Az Ajka is meghajolt a Bányász előtt!

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – KK AJKA 26:22 (14:11)

Várpalota 250 néző

V.: Barna Viktor, Kovács Bence

VBSK: Lakatos, Ubornyák, Fekete (kapusok) – Lakó, Oszkó 1, Szili, Szabó P., Falkner 3, Tolnai 3, Dobos 5, Hegyi, Gáspár, Galambos 4, Csóka 4, Varga Z., Foki 6

Edző:Soha Gergő

K.:12 ill. 8 perc

7m-es:2/2 ill. 4/1

Az Ácsi Kinizsi elleni idegenbeli diadal után ezúttal egy jóval komolyabb feladat várt kéziseinkre.

Az elmúlt hétvégén a tavaly még NB I/B-s KK Ajka látogatott a Bakony lábaihoz.

A szezon talán legnagyobb presztizsű találkozóját vívta a két csapat szombat este a Gál Gyula Sportcsarnokban. Fiatal csapatunknak igazi erőfelmérő volt a találkozó, egy rutinos játékosokból álló, ezen a szinten kiemelkedő tudású gárda ellen. A vendég ajkaiak utoljára 8 évvel ezelőtt tudtak nyerni Várpalotán bajnoki találkozón. A vörös-feketék szurkolói remélték, hogy ez a szép sorozat továbbra sem szakad meg és ezúttal is a Bányász jön ki győztesen a párharcból.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, de gyorsan jött a válasz ajkai oldalról, majd percek alatt a vezetést is megszerezték a zöldek. 1-2 gólos előnyük egészen a félidő derekáig tartott, amikor is a Bányász sorozatban ötször mattolta a vendégek kapuvédőjét. (11:7) Innen még visszajött 1 gólra az Ajka, de újabb 3 hazai találat azt eredményezte, hogy a VBSK mehet nyugodtabban az öltözőbe.

Fordulás után több hiba jellemezte mindkét oldal játékát, így nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között. Az utolsó 10 perc aztán kifejezetten izgalmasra sikeredett köszönhetően annak, hogy az Ajka 1 gólra fel tudott zárkózni a Bányászhoz. A végső dudaszó előtt viszont a Palota szerzett zsinórban 3 gólt, így megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot. Járt a gratuláció a csapatnak! Szép volt fiúk!

Hajrá Bányász!

Soha Gergő: Egy jól felkészült Ajkát fogadtunk, akik sajnos állva hagytak minket a mérkőzés elején, de ezt sikerült orvosolnunk a félidő közepére. Onnantól már nem engedtük ki a kezünkből a vezetést egy percre sem. Ezt az eddigiekhez képest kevesebb technikai hibáknak és a kemény, feszes védekezésünknek köszönhettük. Ezeken tovább kell dolgoznunk, hogy a csapat minden része tudja a feladatát. Köszönjük a szurkolóinknak ezt a remek hangulatot amit teremtenek meccsről meccsre!