KK AJKA – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 22-21 (14-8)

KK AJKA – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 22-21 (14-8)
Ajka 250 néző
V: Rozina, Szászfai
Ubornyák, Nyári – Balogh, Lakó, Daruság (3), Szili, Szabó, Soha (4), Falkner (5), Tolnai (3), Dröszler, Pencz, Puskás, Mecseki (2), Polgár (4), Foki

A mezőny legnagyobb múltú párharcát rendezték meg szombaton az ajkai sportcsarnokban, ahol a listavezető KK Ajka csapatához a 3. helyen tanyázó megyei rivális Várpalotai Bányász látogatott. A vendég vörös-feketéket jelentős számú szurkolótábora is elkísérte, akik gyakorlatilag hazai katlanná változtatták az Ajka otthonát. Úgy tűnt azonban a forró hangulat a vendégek fiataljaira hatott nyomasztóan és kissé megilletődötten kezdték a mérkőzést. Támadásban rendre hibázott a Bányász és a védekezés sem tudott megfelelően összeállni. Az Ajka ezeket a hibákat rutinos csapatként könyörtelenül használta ki és hamar jelentős előnyt szerzett magának (8 gól volt a legnagyobb különbség). Ekkor úgy tűnt nagyon korán eldől a találkozó kimenetele.
A szünetben azonban Szedlák Tamásnak sikerült lelket verni fiaiba és a Palota lépésről lépésre közelítette meg ellenfelét és jött vissza újra a mérkőzésbe. A találkozó utolsó percei nem várt izgalmakat hoztak és a remekül küzdő vörös-feketék pályán nyújtott teljesítményük okán talán rászolgáltak volna a pontszerzésre, de ez most sajnos nem jött össze nekik. A vége minimális hazai siker a megyei derbin.