leromlott így nem sikerült növelni az előnyt, 10 gól maradt a különbség a fordulásra. A 33. percben büntetőt hibázott az Ács és ezután tovább növelte előnyét a Bányász.(28:14). Ekkor megtorpant a VBSK is és ezt kihasználva sorozatban szerzett 4 góljával ismét tízre faragta hátrányát a Kinizsi. (28:18) A záró negyedórát viszont 11:4-re hozták a mieink és így a vége kiütéses 39:22 arányú győzelem lett. Járt a megérdemelt taps a lelátóról! Szép volt fiúk!

A folytatásban a várva várt megyei rangadó következik a rivális Ajka otthonában. A találkozót szombaton 16:00-kor rendezik az ajkai sportcsarnokban.

Soha Gergő: Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, ami azért is volt fontos, mert az előző hazai találkozón, adósok maradtunk a jó játékkal a lelkes szurkolóinkkal szemben. A védekezés jól működött és abból sikerült könnyű gólokat szereznünk és ellépnünk ellenfelünktől. Sajnos a koncentrációnk csökkent védekezésben, így a kapott gólok száma túl sok lett. Ezen dolgoznunk kell, fontos meccsek várnak ránk! Ajkára utazunk, ahol számítunk a szurkolóink támogatására, aki teheti, kísérjen el minket, kiélezett párharcot láthatnak majd. 

Jó szerencsét!

Hajrá Bányász!