Hírek



2011.02.18

Tökölre látogatunk

Szombaton az NB I/B 15.fordulójának keretein belül Tökölre utazik a Bányász férfi kézilabda csapata.Ellenfelünk az előző fordulóban ugyan 5 gólos vereséget szenvedett a PLER II otthonában,de a mérkőzést az MKSZ 10:0-val a javukra igazolta.
Ezzel a tököliek 5. helyen állnak a tabellán.
A két csapat egymás elleni mérlege nem sok jóval kecsegtet számunkra.9 eddigi bajnoki mérkőzésünkön 3 VBSK győzelem és 1 döntetlen mellett 5 alkalommal fejet kellett hajtanunk a Tököl előtt.
Idegenben eddig mindössze egy döntetlenre futotta a Bányász erejéből,ezt az 1997/98-as NB I/B-s szezonban értük el.
Egyszer minden sorozat megszakad és reméljük szombaton ez igaz lesz a vörös-feketék hosszan tartó nyeretlenségi sorozatára is!
Győzni kell minden áron!!!HAJRÁ BÁNYÁSZ!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.18 16:53:36 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.18

A Pick Szeged Zrt. a szegedi csapat új tulajdonosa

A Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. többségi tulajdonában lévő Pick Kézilabda Kft. működteti a jövőben a nehéz helyzetbe került Pick Szeged kézilabda csapatot és annak utánpótlását. A tulajdonváltásnak köszönhetően a nagy múltú szegedi férfi kézilabdasport fejlődését biztos gazdasági háttér segíti.
A teljes cikket az alábbi linken találhatják:
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.18 15:43:42 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.17

Savon nélkül a Tököl

Következő fordulóbeli ellenfelünk a Tököl KSK csapatától a télen távozott José Savon az NB I/B őszi szezonjának legeredményesebb góllövője.A kubai játékos a tavasszal az NB II-es salgótarjániak színeiben szerepel.
A hétvégi Eger elleni bajnokin mindjárt 15 góllal tette le névjegyét.
Érdekesség egyébként,hogy mindkét alakulat szeretné megszerezni az NB I/B-s Diósgyőri KC indulási jogát.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.17 19:48:07 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.17

Mégis "győzött" a Tököl

A hétvégén lejátszott PLER II - Tököl mérkőzés pályán elért eredményét(28:23),az MKSZ 10:0-val a Tököl javára írta.Ezzel csapatunk továbbra is a lőrinciek előtt áll a tabellán.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.17 19:12:52 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.17

Adó 1%-a

A Várpalota Labdarúgásért Alapítvány köszönetét fejezi ki azoknak,akik adójuk 1%-ával támogatták egyesületünket.
A 2009.évi felajánlásokból közel 400 000Ft gyűlt össze.
Az összeget a pálya világítására és a Bányász utánpótlás csapatainak felszerelésére fordítottuk.
Az idei évben is kérjük önöket,hogy adójuk 1%-ával tiszteljék meg alapítványunkat,aminek neve és száma a következő:

Várpalota Labdarúgásért Alapítvány
18935251-1-19

(Ez a kézilabdázóké is!)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.17 18:58:12 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 2 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.16

Veszélyben az NB I/B Keleti csoportjának egyik élcsapata

A www.boon.hu február 11-i híre ismét szomorú hírrel szolgált a kézilabda kedvelőinek.
A Keleti csoportban ősszel 2.helyen zárt diósgyőri férfi kézilabdázók helyzete nem kis aggodalomra ad okot.
Az anyagi gondokkal küszködő DKC-Miskolc-MiVíz NB I/B-s férfi felnőtt kézilabdacsapata az idei évben egyetlen edzést sem tartott.Ugyanis miután az addigi szakvezető bejelentette távozását, nem sikerült új edzőt találni.A kézilabdázók zöme új csapatot keresett magának. A tavaszi szezon 1.fordulóján soros ellenfelük a Hajdúböszörményi TE játék nélkül maradt.
A történésekről a klub tájékoztatta az MKSZ illetékeseit is.Bár korábban fontolgatták a visszalépést is,egyenlőre ezt nem teszik meg,bízva abban,hogy valamilyen formában(Székhelyváltozás is szóba jött)rendeződik a klub helyzete és be tudják fejezni az idei bajnokságot.

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.16 16:27:27 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.14

Az NB I/B 14.fordulójának eredményei

Csoportunk további hétvégén lejátszott mérkőzései a következőképpen végződtek:

Tata - Százhalombatta 31-36 (22-16)!!!!
Vác - Szentendre 22-16 (10-10)
Ajka - Kalocsa 33-25 (16-11)
PLER II. - Tököl 28-23 (16-10)
Rinyamenti KC-DunaferrII. 29-29 (11-17)!!!
KBSK-TOMTRANS - Alba Regia 27-25 (13-13)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.14 10:42:28 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.13

Továbbra sem tud nyerni a csapat

Várpalotai Bányász SK – Győri ETO FKC 21:23 (10:14)
NBI/B Nyugati-csoport. 14 forduló.
2011.02.12. 18:00. Várpalota, Gál Gyula Sportcsarnok.
Nézőszám: 450
Vezette: Bacs József., Bán Tamás
VBSK: Kovács J., Molnár 2, Mazák 5, Soha 3, Szöllösy, Nagy Cs. 4, Gebhardt 4.
Csere: Varga Z.3, Lassu, Bárdos, Csűrös,Tolnai, Szabó P., Szász.
Edző: Szoboszlay István
Győr: Hoffmann, Bella 3, Rivnyák, Horváth J., Kőhalmi 2, Báthori 7, Schneider 7,
Paár 1, Hollós, Sarmon, Kovácsovics 3.
Edző: Deáki István
Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2

Két hónapos szünet után folytatódott a kézilabda-bajnokság. A tavaszi első fordulóban a tabellán második helyen álló Győr csapata látogatott városunkba. A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték, 3-2-nél azonban már hazai előnyt mutatott a nem éppen tökéletesen működő eredményjelző. Ahogy a kijelző, úgy a palotai csapat sem muzsikált fényesen a mai napon. A vezetés megszerzése ugyanis csak átmeneti volt, ezt követően a győriek hamar megnyugtató előnyre tettek szert. A hazaiak játékába rengeteg hiba csúszott, labdaeladások jellemezték a csapat játékát. A kapuban hiába védett megfelelően a szezonban immár hatodik kapusként bemutatkozó Kovács János, a róla kipattanó labdákat nem sikerült begyűjteni. Pedig ebből akadt szép számmal, a mérkőzésen csak ebből 5 alkalmat tudtunk feljegyezni. Az első félidőben nem segítette az együttest Soha egy, illetve Mazák két kétperces kiállítása sem. Amikor 7-12-nél már másodszor vezetett öt góllal az ellenfél a 24. percben Szoboszlay időt kért, ám ezúttal ez sem segített. Bárdos egy méterrel fölé lőtt labdája, Molnár kihagyott hétméterese és emberhátrányból bekapott találat bizony azt mutatta, itt valami nem működik, így a vendégek négygólos előnyével fordultak a csapatok a szünetben.
A folytatásban ismét vendéggól, így hamar visszaállt az ötgólos különbség. A második játékrészben a Bányásznak 7 perc kellett ahhoz, hogy gólt tudjon szerezni, Mazák törte meg a gólcsendet. Ezt követően a hazaiak szívós munkával visszakapaszkodtak a mérkőzésbe, 45 perc után már csak két góllal vezettek a kisalföldiek. A felzárkózás nagy energiákat emésztett fel és egyúttal gyorsabb is lehetett volna, ha például Gebhardt nem hagyja ki a hétméterest, és nem csattan jó pár lövés a kapufán.
Újabb öt perc után azonban már így is döntetlen volt az állás: 19-19. Kilenc perc volt vissza, amikor pedig már hosszú idő után a vezetést is visszavette a hazai csapat (20-19). Ekkor már sokan azt hitték, meg lesz a mérkőzés, hisz nagyon mélyről jött vissza a gárda. Még egy fordulatot azonban még tartogatott a meccs, a győriek zsinórban három találatot szerezve eldöntötték a találkozó sorsát, elvíve ezzel a két bajnoki pontot. 21-23.
Összességében elmondható, hogy egy gyenge színvonalú mérkőzésen a kihagyott helyzetek, elpuskázott hétméteresek, a kipattanók megszerzésének elmulasztása ismét megbosszulta magát. A Bányász talán nem érdemelt vereséget, de a hibákat látni kell és ki kell őket javítani. Fájó ez a vereség, mert ez a Győr nem mutatott olyat, ami alapján ne lett volna verhető. Fájó ez a vereség, mert a csapat sorsolása nagyon nehéz és bizony a most következő két idegenbeli találkozó sem ígérkezik könnyűnek.
A Bányász ezzel immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen, és már ötödik hazai vereségét szenvedte el. Utolsó hazai sikerét még szeptemberben aratta a Nagyatád ellen.
Az új játékosok közül Kovács János jól mutatkozott be a kapuban és bár semmi extrát nem mutatott, teljesítménye mindenképp a jók közé sorolható, mutatja ezt az is, hogy végig védte a mérkőzést. Tolnai Péter nem kapott játéklehetőséget, mint a hogy a kispadon helyet foglaló két fiatal, Csűrös Csaba és Szabó Patrik sem.
Nem tudunk mást tenni, mint bízunk benne, hogy ez csak idény eleji forma volt és a csapat végre megtöri a rossz sorozatot. Talán már a következő fordulóban.
Hajrá Bányász! Hajrá Várpalota!
További képek: http://www.varpalotai.hu/varpalotai-banyasz-sk-%E2 %80%93-gyori-eto/
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.13 20:21:11 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.12

Rajt előtti interjú Szoboszlay István vezetőedzővel

Szoboszlay: Többre vagyunk képesek!

A Várpalotai Bányász férfi felnőtt kézilabda-csapata a várakozásokat alul teljesítve a tizenegyedik helyen fejezte be az őszi szezont az NBI/B Nyugat-csoportjában. A 10. forduló után lemondott Török Lajos. Az utolsó három találkozóra Szoboszlay István vállalta el a felkérést, a megbízatása azonban nem ért véget a PLER II. elleni mérkőzéssel. Őt kérdeztük a hétvégén kezdődő tavaszi szezon előtt.
- Az utolsó őszi mérkőzés után gondolta volna, hogy tavasszal is ön irányítja a csapatot?
- Nem. Úgy egyeztünk meg a vezetőkkel, hogy hoznak megfelelő szakembert és csak abban az esetben maradok, ha ez meghiúsul. Két szakedzővel folytak tárgyalások, az egyikkel anyagiak, a másikkal élő szerződése miatt hiúsult meg a szerződés. Személy szerint nagy megtiszteltetésnek tartom az NBI/B-ben való edzősködést, ám tudni kell, hogy nekem van egy kis csapatom is, napi edzésekkel. Emiatt kicsit félek is – na nem a feladattól – hanem, hogy elfáradok, mert mindkét beosztás egész embert kíván. De csinálom becsülettel..
- Hogyan alakult a csapat felkészülése?
- Január 3-án vágtunk neki a hathetes felkészülésnek. Az első négy hét főleg az erő és állóképesség javításáról szólt. Amikor ugyanis átvettem a csapatot, nemcsak fejben, de erőnlétben is lemaradást véltem felfedezni. A játékosok az edzéseken nagyon keményen dolgoztak, nagyon kevés hiányzás volt és betegség sem hátráltatott minket. Az utolsó két hétben már a játék került előtérbe, úgy gondolom, hogy kicsit fel kell gyorsítanunk a játékunkat. Összesen 8 edzőmeccset játszottunk.
- Milyen változások történtek a játékoskeretben?
- Méreg Bálint és Simon Kornél ment el tőlünk, a távozás az ő döntésük volt, korrekten váltunk el egymástól. Bálint szíve biztos hiányozni fog. Kornél a több játéklehetőség miatt Ajkára igazolt, neki is köszönettel tartozunk, az elmúlt tíz évben sokat tett a várpalotai kézilabdáért. Örömteli ugyanakkor, hogy érkezett Kovács János kapus a PLER együttesétől, vele egyértelműen előrébb vagyunk, valamint visszatért Tolnai Péter jobbszélső. Ugyanakkor nagyon-nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a 14 emberből tízen várpalotaiak, példát mutatva ezzel a helyi ifjúságnak is.
- Kornél távoztával új csapatkapitányt is kellett választani.
- A játékosok választása alapján Soha Gergő lett az új kapitány.
- A kiesés ellen fog küzdeni a csapat?
- A mi csapatunk jóval többre képes, mint amit eddig mutatott. Meggyőződésem, hogy az együttesnek a tudása és a játékosállomány alapján a középmezőnyben a helye. Ami a hiányosságunk, hogy hiányzik egy olyan ember, aki a kritikus pillanatokban kisegíti a csapatot. Védekezésben ez most megoldódni látszik Kovács Jani személyében, támadásban viszont fel kell nőnie valakinek a feladathoz. Ha megfontoltabbak vagyunk, már ősszel is több pontot gyűjtöttünk volna. Tavasszal tizenhárom pont kell ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Itthon pedig minden meccsünket meg kell nyernünk.
- Hét mérkőzés óta nyeretlen a csapat. Az első tavaszi fordulóban a második helyen álló Győr érkezik Palotára, majd két idegenbeli találkozó következik. Mikor fog megszakadni a negatív sorozat?
- Nagyon nehéz a sorsolásunk. A Győr most kicsit gyengült, itthon lelkes, pontos játékkal megverhetők. Nagyatádon még sosem győztünk, a Tököl játéka pedig attól függ, hogy a kubai Savon milyen napot fog ki. Ezen a három találkozón 3 ponttal már elégedett lennék.

(Bérczes Viktor - Palotai Hírnök)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.12 08:30:18 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.11

Indul az NB I/B tavaszi szezonja

Indul az NB I/B tavaszi szezonja Indul az NB I/B tavaszi szezonja
Szombaton folytatódik a másodosztály 2010/11-es évadja.A Bányász az őszt meglehetősen biztatóan kezdte,de aztán érthetetlenül visszaesett a csapat.Hazai pályán 4 vereséget szedtünk össze és az ellenfelek már korántsem tekintették oroszlánbarlangnak Várpalotát.A gyenge eredmények következtében távozott a vezetőedzőnk Török Lajos is.A holtidény hozott néhány változást a játékos keretben is.
Távozók:
Kovács Sándor(Veszp.Egyetem)
Méreg Bálint(abbahagyta)
Simon Kornél(Ajka)

Érkezők:
Kovács János(PLER)
Tolnai Péter

A távozó Simon Kornél helyett a tavasztól Soha Gergő viselheti a csapatkapitányi karszalagot.

Hétvégi ellenfelünk az egykor szebb napokat látott,többszörös bajnok,Magyar Kupa győztes és IHF kupa győztes Győri ETO gárdája lesz.
A szombati mérkőzés a két klub 29. bajnoki találkozója lesz egymás ellen.Az elsőt még 1965-ben vívta a két egyesület az akkori NB II-ben.
Összmérlegünk:3 győzelem,9 döntetlen és 16 győri siker.
(Várpalotaán 13 mérkőzésen 3 Bányász győzelem,6 döntetlen ill. 4 ETO diadal)
A legfájóbb vereségek minden bizonnyal az 1991/92-es NB I-es szezonhoz kötődnek.Akkor 3 győzelmével a győriek szerezték meg a bronzérmet a Bányász előtt,noha a 4. hely ennek ellenére a VBSK legjobb bajnoki eredménye a mai napig!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.11 12:27:49 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.09

Gondok szombati ellenfelünk háza táján

Gondok szombati ellenfelünk háza táján Gondok szombati ellenfelünk háza táján
A Győri Etik-ETO FKC téli felkészüléséről Szabó Gábor, a Kisalföld újságírója írt cikket.

Egyre rosszabb a helyzet az Etik-ETO NB I/B-s férficsapatánál. Kányai Róbert és Szabó András távozott, az adósságállomány viszont nem csökkent, így akár újabb játékosok is eligazolhatnak. A csapat most második, célja a tisztes helytállás.

Sanyarú helyzetben várja az NB I/B hétvégén kezdődő tavaszi rajtját az Etik-ETO férficsapata. A klub gyakorlatilag ki sem látszik az adósságból, ezért két kulcsemberét télen elveszítette. Még további távozók is lehetnek, ám a felkészülést így is megsínylették a zaklatott állapotok miatt.

„Sajnos, amitől tartottam, bekövetkezett, Kányai Róbertet nem bírtuk rábeszélni a folytatásra, inkább az NB II-t és a Széchenyi ESE csapatát választotta. Az ő kiesése önmagában komoly érvágás volt, amit tetézett, hogy Szabó András Százhalombattára igazolt. Úgy volt, hogy Bella Viktor és Báthori Gábor is elhagy bennünket, de ők talán végigjátsszák a tavaszt. Előbbi biztosan, ő már ezt megerősítette, utóbbi játékos esetén viszont még vannak kérdőjelek, csak a keddi edzésen derül ki a szándéka. Akármi is lesz, akik maradnak, mindenképpen tiszteletet érdemelnek azért, hogy kitartanak. Bár egyelőre nem is tudni, meddig tart az ő türelmük" – mondta Deáki István vezetőedző, aki szerint a felkészülésre is rányomta bélyegét a létbizonytalanság.
„Nem mondhatnám, hogy el tudtuk végezni, amit szerettünk volna, hiszen kevesen voltunk, s nem csak a távozók miatt. A vizsgaidőszak miatt is voltak hiányzók, s akadt olyan, aki részben a tartozások miatt nem tudott heti öt, csak kevesebb edzést vállalni. Ráadásul Hajdú Tamás megsérült, jó három hét múlva számíthatok rá újra" – folytatta a vezetőedző, aki a célokat is átfogalmazta.
„Mindig is mondtam, hogy a bajnoki cím, a feljutás kiharcolása illúzió a számunkra. Erőn felül teljesítettünk az ősszel, pedig már akkor is voltak gondjaink. A megszerzett pontok viszont elegendők lehetnek ahhoz, hogy tisztes helyen zárjuk a bajnokságot. Természetesen mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy tovább gyarapítsuk pontjaink számát, de borzasztóan nehéz dolgunk lesz. Az első öt forduló meghatározó, mert az osztály legjobbjaival játszunk. Itt mérhetjük le igazán, mennyire viselték meg a társaságot a téli szünetben történtek" – mondta végezetül a vezetőedző.
(Forrás: www.gyorietofkc.hu)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.09 17:34:36 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 2 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.02.02

Győzelem az edzőmérkőzésen

Csapatunk ma este a szintén NB I/B-s Le Belier-Ajka együttesét fogadta.A vendégek soraiban felbukkant a télen Várpalotáról távozó Simon Kornél is.

Várpalotai Bányász - Le Belier-Ajka 22:17
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.02.02 20:29:13 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.01.27

Felkészülési torna Ajkán

Január 30-án vasárnap csapatunk részt vesz Ajkán a Le Belier-NCH Hungary kézilabda tornán ahol csapatunk ellenfele lesz a Győri ETO,a Veszprémi Egyetem valamint a házigazda Le Belier-Ajka együttese.
A VBSK mérkőzései:
9:30 VBSK - ETO
12:30 VBSK - AJKA
14:30 VBSK - V.Egyetem
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.01.27 13:45:50 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.01.05

Szoboszlay István marad az edző.

Sajnos az edzőkeresés és a tárgyalások nem vezettek eredményre,így a tavasszal is Szoboszlay István irányítja az NB I/B-ben szereplő férfi csapatunkat.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.01.05 20:52:12 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2011.01.03

Tavaszi időpontok

Az EREDMÉNYEK menüpont alatt felkerül a pontos tavaszi NB I/B-s menetrend.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2011.01.03 10:25:28 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2010.12.27

Új kapus!

A tavaszi szezonban a Várpalotai Bányász kapuját védi Kovács János a PLER KC 26 éves hálóőre.A játékos a 2002/03-as NB I/B-s szezonban 16 mérkőzésen már volt a vörös-feketék alkalmazásában.Pályafutása során különböző klubok színeiben eddig összesen 167 NB I-es mérkőzésen állt a kapuban.
(Foto: www.plerkc.hu/)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2010.12.27 12:01:09 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 2 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2010.12.12

Zárásként pontot mentettünk

Várpalotai Bányász SK – PLER KC II. 33:33 (16:19)
NBI/B Nyugati-csoport. 13 forduló
2010.12.11.18:00. Várpalota, Gál Gyula Sportcsarnok
Nézőszám: 400
Vezette: B Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
VBSK: Szász, Mazák 7, Lassu 1, Soha, Nagy Cs. 5, Molnár Z. 6, Gebhardt 4.
Csere: Kosárszki, Méreg, Bárdos 3, Szöllösy A., Varga Z. 3, Simon 4.
Edző: Szoboszlay István
PLER: Tóth B., Bősz, Győrfi, Kátai, Marczinkó 7, Jakub 4, Debreczeni 4,
Bak 9, Varga L. 4, Auth 5, Tóth D., Leimeter, Scheuring.
Edző: Hutvágner István
Kiállítások: 14 perc, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

A címre utalva,sajnos ez a szomorú valóság.Csapatunk ezúttal is gyengén kézilabdázott,aminek következtében az ellenfél már 6 góllal is vezetett.Szerencsére azonban küzdeni tudásból ezúttal jelesre vizsgáztunk és sikerült kiegyenlítenünk.Volt lehetőségünk a vezetés átvételére is a mérkőzés végén,de elhibáztuk a helyzetet.A két játékvezető hölgyről csak annyit,hogy hibájuk ugyan nekik is volt,de ilyen korrekt játékvezetést ritkán kapunk.Nem fújtak hazai pályát(Ez nem is kell!),de rendkívül normális felfogásban vezették le a találkozót.
Ami a jövőt illeti minél hamarabb meg kell találni az új edző személyét és persze meg kell erősíteni a csapatot is.Arra azért vigyázzunk,hogy ne többen legyünk csak,hanem valóban minőségi igazolásokra van szükségünk!Mindez persze erősen pénzfüggő,ami viszont már a vezetőink dolga.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2010.12.12 12:44:05 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2010.12.11

Győzni kell!

A 2010/11-es NB I/B-s szezon őszi zárófordulójában a Bányász csapata a fővárosi PLER KC II gárdáját fogadja hazai pályán.Ugyan a PLER első csapata ebben az időpontban Veszprémben lép pályára és nem várható visszajátszó játékos,azért egy abszolút ki-ki meccsre lehet számítani.Nekünk egy önbizalom növelő győzelem jönne jól,a vendégek pedig nyilván szeretnének megelőzni minket a tabellán.
Tavaly mindkét mérkőzésen VBSK siker született.(33:26 illetve Budapesten 34:27)
Harcoljatok fiúk a végsőkig,hogy kicsit nyugodtabb szívvel mehessetek pihenőre és a saját közönségetek is nagyon megérdemelné már,hogy sikernek örülhessen hazai környezetben!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2010.12.11 09:26:52 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2010.12.09

MK - Papírforma eredmény

MK - Papírforma eredmény MK - Papírforma eredmény
Várpalotai Bányász SK – MKB Veszprém 16:45 (12:20)

Magyar Kupa, 4. forduló
Várpalota, Gál Gyula Sportcsarnok
Nézőszám: 600

Várpalota: Nyári, Gebhardt 2, Nagy Cs. 1, Szöllösy A. 1, Soha 4, Bárdos 1, Molnár Z. 3.
Csere: Kosárszki, Varga Z., Simon 1, Lassu, Mazák 3, Méreg, ifj. Haszonics
Edző: Szoboszlay István
Veszprém:Fazekas 1, Vilovski 11, Császár 6, Iváncsik T. 5, Perez 1, Vujin 5, Korazija 4,
Csere:Laluska 1, Lushnikov, Eklemovic 1, Nagy K., Terzic, Sulic 6., Liszkai
Edző: Mocsai Lajos

Kiállítások: 2 perc, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1

Veszprémi győzelem a pályán,várpalotai győzelem a lelátón.Mindkettő elég fölényesre sikeredett.Ami a csapatokat illeti elöljáróban sem kergethettünk illúziókat a mérkőzéssel kapcsolatban.A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően alakult,bár kritikaként nem árt megjegyeznünk,hogy saját csapatunktól még ilyen ellenfél ellen is borzasztóan kevés a második félidőben dobott 4 gól.Ennek ellenére jó volt látni,hogy felszabadultan kézilabdáztak a fiúk és ha ezt át tudják menteni a bajnoki mérkőzésekre,akkor újra szép eredményeknek örülhetünk együtt.
A lelátón sima hazai fölény volt észre vehető és ez abszolút negatív kritika a veszprémiekre nézve.Tudjuk,hogy kissé "jól lakottak" a sok-sok nemzetközi mérkőzésnek köszönhetően,de ez nem lehet magyarázat a megye két legnagyobb tradíciójú kézilabda klubjának összecsapásán!
Sokan érkeztek ezúttal is Veszprémből,de a gólok utáni tapsolásukat leszámítva gyakorlatilag észre vehetetlenek voltak.Ezért van az,hogy dacára a magas hazai nézőszámoknak,számunkra nem tartoznak a legjobb hazai csarnoktáborok közé!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2010.12.09 15:38:56 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2010.12.08

MK 8 közé jutásért

Mai ellenfelünk Magyarország férfi kézilabdázásának kirakat csapata az MKB Veszprém.Az esélyeket felesleges lenne boncolgatni.Maradjunk annyiban,hogy egy az utóbbi hetekben legyengült Dávid küzd meg Góliáttal a továbbjutásért.Erre kb. annyi esélyünk van,mint hogy fociban Dzsudzsák Balázs kapja meg a FIFA idei aranylabdáját,aki a jelöltek között se található meg.
A múlt rengeteg izgalmas párharcot hozott a két csapat között.Tudni kell,hogy a veszprémi alakulat 1977-től szerepelt először Veszprémi Építők néven,akkor vették át az NB II-ből kiesett BVTC férfi szakosztályát.
Összecsapásaink számokban:

Várpalotai Bányász - BVTC
8 győzelem ill. 2 veszprémi siker

1980-ban az NB I/B-ben mindkét mérkőzésen a Veszprémi Építők diadalmaskodott
(22:21 ill. 26:19)Az év végén pedig fel is jutottak az NB I-be,ahova a Bányász egy évvel később követhette őket.
Ezt követően az NB I-ben 22 mérkőzést játszottak a riválisok egymással,melyeken 17 veszprémi győzelem és 3 döntetlen mellett 2 alkalommal sikerült megrángatni az oroszlán bajuszát!

A mostani mérkőzésen csak annyiban bízhatunk,hogy sportszerű,jó mérkőzést láthatunk és fiaink felszabadultan játszanak,ami erőt adhat a szombati PLER II elleni bajnokinkhoz is!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2010.12.08 12:04:15 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA



vissza a címoldalra








 


palotahandball.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by honlapepito.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!