Hírek



2013.12.15

Oda az idegenbeli veretlenség

Oda az idegenbeli veretlenség Oda az idegenbeli veretlenség Oda az idegenbeli veretlenség Oda az idegenbeli veretlenség
SZÁZHALOMBATTAI KE - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 28:26 (15:13)
Százhalombatta 300 néző
Vezette:Medve Róbert és Nagy I.László

SZKE:Pados,Kerekes K.-Kerekes L.,Balázs 6,Jopez 2,Nagy Cs. 6,Rádler,Wieszt Zs. 2,Wieszt K. 1,Koncsár,Dr.Soproni B. 5,Minárovits 2,Soproni I. 4,Kovács G.,Valkusz
Edző:Keresztes József
VBSK:Szász,Lakatos-Vesztergom,Mazák 5,Bella 5,Putics 4,Szabó P.,Bárdos 7,Soha 1,Horváth B.,Tolnai 4,Galambos,Béres
Edző:Kaló Sándor
Kiállítás:6 ill. 16 perc
Hétméteres:5/5 ill. 2/2

Hatalmas meglepetésre 100%-os idegenbeli mérleggel érkezett a Bányász a Duna menti iparvárosba.Persze ennek ellenére hazai pályán a komoly játékerőt képviselő battai csapat számított a mérkőzés esélyesének.Különösen annak tekintetében,hogy a palotai csapat még soha nem nyert bajnoki mérkőzést Százhalombattán!Nos sajnos most sem.
Pedig volt rá esély,de valahogy mindig akkor jött egy hiba,amikor nagyon nem kellett volna.Az első félidő elején a vörös-feketék szereztek vezetést,majd a 10.percben fordított a hazai csapat és innentől nekünk kellett kapaszkodni az eredmény után.Ez többé-kevésbé sikerült is,hiszen nem alakult ki nagy különbség a két csapat között.Az utolsó 5 perc azonban a hazaiaknak sikerült jobban és(Mint az később kiderült) ezzel el is dőlt a mérkőzés.2 gólos előnnyel térhettek pihenőre és ezt az előnyüket a mérkőzés végéig tartani tudták.A játékvezetés nem befolyásolta döntően a találkozó kimenetelét,de azért mi palotaiak örülnénk,ha néha ilyen "hazai pályánk" lenne.(Több,mint kétszer annyi kiállítás nálunk illetve több,mint kétszer annyi megítélt büntető battai oldalon)
Fontos megemlítenünk,hogy a találkozó lefújását követően Keresztes József a hazaiak edzője tiszteletét tette a palotai szurkolótábor előtt és megköszönte jelenlétüket valamint sportszerű szurkolásukat.Lám ilyet is lehet! RENDKÍVÜL SPORTSZERŰ GESZTUS VOLT!!!
Keseregnünk azonban a vereség ellenére sem kell!A csapat talán kicsit erőn felül is teljesített,hiszen a 13 mérkőzésen aratott 9 győzelem és 1 döntetlen mindenképpen dicséretes eredmény még,ha az ominózus szentendrei győzelmünkért végül is nem járt 2 pont.
SZÉP VOLT FIÚK!
Reméljük a gondok ellenére együtt marad ez a társaság és tavasszal is folytatja remek szereplését!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.12.15 14:39:44 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.12.09

NB I/B 12.forduló

A nyugati csoport eredményei:

Pécs VSE - Komlói Sport KC 19 - 29 (6 - 16)
Alba Regia KSE - SZESE Győr II 28 - 18 (12 - 10)
Csurgói KK II - Vecsés SE 22 - 24 (15 - 14)
Tatai AC - Balatonfüredi KSE II 22 - 27 (14 - 14)
MKB MVM Veszprém II - Százhalombattai KE 29 - 25 (15 - 12)
Szentendre KC - Le Belier KK Ajka 39 - 25 (18 - 12)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.12.09 17:33:08 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.12.08

A Dabas is elvérzett Palotán

A Dabas is elvérzett Palotán A Dabas is elvérzett Palotán A Dabas is elvérzett Palotán A Dabas is elvérzett Palotán
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - DABAS VSE 29:22 (13:12)
Várpalota 500 néző
Vezette:Bonifert Ferenc és Oláh Viktor

VBSK:Szász,Lakatos,Ubornyák-Vesztergom ,Mazák 3,Bella 2,Putics 11,Szabó P.,Bárdos 7,Soha 3,Horváth B.,Tolnai 2,Galambos 1,Béres,Falkner,Németh F.
Edző:Kaló Sándor
Dabas:Kovács P.,Duleba-Horváth F.,Csecsetka 4,Bodorovics 2,Dr.Kiss,Boda 3,Zöldy,Tolnai Á.,Kiss A.,Tomori 6,Nagy G.,Himer 2,Szemán,Józsa M. 3,Gigler 2
Edző:Szilágyi Zoltán
Kiállítás:12 ill. 14 perc
Hétméteres:2/1 ill. 3/2

Talán a korábban leírt események hatására is hatalmas becsvággyal küzdött a Bányász és bár az elején még vezetett a Dabas,a félidő második felére már rendre a palotaiaknál volt az előny.Az első félóra lefújásakor is a VBSK neve mellett szerepelt több találat.(13:12)
A második játékrész kezdetekor mindkét oldalon esett 1-1 gól,aztán a vendégek elhibázott büntetője után a Bányász már 4 gólra tornázta fel előnyét.A vendégek ennek hatására egyre idegesebbek lettek,kapkodóvá vált a játékuk,ami rendre egy-egy hibát hozott a támadásaik befejezésébe.A vörös-feketék így nyugodtan játszva fokozatosan növelték előnyüket és végül egy nem várt,de teljesen megérdemelt nagy arányú sikert arattak!!!
BRAVÓ FIÚK!!! NAGYON NAGY JÁTÉK VOLT!

Junior mérkőzés:
VBSK - Dabas 30:29
Szintén gratulálunk srácok!!!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.12.08 12:22:40 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.12.05

Kettőzött erővel kell készülni a Dabas ellen!

A bajnokság őszi szezonjának zárófordulójában a korábbi listavezető Dabas látogat Várpalotára.Esetleges győzelmével akár a dobogón is telelhetett volna a Bányász,ha nem történt volna a héten egy olyan esemény,ami ezt valószínűleg meggátolja.
A szentendrei junior mérkőzésünkön ugyan is a játékvezető megsértéséért kiállították Soha Gergőt a csapat edzőjét,aki ezután nem léphetett volna pályára a nagyok mérkőzésén játékosként sem!Furcsa szabály és talán sokak által nem is ismert!Legalább is a játékos és a klubvezetők előtt nem volt az és ugyan így a mérkőzés junior és felnőtt bíráinak és a játékvezetői ellenőrének sem volt az,akik felhívhatták volna a játékos figyelmét,hogy nem léphet pályára!!!Persze,ha ezt szándékosan nem tették meg,hogy büntethessék a klubunkat,akkor "rendben van",de ezt most ne feltételezzük!
Röviden a határozat:
A MKSZ. Etikai és Fegyelmi Bizottsága a szabályzat 13.§ e pontja alapján Soha Gergő (Várpalota.) hivatalos személyt / edzőt – játékvezető megsértése miatt, - 2013.december 08.-ig szóló NB I/B. férfi junior bajnoki mérkőzéstől való eltiltással sújtja, büntetését fellebbezésre tekintet nélkül azonnal végrehajthatóvá nyilvánítja.
Gergő azóta nem ült junior mérkőzésen csapata kispadján,de számunkra teljesen elfogadhatatlanul,mivel a határozat megszületéséig pályára lépett a Szentendre elleni felnőtt mérkőzésen,mint játékos,klubunktól elvették a győzelemért járó 2 pontot és azt 10:0-ás különbséggel a Szentendre javára ítélték!!!Ez véleményünk szerint NONSZENSZ!!!
Az idősebbek talán emlékeznek még,amikor 1992-ben a Bányász-története legjobb bajnoki szereplését produkálva- a 4.helyet szerezte meg az NB I-es bajnokságban ,jogot szerezve a nemzetközi kupában(EHF) való indulásra!Hatalmas örömet okoztak ezzel egy kisváros lelkes közönségének,a szponzoraiknak és megmutathatták volna magukat az országhatáron kívül is,komoly játékerőt képviselő csapatok ellen!Igen.Sajnos csak VOLNA,mert akkor is jött egy MKSZ határozat,mi szerint a kupában nem a Várpalotát nevezi a szövetség,hanem a "nagyobb nemzetközi rutinnal bíró" szegedieket!(Ugyanezt átélhették a békéscsabai női csapat játékosai,szurkolói és vezetői is.Ott a Debrecen lett a kedvezményezett.)Ezek után persze általában távozik a csalódott szponzor,eligazolnak a meghatározó játékosok,hiszen őket akadályozták a céljaik elérésében!De ez már a múlt!Ne is bolygassuk jobban.
Persze joggal kérdezhetnénk,hogy ha nem indulhatnak,hogy szerezhetnének rutint???Kellett egy indok,amivel a lobbinak érvényt szereztek!
Sajnos azóta számtalan esetben kiderült,hogy a bábuk változhatnak,de a szél még mindig ugyan onnan fúj!Sok esetben dőltek el pontok,kiesések és feljutások úgy,hogy a pályán elért(Vagy el nem ért) eredmény másodlagos volt!!!
Ezek után az "elveszített" 2 pontunkért is kettőzött erővel kell küzdenünk és megmutatnunk,hogy bárki is törjön ellenünk,itt akkor is van CSAPAT!!!Csupa nagybetűvel,mert ezek a srácok eddig is remekül szerepeltek a bajnokságban és reméljük ezek után is számíthatunk szép sikerekre és remek produkciókra tőlük!
MI SZURKOLÓK MELLETTETEK VAGYUNK!HAJRÁ BÁNYÁSZ!

A Dabas elleni találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban!Ott a helye minden kézilabdát szerető palotainak!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.12.05 19:14:11 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.12.01

Siker a megyei rangadón

Siker a megyei rangadón Siker a megyei rangadón Siker a megyei rangadón Siker a megyei rangadón
LE BELIER-AJKA - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 21:29 (9:15)
Ajka 150 néző
Vezette:Felhő Ferenc és Öcsi Tamás

Ajka:Völgyesi-Huszti A.,Földesi 4,Fábián,Pavelka 2,Majdanics 1,Sipos,Tarlósi 2,Schmidt 5,Márkus 4,Erőss,Molnár,Paár 3,Körli
Edző:Huszti Géza
VBSK:Szász,Ubornyák,Lakatos-Vesztergom,Mazák 4,Bella 2,Putics 11,Szabó P.,Bárdos 5,Soha 2,Horváth B.,Tolnai 4,Galambos 1,Béres,Falkner,Németh F.
Edző:Kaló Sándor
Kiállítás:4 ill. 14 perc
Hétméteres:4/2 ill. 3/2

Noha a hazaiak az idei bajnokságban sem brillíroznak,az utóbbi évek összecsapásai alapján kőkemény ütközetre számíthattak akik szombat este kilátogattak az ajkai sportcsarnokba.
A mérkőzés eleje ennek megfelelően is alakult.A hazaiak szerezték az első találatot,majd utána felváltva estek a gólok.A 10.perctől kezdve aztán a Bányász mindössze 4 gólt engedélyezett ellenfelének a szerzett 10 ellenében,így jelentős előnnyel mehetett a pihenőre!
A második félidőben sok változás nem történt.Az Ajka fel tudott jönni 4 gólos különbségig,de utána a lehetőségeit elhibázta,amit a vörös-feketék kíméletlenül megbüntettek és növelték előnyüket.A vége 8 gólos VBSK siker,az elmúlt évek talán legsimább megyei rangadóján.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.12.01 14:49:53 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.11.28

Újabb megyei rangadó következik

Szombaton csapatunk a Le Belier-Ajka vendége lesz.A két csapat minden évben ádáz küzdelmet folytat egymással és valószínűleg ez most sem lesz másképp.A hazaiak rendkívül rosszul kezdték a szezont,de azóta már kicsit összekapták magukat és legyőzték a Vecsést illetve a kis SZESE-t,valamint döntetlent játszottak a tavaly még NB I-es pécsiekkel.
A Bányásznak is nagyon kellene a megszerezhető két pont,hiszen nehéz ellenfelek várnak még ránk az őszi szezonban.(A listavezető Dabas és a Százhalombatta lesz még ellenfelünk.)Jó mérkőzésre és parázs csatára van tehát kilátás ezen a hétvégén!Aki teheti utazzon el Ajkára és minél többen buzdítsuk a vörös-feketéket!!!HAJRÁ BÁNYÁSZ!
A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE:
22 mérkőzés,15 VBSK illetve 7 Ajka győzelemmel.
Az ajkaiak legeredményesebb góllövője Paár Olivér 10 mérkőzésen szerzett 60 góljával.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.11.28 10:39:01 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.11.24

Ezúttal pontot mentettünk hazai pályán

Ezúttal pontot mentettünk hazai pályán Ezúttal pontot mentettünk hazai pályán Ezúttal pontot mentettünk hazai pályán Ezúttal pontot mentettünk hazai pályán
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - TATAI AC 23:23 ( 8:11)
Várpalota 250 néző
Vezette:Hargitai Gábor,Markó Gábor

VBSK:Szász,Lakatos,Ubornyák-Tolnai 6,Bárdos 9,Mazák 1,Putics 2,Vesztergom,Béres 3,Szabó P.,Bella 2,Horváth B.,Galambos,Falkner,Németh F.
Edző:Kaló Sándor
TAC:Czérna,Sarmon-Kányai,Kőhalmi,Lehőcz 2,Kanyó Bence 7,Kanyó Balázs,Szám 5,Endrédi,Vadász,Kovácsovics 1,Varga A.,Marton,Schneider P. 4,Hollós 4
Edző:Fülöp Péter
Kiállítás:8 ill. 10 perc
Hétméteres:3/3 ill. 6/5

Kupamérkőzésen már találkoztak a felek ebben a felállásban.Akkor a vendégek egy góllal jobbnak bizonyultak a gyengén játszó és későn ébredő Bányász ellen.Csak remélni tudtuk,hogy ezúttal más forgatókönyv szerint zajlanak az események.
Ami azt illeti tulajdonképpen máshogy is alakultak a dolgok,mert ugyan a tataiak vezettek rendre 1-1 góllal,de nagyobb előnyt nem tudtak elérni.Sajnos azonban a Bányász sem a jobbik arcát mutatta a meglehetősen gyér számú nézőseregnek.A kevés néző reméljük csak a rossz időjárásnak szólt,hiszen a csapat eddigi mérlege(9 mérkőzésen 7 győzelem) nem ezt indokolná!!!Sok pontatlanság és több hiba jellemezte játékunkat illetve ezúttal a kapusteljesítmény sem volt kimagasló.Ráadásul Mazák Lali már az első félidő hajrájára begyűjtötte második 2 percesét,így érthetően a második félidőben már nem a megszokott vehemenciával vett részt a játékban.(2 perccel a lefújás előtt aztán megkapta a 3. kiállítását is)
A félidei 3 gólos tatai vezetés nem sok jót vetített előre,de meglepetésre a VBVSK a második félidő elején remek sorozatot produkálva percek alatt kiegyenlített.Ezután folytatódott a megszokott 1 gól itt,1 gól ott,aminek a vége döntetlen lett a lefújáskor.
Ha csak azt a tényt nézzük,hogy a Bányász egyetlen egyszer sem vezetett a mérkőzésen,mindenképpen az 1 pont a maximum,amit ebből a találkozóból kihozhattak a fiúk!
A jövő szombaton idegenben az Ajka elleni megyei derbi következik,ahol a mindig kitartó szurkolók is joggal várnak ennél jobb produkciót a csapattól!!!HAJRÁ BÁNYÁSZ
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.11.24 16:36:30 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.11.17

Értékes győzelem fantasztikus kapusteljesítménnyel

Értékes győzelem fantasztikus kapusteljesítménnyel Értékes győzelem fantasztikus kapusteljesítménnyel Értékes győzelem fantasztikus kapusteljesítménnyel Értékes győzelem fantasztikus kapusteljesítménnyel
SZENTENDRE KC - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK 20:22 ( 9:11)
Szentendre 90 néző
Vezette:Arnold Zoltán és Temesi Péter

SZKC:Holló,Kerekes-Bajusz 1,Nigrinyi 1,Koller 3,Tatai,Doros,Gúnya 8,Szaka,Nagy Z.,Lapos,Duzsi 2,Forgács 1,Perényi 3,Völker K.,Völker B. 1
Edző:Hajdu Tamás
VBSK:Szász,Lakatos,Ubornyák-Soha 2,Tolnai 6,Bárdos 6,Mazák 4,Putics 3,Vesztergom,Béres,Szabó P.,Bella 1,Horváth B.,Galambos,Lakó,Falkner
Edző:Kaló Sándor
Kiállítás:4 ill. 10 perc
Hétméteres:6/5 ill. 2/1

Szentendrére nem szívesen utazott a Bányász az elmúlt években.Egyrészt a helyi gimnáziumi csarnok finoman szólva sem megfelelő ilyen szintű sportesemény lebonyolítására(Linóleum borítású játéktét,több helyen belógó kosárpalánkok...stb),másrészt pedig nem sok babér termett eddig a vörös -feketék számára az SZKC otthonában.(6 mérkőzésen mindössze egyszer sikerült győznünk.)
Ha mindez nem lenne elég,a hazaiak a nyáron alaposan megerősödtek.Már ami a neveket illeti persze!Érkezett a Pick-Szeged két korábbi kiválósága Bajusz Sándor és Doros Ákos,a korábban Gyöngyösön illetve Debrecenben szintén az NB I-ben hosszú éveket lehúzó Gúnya Péter valamint az I.osztályú Gyöngyösből kettős igazolással Koller Tamás és Tatai Olivér.
A juniorok mérkőzésén az első negyed órában kiválóan kézilabdáztak fiataljaink,aztán "valami eltört" és a hazaiak átvették a vezetést,majd a második félidőben fokozatosan növelték is azt.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a mérkőzés játékvezetői sem voltak feladatuk magaslatán!A végére szerencsére kicsit összeszedték magukat a fiúk és így nem lett nagyon csúnya a vége,de ha végig koncentráltan játszottak volna,könnyen meglepetést okozhatnak!
A felnőttek mérkőzésén a Bányász szerzett vezetést,amelyre több,mint 4 percet kellett várni.Ezután egyenlítettek a hazaiak,majd zsinórban 3 gólt lőve már két góllal ők vezettek.A 20.perctől aztán a Bányász kiváló szériát produkálva 6 gólt lőtt,így már mi vezettünk 11:7-re!A félidő végén még 2 hazai találat következett így alakult ki a 2 gólos vendégvezetés.
A második játékrész elején ismét a VBSK percei következtek és a 41.percre már 6 gól volt az előnyünk!Az utolsó percekre ez az előny némileg csökkent,de a Palota megérdemelt sikeréhez kétség nem férhetett!Kiemelendő kapusunk Szász teljesítménye,aki több,mint 50%-os teljesítményt nyújtott a mérkőzésen!
Bravó fiúk!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.11.17 08:29:17 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.11.10

Győzelem nagy küzdelemben

Győzelem nagy küzdelemben Győzelem nagy küzdelemben Győzelem nagy küzdelemben Győzelem nagy küzdelemben
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ - BALATONFÜREDI KC II 24:23 (13:11)
Várpalota 500 néző
Vezette:Natkai Norbert és Szalay Zoltán

VBSK:Szász,Lakatos,Ubornyák-Soha 4,Tolnai 1,Bárdos 5,Mazák 4,Putics 10,Vesztergom,Béres,Szabó Patrik,Bella,Lakó,Horváth B.,Falkner
Edző:Kaló Sándor
BKC II:Kakas,Árki-Bóka 3,Lestál,Győri 1,Vasvári,Törteli,Németh B. 1,Faluvégi 11,Mátó 1,Kemény 2,Éliás,Csóka,Pordán 1,Déber 3,Sárosi
Edző:György László
Kiállítás:14 ill. 6 perc
Hétméteres:3/3 ill. 5/4

Rendkívül rossz előjelekkel várhatta a mérkőzést a Bányász együttese.Legutóbb vereség hazai pályán a Veszprém ellenében,majd szintén hazai környezetben búcsú a Magyar Kupától(Egy gólos vereség a Tatai AC-tól) és ha ez még nem lenne elég,a héten távozott a csapattól Patkós Péter is,aki a VBSK egyik leggólerősebb emberének bizonyult a korábbi találkozókon.
Ezek után a mérkőzés 2 vendéggóllal indult,de szerencsére a vörös-feketék hamar összekapták magukat és egyenlítettek,majd 4:3-nál a vezetést is átvették.Hol az egyik,hol a másik csapat vezetett 1-1 góllal.Nagyobb különbség csak az utolsó percekre alakult ki,amikor a Bányász meglépett 2 góllal.
Persze a 2 gól a kézilabdában nem számottevő előny és mivel a vendégek szerezték a folytatás első gólját,ismét minimális volt a hazai előny.Ezután azonban 3 gólt lőtt a Palota zsinórban és ezzel az eddigi legnagyobb előnyre tettek szert.Ennél nagyobb a 44.percre alakult ki,amikor is 2 VBSK találatot követően 20:14-re módosult az állás.A vendégek jól hajrázva feljöttek ismét 1 gólra,sőt a mérkőzés utolsó percében egyenlíteniük is sikerült!A slusszpoén azonban még hátra volt!
A Bányásznál még volt egy "patron" és másodpercekkel a vége előtt ismét átvették a vezetést.(24:23)Az ellentámadást rutinosan egy taktikai szabálytalansággal sikeresen blokkoltuk,amely után időntúli szabaddobást végezhetett el a füredi gárda.Gól azonban ebből már nem született,úgyhogy nagy küzdelemben tartotta itthon a 2 pontot a Bányász.
Gratulálunk fiúk!Ez igazi férfi munka volt!!!

JUNIOR:VÁRPALOTA - BALATONFÜRED II 23:30 (13:13)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.11.10 14:59:17 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.11.07

Véget ért számunkra az idei Magyar Kupa

Várpalotai Bányász SK - Tatai AC 22 - 23 (9 - 14)
V.:Baranyai Antal és Szloska Krisztián

Palotai győzelmével a Tata a Magyar Kupa 4.fordulójába jutott,ahol minden valószínűség szerint I.osztályú ellenféllel szemben mutathatja meg tudását.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.11.07 09:57:22 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.28

NB I/B NYUGAT 7.forduló

Eredmények:

Le Belier KK Ajka - Pécs VSE 28 - 28 (13 - 15) !!!
Tatai AC - Csurgói KK II 30 - 21 (14 - 9)
Százhalombattai KE - Vecsés SE 26 - 19
Balatonfüredi KSE II - SZESE Győr II 42 - 18 (21 - 11)
Szentendre KC - Alba Regia KSE 34 - 21 (14 - 11)
Dabas VSE KC - Komlói Sport KC 27 - 25 (151 - 10)

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.28 11:41:58 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.27

Pár perc rövidzárlat elég volt a vereséghez

Pár perc rövidzárlat elég volt a vereséghez Pár perc rövidzárlat elég volt a vereséghez Pár perc rövidzárlat elég volt a vereséghez Pár perc rövidzárlat elég volt a vereséghez
VÁRPALOTA - MKB MVM VESZPRÉM II 27:32 (12:12)
Várpalota 450 néző
Vezette:Baranyi Antal és Szloska Krisztián

VBSK:Szász,Lakatos-Soha 2,Tolnai 4,Bárdos 8,Mazák 2,Putics 4,Patkós 6,Vesztergom,Béres,Szabó P.,Bella 1,Galambos,Lakó
Edző:Kaló Sándor
Veszprém:Kisék,Borbély-Gulás 3,Szeitl 2,Horváth M.,Vizes 4,Pásztor 1,Zakics 3,Kancel,Gyene 5,Albert-Tóth,Bujdosó 2,Priczel 5,Bonyhádi,Horváth D.,Ligetvári 7
Edző:Csoknyai István
Hétméteres. 4/3 ill. 4/3
Kiállítás: 10 ill. 6 perc

Minden adott volt egy jó mérkőzéshez:egy 6 mérkőzés alatt 5 győzelmet számláló,4.helyen tanyázó hazai csapat illetve a bajnokságot veretlenül vezető mindössze kb. 20km-ről érkező vendégcsapat.Ennek ellenére a nézőszám nem verdeste az eget még,ha valamivel többen is voltak,mint a legutóbbi hazai mérkőzésen.Persze máshol ennyi néző jó,ha 3 hazai mérkőzésen összejön,még is hiányérzete van az embernek.Várpalotán szerencsére többhöz szokhattunk hozzá!
A találkozó első félideje kiélezett küzdelmet hozott.Fej-fej mellett haladt a két csapat,a maximális különbség 2 gól volt köztük.A szünetre így döntetlen állásnál vonultak a résztvevők.
Fordulás után ment minden az eddig megszokottak szerint,majd a hazai gólképtelenséget kihasználva a 45.percre a veszprémiek elhúztak 4 góllal.(17:21)Ezután a Bányász mindent elkövetett az egyenlítésért.Az 51.perben már csak 1 gól volt a hátrányunk,de egalizálni sajnos nem sikerült,pedig nagy lélektani előnyt lehetett volna belőle kovácsolni.
Az utolsó percekre aztán talán szellemileg és fizikailag is elfáradtak a vörös-feketék,így a vendég ifjak növelni tudták előnyüket és végül 5 góllal nyertek,megőrizve vezető helyüket a tabellán.
A játékvezetőkre nem lehetett panaszunk,noha néhány szituációban nem azonos elbírálásban részesült a két csapat.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.27 10:33:09 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.23

A listavezető következik

Október 26-án szombaton 18:00-kor a Bányász soron következő ellenfele az MKB MVM Veszprém közvetlen utánpótlása lesz.A veszprémi juniorok jelenleg vezetik az NB I/B nyugati csoportjának tabelláját mégpedig úgy,hogy eddig egyszer sem szenvedtek vereséget!Értékes pontot szereztek Csurgón és e mellett begyűjtötték idegenben a Komló illetve hazai pályán a balatonfüredi juniorok skalpját is!
Viszont,mivel tudjuk,hogy egyszer minden sorozat véget ér,egyszer ők is ki fognak kapni és ez miért ne lehetne éppen most Várpalotán?
Csapatunk legutóbb könnyedén hozta a kötelezőt Székesfehérváron,de azért ezen a találkozón lényegesen több kell!!!
A két csapat eddigi találkozóinak eredményei:
2012/13 NB I/B
Várpalotai Bányász SK - MKB Veszprém KC II. 27-22
MKB Veszprém KC II. - Várpalotai Bányász SK 32-21

2011/12 NB I/B
Várpalotai Bányász SK - MKB Veszprém KC II. 28-19
MKB Veszprém KC II. - Várpalotai Bányász SK 23-23

2007/08 NB II
MKB Veszprém KC II. - Várpalotai Bányász SK 26-27
Várpalotai Bányász SK - MKB Veszprém KC II. 35-30

2005/06 NB II
Várpalotai Bányász SK - MKB Veszprém KC II. 25-24
MKB Veszprém KC II. - Várpalotai Bányász SK 25-22
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.23 10:54:48 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.20

Magabiztos győzelem Fehérváron

Magabiztos győzelem Fehérváron Magabiztos győzelem Fehérváron Magabiztos győzelem Fehérváron Magabiztos győzelem Fehérváron
ALBA REGIA - VÁRPALOTA 18:28 ( 8:15)
Székesfehérvár 200 néző
Vezette:Heim Attila és Jolántai Csaba

ARKSE:Pulai,Prigl-Dolezsál 1,Ambruzs,Sztojka,Zsirai 1,Schneider 3,Gyimesi 3,Vasvári,Dreska,Szvitek,Vörös,Bakos,Fülöp 1,Soós 2,Kovács K. 7
Edző:Molnár Csaba
VBSK:Szász,Lakatos,Ubornyák-Soha,Tolnai 2,Bárdos 1,Mazák 1,Putics 7,Patkós 8,Vesztergom,Lakó,Béres,Szabó P.2,Bella 1,Galambos 5,Horváth B.
Edző:Kaló Sándor

Hosszú éveken keresztül a KÖFÉM csarnokban fogadta ellenfeleit az Alba Regia együttese,de az idei évtől visszatértek a VOK sportcsarnokába.Ez kisebb bosszúságot okozott sok palotai szurkolónak,akik a korábbi évekhez megszokottan a város másik részén szembesülhettek azzal,hogy bizony csapatuk nem azon a helyszínen méri össze tudását a fehérváriakkal.
Maga a mérkőzés a vörös-feketék góljaival kezdődött.Egy 4:0-ás rohammal kezdett a Bányász és állva hagyta ellenfelét.A 23.percben már 7 gólos volt az előnyünk és ezt meg is tartották a fiúk a szünetig.
A második félidőben már kicsit döcögött a mi játékunk is,de a mérkőzés végére még így is növelni tudták előnyüket a srácok.A vége 10 gólos,teljesen megérdemelt VBSK siker!
Szép volt fiúk!

Juniorjaink is szép sikert értek el:
Alba Regia KSE - Várpalotai BSK 27 - 28
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.20 15:32:19 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.17

Továbbjutás a kupában

Férfi kézilabda Magyar Kupa 2.forduló:
Várpalotai Bányász SK - Le Belier KK Ajka 40 - 29 (20 - 14)
Csapatunk tehát magabiztosan győzte le ellenfelét és jutott tovább a 3.fordulóba.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.17 09:55:54 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.15

NB I/B 5.forduló

A nyugati csoport eredményei:

Dabas VSE KC - SZESE Győr II 37 - 19 (15 - 9)
Balatonfüredi KSE II - Százhalombattai KE 33 - 26 (15 - 9)
Le Belier KK Ajka - Vecsés SE 26 - 25 (16 - 12)
Tatai AC - Komlói Sport KC 24 - 34 (16 - 18)
Szentendre KC - Pécs VSE 23 - 23 (14 - 14)
MKB MVM Veszprém II - Alba Regia KSE 38 - 22 (16 - 9)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.15 09:15:26 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.14

MAGYAR KUPA 1.forduló

2013. október 16. 18:30
Férfi kézilabda Magyar Kupa 1. ford.:
Várpalotai Bányász SK - Le Belier KK Ajka

Minden kézilabdát szerető nézőt szívesen látunk!
HAJRÁ BÁNYÁSZ!!!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.14 23:14:16 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.13

Nagy hajrával fordítottunk

Nagy hajrával fordítottunk Nagy hajrával fordítottunk Nagy hajrával fordítottunk Nagy hajrával fordítottunk
VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK - CSURGÓI KK II 31:30 (11:15)
Várpalota 300 néző
Vezette:Vágvölgyi Mária és B.Pech Katalin

VBSK:Szász,Lakatos - Soha 3,Vesztergom,Tolnai 4,Bárdos 8,Mazák 4,Putics 3,Patkós 5,Horváth B.,Béres,Szabó P.,Bella 4,Falkner
Edző:Kaló Sándor
CSKK II:Balogh T.,Miklós - Kovacsics F. 7,Megyeri 5,Győri-Dani 1,Kovacsics P. 2.Balogh P. 1,Győrffi 6,Döme 2,Hári,Radenovic 2,Pál 1,Zsigmond Á. 1,Jerebie,Csalló 2,Szkokán
Edző:Bencze József
Kiállítás:18(!) ill. 4 perc
Hétméteres:1/0 ill. 6/4

Jól kezdte a mérkőzést a Bányász,hiszen 5 perc alatt 5:1-re elhúzott ellenfelétől.Ezután sajnos már a vendégek percei következtek és előbb egyenlítettek,majd 7:6-ra a vezetést is átvették.A félidő utolsó 8 percét 6:2-re nyerték így megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre.(11:15)
A második játékrészt is ők kezdték jobban,minek következtében már 6 gólos volt a Csurgó előnye!Innen 4 gólra feljött a Bányász,de sokáig nem sikerült ennél közelebb férkőznünk ellenfelünkhöz.Az utolsó 10 perc azonban már úgy sikerült ahogy azt minden hazai szurkoló szerette volna.A vörös-feketék 12:5-re hozták ezt a szakaszt és óriási izgalmak közepette végül sikerrel vívták meg ezt a találkozót!

Junior:Várpalota - Csurgó II 32:33
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.13 12:30:22 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.11

Szombaton a somogyi ifjak ellen

Október 12-én 18 órakor csapatunk a Csurgói KK juniorjait fogadja az NB I/B következő fordulójában.Azt már mondanunk sem kell,hogy nagyon kemény mérkőzés elé néz a VBSK,hiszen az idei mezőny rendkívül jó képességű csapatokból áll,gyakorlatilag nincs előre lefutott találkozó!
Éppen euzt igazolta a Várpalota is a múlt héten,amikor idegenben fektette két vállra a feljutásra hajtó pécsi klubot!
Hazai pályán viszont legutóbb nagyon sima vereséget szenvedtünk a Komlótól,így nem lehet más a srácok célja,mint kiengesztelni hűséges szurkolóikat!
Ellenfelünk a tavalyi NB I-es junior bajnokság bronzérmese volt,az NB II-t pedig imponáló fölénnyel nyerte meg.(19 győzelem és 3 vereség volt a mérleg) Jelenleg 5 pontjukkal a tabella 7. helyén állnak a somogyiak.Nyitásként hazai pályán ők is legyőzték a Pécset,majd 1 gólos vereség Balatonfüreden,5 gólos győzelem Fehérváron az Alba Regia ellen és legutóbb döntetlen otthon a veszprémi csikócsapattal .
A csapat legeredményesebb játékosa a jelenleg 18 gólos Kovacsics Ferenc,de a csapat góljai jól oszlanak meg a játékosok között.
A keretben találhatjuk még a nem is olyan rég nálunk szereplő Zsigmond Ádámot is.

(Foto:www.cskk.hu)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.11 14:07:52 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2013.10.07

Kijavítottuk a csorbát!

Kijavítottuk a csorbát! Kijavítottuk a csorbát! Kijavítottuk a csorbát! Kijavítottuk a csorbát!
PÉCSI VSE - VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 23:26 (11:12)
Pécs 300 néző
Vezette:Horváth Zoltán és Simó András
Pécs:Nikolic,Mojszilon,Zaklajda-Kalic 3,Papp M. 4,Kovács G. 2,Szomor 2,Fekete 1,Szabó T.,Sebestyén 2,Vojkovics I.3,Lévay,Paic N.,Vojinovic 6,Bozó,Szakcsi
Edző:Németh Attila
VBSK:Szász,Lakatos-Soha 4,Tolnai 5,Bárdos 3,Mazák 1,Putics 5,Patkós 8,Vesztergom,Horváth B.,Béres,Szabó P.,Bella,Galambos,Falkner
Edző:Kaló Sándor
Kiállítás:6 ill. 14perc
Hétméteres:7/4 ill. 1/1

Volt mit kijavítania a Bányásznak a múlt heti Komló elleni súlyos hazai vereség után,de nem a VBSK számított a mérkőzés esélyesének az I.osztályba visszaigyekvő másik baranyai gárda ellen sem!
Az első félidő rendkívül változatos,kiélezett küzdelmet hozott.Hol az egyik,hol a másik csapat vezetett egy góllal.A legnagyobb különbség a 27.percben alakult ki,amikor a Bányász 11:9-re tudott egyszer vezetni,de a félidő zárásakor ismét 1 volt a differencia.(11:12)
A második játékrészt a mieink kezdték góllal,amire még volt válasz,de ezután 3 gólt szereztek a vörös-feketék és a mérkőzés addigi legnagyobb előnyét csikarták ki.(12:16) Ez később állandósult a mérkőzés végéig,sőt volt 5 ill. 6 gól is a különbség rövid ideig!A vége a hazaiaknak egy kicsit jobban sikerült,de a Bányász megérdemelt sikere nem forgott veszélyben!

Ne feledkezzünk meg a juniorokról sem,akik egy alaposan elrontott első félidő után 23:19-re szintén megnyerték a Pécs elleni ütközetet!
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
rss - Dátum: 2013.10.07 08:26:58 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA



vissza a címoldalra








 


palotahandball.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by honlapepito.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!