Karnyújtásnyira voltunk a bravúrtól

Karnyújtásnyira voltunk a bravúrtól

TELEKOM VESZPRÉM U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 23:22 (11:9)

Veszprém 120 néző

V.: Bacs József és Bóna Szabolcs

VBSK: Lakatos, Fekete, Ribi (kapusok) – Oszkó, Devecseri 1, Szili, Szabó 3, Falkner 2, Dobos 1, Hegyi 2, Gáspár 1, Galambos 2, Csóka 3, Varga, Dröszler 2, Foki 5

Edző: Soha Gergő

K.: 4 ill. 6 perc

7m-es: 2/1 ill. 2/2

Komoly rangadó várt felnőtt csapatunkra Veszprémben. Ha egy veszprémi csapat hazai pályán fogadhatja aktuális ellenfelét, már az komoly előnyt jelent számukra. Sajnos Tolnai Péter kiválása még, ha lehet tovább növelte a Telekom U23 esélyeit a mérkőzést megelőzően. (A Bányász egyik erőssége egyébként egy hétközi edzésen szenvedett komolyabb sérülést. Felépülése várhatóan több hetet vesz majd igénybe.)

De egy rangadó éppen azért rangadó, mert nem mindig érvényesül a papírforma. Sokszor dönthetnek apróságok két remek csapat találkozóján.

A Bányász jól is kezdte a mérkőzést és 6:4-ig tartotta is előnyét. Ezután a kevesebbet hibázó hazaiak feljöttek, majd a félidő utolsó öt percére a vezetést is átvették. (9:8) A 30 perc elteltével végül már kétgólos veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző.

A pihenő után még 14:11-re a Veszprém vezetett, amikor megrázta magát a Bányász és sorozatban ötször mattolta a hazaiak kapusát. Ismét kétgólos vendégvezetés (14:16), majd újabb hazai két találat és döntetlen állás.

A záró 10 perc is egyenlőről indult (18:18) és óriási izgalmakat hozott. A veszprémiek rendre előnyt szereztek, amit a Palota rövid időn belül egalizált. A mérkőzés végén a döntetlenért támadhattunk, de nem sikerült góllal zárni az utolsó támadást, így a veszprémiek örülhettek a két pontnak.

A mérkőzés során bebizonyosodott, hogy a Várpalota a legjobbaknak is méltó ellenfele és ha kicsit bátrabban és kevesebb hibával játszik ez előbb-utóbb az eredményekben is jelentkezik!

Szombaton 18.00-kor a Tarján SE gárdáját látjuk vendégül a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Soha Gergő: Fontos mérkőzésre érkeztünk a Telekom Veszprém U23-as csapatához. Nagy csatára számítottunk ellenük, ami be is igazolódott. Az egész mérkőzésen hatalmas harc folyt. Sajnos mi több hibával játszottunk és ez a végjátékban megbosszulta magát. Így egygólos vereséget szenvedtünk. Csalódottak vagyunk, viszont előttünk még három komoly mérkőzés. Szeretnénk kijavítani a hibáinkat és megmutatni a közönségünknek, akik ismét nagy számban elkísértek bennünket, hogy többre is képesek vagyunk. Köszönjük a buzdítást!