A végén dobbant nagyot a Bányász szív

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – KOMÁROM VSE 28:27 (14:17)
Várpalota 200 néző
V.: Salamon Gábor és Tóth József
VBSK: Kara, Jámbor, Nagy (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 11, Foki M. 4, Fülöp 1, Somogyi, Hegyesi 1,Gáspár I., Halupka 5, Györe 3, Borbély A., Surguta, Lantos 2, Sisa 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 14 perc
7m-es:5/3 ill. 3/3


Egy 16 gólos hazai győzelemmel hangolt palotai vendégjátékára a Komárom együttese. A hazai fiatalok viszont még nem örülhettek győzelemnek az idei szezonban, így szerették volnasikerrel megörvendeztetni szurkolóikat. A feladat meglehetősen nehéznek ígérkezett. Különösenannak fényében, hogy ellenfelük tavaly 9 gólos győzelmet aratott a VBSK otthonában.
A mérkőzést is a vendég sárga mezesek kezdték nagyobb lendülettel és 3 góljukra először Györe tudott válaszolni az 5. percben.Hegyesi góljával pedig ismét 1-re zárkózott a Palota a félidő harmadához érve.(4:5) Pár percig 1-2 gólos távolságban tartotta ellenfelét a KVSE, de 7:8 után ismét palotai rövidzárlat következett és a vendégek már 5 góllal is vezettek a félidő hajrájában.(20.perc: 8:13) A szünetre szerencsére ezt sikerült némileg csökkenteni (14:17)
A pihenőt követően kiegyenlítettebb lett a két csapat párharca és állandósult a két gól különbség is a Komárom javára. A 41.percben aztán Szöllőskei góljával egyre zárkóztak a vörös-feketék. 23:25 után aztán percekig tartó gólcsend őrölte az idegeket. Ezt Foki Máté találata zárta le az 54. perc végén. Újra csak 1 volt csapatunk hátránya! Az ellentámadásnál pedig Hunyadvári kísérletét védte a palotai kapuban Nagy Raul. Újabb palotai akció és a nyáron érkezett Halupka Dominik nem hibázott. Egyenlő !!! A hátralévő idő pedig 5 perc volt ekkor. Tapintható volt a feszültség a csarnokban. Gyors gólváltást követően Nagy Ábel ismét a komáromiaknak szerzett vezetést, de hazai oldalon Halupka elrontotta a maga lehetőségét az 58.percben. Ekkor talán csak a legfanatikusabbak hittek a hazai győzelemben. Ők viszont ott voltak ezúttal is a tribünön és hatalmas hátszelet kapott a Bányász. Soha Gergő kért időt, ami után Lantos Kornél ismét egyenlített. (27:27) és az utolsó percben járt a mérkőzés. A gólunk után időt kért a Komárom is, de nekik nem hozott szerencsét. Már fél perc se volt hátra, amikor a találkozón 11 gólig jutó Szöllőskei Gergő mattolta a vendégek kapusát. A mérkőzésen először vezetett a VBSK, de mikor, ha nem a végén? Leírhatatlan volt a hangulat a csarnokban. Több gól már nem esett, így meg lett a visszavágás és a várt siker!
Gratulálunk a fiúknak!
Óriási győzelem volt!