Győzelem Balatonfüreden

BALATONFÜREDI KSE U23 – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 25:31 (14:15)

Balatonfüred, 50 néző

V.: Maródi István, Novák Péter

VBSK: Lakatos, Sári (kapusok) – Szabó P. 1, Devecseri 3, Zergi, Dobos M., Tolnai 8, Somogyi, Dobos P. 3, Járási, Hegyi, Gáspár 5, Galambos 5, Varga 2, Foki 4

Edző: Szedlák Tamás

Kiállítás: 6 ill. 10 perc

7m-es: 6/3 ill. 1/1

Egy hazai pontvesztést követően a győzelem reményében utazott vasárnap Balatonfüredre a Bányász együttese. Esélyeinket növelte, hogy a középmezőnyhöz tartozó hazaiak eddigi pontjaikat kizárólag idegenben szerezték.

Ennek ellenére a fürediek kezdték jobban a találkozót és a kezdeti gólváltás után a félidő közepére már 3 góllal sikerült meglógniuk. (7:4) Ezt követően a mérkőzésen egyaránt gólerős játékot bemutató Tolnai és Gáspár révén előbb 7-5-re, majd 8-6-ra zárkózott csapatunk. Egy kihagyott hazai bűntető és 2 vendég találat után már újra egyenlőn állt a mérleg nyelve (9:9) Egy újabb (ezúttal értékesített) füredi 7méteres után zsinórban 4 góllal jelezték a vörös-feketék, hogy ők bizony győzni jöttek a Balaton partjára! (10:13) Ekkor azonban Kis Ákos tanítványai is megrázták magukat és egy perccel a félidő lefújása előtt kiegyenlítettek. Devecseri találata viszont azt jelentette, hogy ha csak 1 góllal is, de a VBSK vonulhatott előnnyel pihenőre.

Rövid szusszanás után folytatódhatott a mérkőzés, de a hazaiak úgy tűnt még az öltözőben maradtak. Negyed óra alatt egy kimaradt bűntető és mindössze 3 találat füredi oldalon, míg 8 Bányász gól a túloldalon. (17:23) Ez már jelentős különbség volt. Igaz a balatoniak innen még felküzdötték magukat -3-ra (25:28), de a mérkőzés utolsó percei ismét a Palotának sikerültek jobban, így a lefújásra ismét 6 gól volt a két csapat között. (25:31) Szép volt fiúk!

Folytatás hazai pályán a Kisbér ellen október 20. vasárnap! 16:00 órától a Gál Gyula Városi Sportközpontban.

Hajrá Bányász!