Aranyifjak – Irány az első osztály!!!

BALATONFÜREDI KSE II – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 23:38 (11:22)

Balatonfüred 160 néző
V.: Antal Ákos és Antalné Renner Irén

VBSK: Ribi, Molnár(kapusok) – Oszkó 3, Major 1, Balatoni, Zergi, Nagy, Balogh 4, Dobos 3, Szikra 2, Hegyi 3, Gáspár 1, Takács 1, Varga, Dröszler 6, Foki 14
Edző: Soha Gergő
K.: 8 ill. 16 perc
7m-es: 5/4 ill. 3/3

Az Ifjúsági II. osztály nyugati csoportjában szereplő csapatunk a végsőkig kiélezett harcot vívott a Százhalombatta gárdájával a bajnoki cím megszerzéséért. Az utolsó forduló előtt a VBSK előnye két pont volt a tabellán riválisával szemben, de mivel az egymás elleni eredmények a battaiaknak kedveztek, azonos pontszám esetén ők zsebelhették volna be az aranyérmet.
A záróforduló szombati játéknapján aztán – hogy legyen miért izgulnunk – a Százhalombatta, ha nehezen is, de begyűjtötte a számukra oly fontos 2 bajnoki pontot és átvette a vezetést a tabellán az akkor még egy meccsel kevesebbet játszó palotaiaktól.
Vasárnap így aztán a Kis Ákos edzette Balatonfüred otthonában mindenképpen pontot kellett szereznie a Bányásznak, hogy elérje célját és bajnoki címet ünnepelhessen.
Nem is bízták a véletlenre a dolgot fiataljaink és már az első félidő elején nagy iramot diktálva tetemes előnyre tettek szert. (13.perc: 4:11) A játék képe aztán a folytatásban sem változott. A Palota szebbnél szebb akciókból szerzett újabb gólokat és a lefújás után önfeledten ünnepelhették az aranyérmet az őket elkísérő szurkolóikkal. Ennek eredményeképpen ifjúság együttesünk a következő szezonban az Ifjúsági bajnokság I. osztályában szerepelhet.
Külön öröm még számunkra, hogy Foki Dávid személyében a bajnokság gólkirályát is a Bányász adta! Gratulálunk Dávidnak!
A sikeres szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak Grüll Gábor edzőnek, aki az elmúlt években lerakta ennek a csapatnak az alapját valamint Soha Gergőnek, aki ebben a szezonban felkészítette a csapatot.

A bajnokságot nyert csapat tagjai: Balatoni Ádám, Balogh Dániel, Bogdány Áron, Dobos Patrik, Dröszler Gergő, Foki Dávid, Gáspár Imre, Hegyi Barnabás, Jász Dominik, Major Dávid, Molnár Gergő, Nagy Márk, Oszkó Zalán, Pongrácz Csaba, Ribi Martin, Szikra Barna, Takács Zoltán, Varga Zoltán és Zergi Bálint

BRAVÓ FIATALOK!

Hajrá Bányász!