Győzelem és továbbjutás a Tata ellen

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – TATAI AC 24:23 (14:13)
Várpalota 180 néző
V.:Bujdosó Zoltán és Mihály András

VBSK: Lakatos,Nyári,Fekete – Major D.,Daruság 1,Szili,Szabó P. 3, Soha 3, Falkner 6, Tolnai 5 ,Gáspár I., Csóka 1, Puskás, Polgár 4,Végh Sz.1, Foki
Edző: Szedlák Tamás

A 2017/18-as NB II-es idény megkezdése előtt egy nagyon nehéz feladat várt a vörös-feketékre, hiszen a Magyar Kupa 1. fordulójában a tavalyi NB I/B-s bajnokságban 8. helyen záró Tatai AC alakulatát látta vendégül a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.
A vendégek kispadján az egykori tatabányai legenda Sibalin Jakab ült, a játékosok között pedig néhány a közelmúltban a Bányász mezét is magára öltő ismerőst is felfedezhettek a nézők. (Venczel,Galambos,Schekk)
A sport viszont attól is szép, hogy időnként a pályán látottak felülírják a papírformát. Szerencsére ezt láthatta a nagyérdemű szerda este Várpalotán. A hazai Bányász nem illetődött meg és, ha komoly előnyre nem is tett szert, teljesen megérdemelten vezetett magasabb osztályú ellenfele ellen. Kiváló védekezés és remek kapusteljesítmény jellemezte az első félidőben a Palota játékát, elöl pedig lövőinkről rendre lemaradtak a tatai védők. A második félidőben is a vendégek futottak az eredmény után és a hajrára sikerült is utolérniük a Bányászt, de többre nem jutottak lelkes ellenfelükkel szemben. A vége minimális különbségű VBSK győzelem és továbbjutás a Magyar Kupa 2. fordulójába!
Szombaton 16.00-kor kezdi csapatunk a bajnokságot Veszprémben a Veszprém KKFT csapata ellen a Március 15. úti sportcsarnokban.
SZÉP VOLT FIÚK!HAJRÁ BÁNYÁSZ!