Szezonkezdet: Ötös!

Joggal bizakodtak a várpalotai kézilabda drukkerek a 2024/2025-ös szezon előtt. A tavalyi mérsékelt évad után – amikor az NB2 alsóházi rájátszására kényszerült a Bányász – remek hírek érkeztek a nyáron. Sikerült itt tartani a kulcsembereket, és úgy tűnt, remek igazolásokkal tudta a vezetőség megerősíteni a csapatot. Velünk maradt Szöllőskei Gergő vagy akár Fülöp Jani, de minden palotai drukkernek megdobbant a szíve Gebhardt Ádám visszaigazolása láttán: az NB1-es rutinja mellett ismét pályán látunk valakit, aki tagja volt az újkori Bányász legnagyobb sikerének, az NB1/B-s bronzéremnek. De említhetjük Foki Dávid visszatérését is, aki egy NEKA-PLER-Vecsés kaland után ölti magára vörös-feketét újra, és mint kiderült az első meccseken, bizony vezéregyénisége szeretne lenni a csapatnak. Új beállósunkat, Ihász Dávidot pedig elsősorban azért vártuk, mert épp elég gólt dobott a kárunkra az elmúlt szezonokban, most végre élvezni szeretnénk remek játékát – és egyelőre tesszük is.

A mezek ne tévesszenek meg senkit, mind a hárman vörös-feketében futnak ki a következő meccseken (is).

Még ezen remek hírek ellenére is bátran mondhatjuk: a szeptember minden várakozást felülmúlt. Rögtön Veszprémben kezdett a Bányász, és azt tudjuk, hogy az Éles József vezette együttes sosem könnyű célpont. Szerencsére a gárda nem gondolta túl a dolgot és átgázolt a szomszédvár utánpótlásán. A 21-36-ös végeredmény ellenére – bár meseszerű szezonkezdetnek számít – Soha Gergő, csapatunk vezetőedzője, nyugalomra intett mondván, ezen a meccsen nekünk minden sikerült, és messze nincs ekkora különbség a két csapat között.

Ezután a Bányász olyan kivételes helyzetbe került, hogy három egymás utáni meccset is játszhatott itthon, a Gál Gyula Sportcsarnokban. A fiúk nem is hibáztak és sorrendben elintézték az Alsóörsi SE gárdáját (29-26 – a félidőre megszerzett 3 gólos előnyt menedzselte végig a csapat), ezután a Lipót következett, ahova a nyáron több ex-győri is érkezett magasabb osztályból. Mindkét félidőt 2 góllal nyerve a végeredmény 33-29. A hazai „várvédést” a Tata elleni 27-23-as győzelemmel zárta csapatunk. Jellemző, hogy a kezdeti 200-250 fős közönség ekkorra már közel félezresre duzzadt, így kb. 450 néző láthatta, hogy gyűri le északi ellenfelét a Bányász a két ellentétes félidő alatt. Az első harminc percben 10 gól is volt már ide, de hiába számoltuk ki a Tatát, a második félidő utolsó tíz percét úgy kezdtük, hogy mindössze 2-3-4 gól között váltakozott az előnyünk. A végjáték jól sikerült, így maximális hat ponttal zártuk a hazai csörtéket, és összesen négy egymás utáni győzelemmel, a tabella élén vártuk az 5. fordulóban esedékes győri utazást. A lelkesedést mutatja, hogy egy maroknyi „Várvédő” dobszava és éneke mellett kezdődött az Agrofeed UNI Győr II elleni mérkőzés. Úgy látszik a várpalotai srácoknak vendégségben is jól fog menni idén, ugyanis a veszprémi nagyarányú diadal után Győrből is viszonylag simán hozta el a 2 pontot a Soha Gergő által irányított csapat. A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, és a 31:38-as eredmény mutatja, nem véletlen az öt győzelmes széria.

Kemény védekezés, ötletes támadó játék, remek kapus teljesítmények jellemzik a Bányászt az idei szezonban

Nagyon régen kezdett ilyen jól csapatunk, és úgy tűnik a szurkolók – nem is annyira titkos – vágya, miszerint az NB2 dobogójáért szeretnének csatákat látni, teljesülhet. Tegyük hozzá, a vezetőség ennél sokkal óvatosabb, amikor elvárásokat fogalmaznak meg – joggal. Két meccsünk van az első körből, ami után tisztulhat a kép, ugyanis október 26-án vendégül látjuk a második helyezett Komárom gárdáját, mely párharc vízválasztó lesz, utána pedig az eddig gyengélkedő Szentgotthárd együttesét látogatjuk, lezárva az első hét meccses kört, a nyolctagú csoportban.

A csapat jó, megvan a mélysége, több posztra van akár két ember is. Van kit bevetnie Soha Gergőnek, aki időközben megszerezte az EHF Mesteredző diplomáját, amihez gratulálunk. Mondhatjuk tehát, hogy nem csak a pályán, hanem a pálya mellett és a lelátón is az élmezőnyben tanyázunk. Zárjuk úgy, ahogy kezdtük: Joggal bizakodnak a várpalotai kézilabda drukkerek!

NR

Most semmi sem jött össze – Vereség a kupában

Magyar Kupa II. forduló

Várpalota 150 néző

Vezette: Dáné Rita és Marton Zsófia

Várpalotai BSK – Veszprémi KKFT 24 – 39 (13-20)

VBSK: Csomay, Kara (kapusok) – Elekes 1, Bai 2, Szöllőskei 3, Fülöp 3, Hoffmann, Somogyi, Gebhardt 2, Járási 2, Hegyi 2, Gáspár, Ritterwald, Hanák, Foki D. 1, Ihász 8

Vezetőedző: Soha Gergő

Kiállítás: 2 ill. 6 perc

7m-es: 1/1 ill. 4/4

A megszokottnál kevesebben látogattak ki a VBSK szerdai Magyar Kupa találkozójára. Talán Veszprém második számú csapata se volt kimondottan közönség vonzó, meg hát munkanap is volt, ami erősen rányomta bélyegét a nézőszámra. Remek bajnoki szereplés ide vagy oda, jó ha a legutóbbi hazai nézőszám harmada tekintette meg az eseményt ezúttal.

Úgy látszik valamit megérezhettek a távolmaradottak, mert a vörös-feketék talán idei leggyengébb formájukat mutatták ezen az estén. Az első percekben még úgy, ahogy tartotta magát a Bányász, de már a mérkőzés első harmadára tetemes volt a palotaiak hátránya. Nem segítette a mérkőzés szorosan tartását a rengeteg eladott labda sem, sajnos pontatlanul játszotta a fiúk. Voltak időszakok, amikor szinte lehetetlen volt nekik gólt lőni. Sajnos hazai oldalon ezúttal ebben sem tudtunk kiemelkedőt nyújtani. Mindent összevetve látható volt a két csapat közötti osztálykülönbség, de egy jó formában játszó Várpalota jóval szorosabb találkozót is tudott volna vívni egy egyébként jó erőkből álló veszprémi csapat ellen. Hazai oldalról azért mindenképpen kiemelkedett Ihász Dávid, aki volt csapata ellen rendkívül ihletetten és gólerősen (8 góljával a Bányász legeredményesebbje volt ezúttal) játszott.

Csüggedésre minden esetre semmi ok. Nagyjából másfél hét maradt a felkészülésre a következő bajnoki mérkőzésig. Szükség is lesz a jó formára, hiszen ellenfelünk a bajnoki címre hajtó, jelenleg a tabellán közvetlenül a Bányász után tanyázó Komárom VSE együttese lesz (Október 26. 18:00)

Továbbra is hibátlanul

NB2 Férfi felnőtt A csoport 5. forduló
Agrofeed UNI Győr II. – Várpalotai BSK 31-38 (14-20)
VBSK: Csomay, Kara (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 6, Fülöp 5, Hoffmann 5, Somogyi, Gebhardt 4, Járási 1, Hegyi 5, Gáspár 1, Fazekas 1, Hanák, Elter 1, Foki D. 2, Ihász 7
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill.14 perc
7m-es: 2/1 ill. 5/3

A győri fiatalok már több alkalommal megtréfáltak minket az elmúlt években, így ezúttal is csak maximális odafigyeléssel lehetett esélye a Bányásznak ellenük. Ráadásul az előző fordulóban Lipóton végre győzelemnek örülhettek és önbizalommal telve várhatták a listavezető palotai csapatot. A VBSK-ból Foki Máté sérülés miatt maradt ki ezúttal.

Gebhardt szerzett vezetést a Bányásznak, de a zöld-fehérek szívósan tapadtak ellenfelükre. 2 gólnál nagyobb előnyt csak a félidő utolsó harmadára sikerült kiharcolnia a palotaiaknak. Ekkor Hoffmann vette be Pedersen kapuját .A következő 10 percben lépésenként sikerült növelnie előnyét a VBSK-nak, ami bár volt már 7 gól is, a szünetre 6 gól lett (14:20)

A 6-7 gólos különbség állandósult a két csapat között nagyjából negyedórán keresztül, majd az Ihász kiállítása miatti emberelőnyét kihasználva 5 gólra zárkózott a győri gárda.(24:29) Közelebb azonban nem tudott kerülni a hazai csapat. A győri Horváth Zsombor piros lapos kiállítását követően Hegyi és Ihász jóvoltából ismét nyolccal elhúzott a Palota. (49.perc: 26:34) Az utolsó 10 percben egy-egy kiállítás volt még mindkét oldalon, de a Győr már nem tudott új erőt meríteni, így újabb VBSK győzelemnek örülhetett a helyszínre látogató maréknyi palotai szurkoló.
A következő héten szerdán egy Magyar Kupa találkozó vár a srácokra a Veszprém KKFT NB I/B-s csapata ellen,aminek nem a vörös-feketék az esélyesei, de amíg él a remény küzdeni kell!!!

Október 26-án pedig a bajnoki címre hajtó Komárom látogat Várpalotára. Szép kihívások elé néz tehát csapatunk!

Tovább írodik a mese

NB2 Férfi felnőtt 4. forduló
Várpalotai BSK – Tata 27-23 (16-9)
Várpalota, 430 néző
Vezette: Hornyik, Zörgő
VBSK: Csomay, Kara (kapusok) – Szöllőskei 10, Foki M. 3, Fülöp, Szökrényes 1, Hoffmann, Somogyi 4, Gebhardt, Járási, Hegyi 2, Gáspár, Fazekas, Elter, Foki D. 5, Ihász 2
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 4 perc
7m-es:4/2 ill. 8/5

Talán a Bányász pazar szezonkezdésének is köszönhető, hogy a korábban megszokottnál ezen az estén jóval többen választották szombat esti programjuknak a palotai srácok soron következő bajnoki találkozóját. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy ellenfelük az előző szezonban még az NB I/B-ben hadakozó Tatai AC gárdája volt. Talán éppen ezért inkább a vendégek voltak a mérkőzés esélyesei.

Ennek megfelelően egy tatai góllal indult a mérkőzés Kövecses révén, de a Bányász a 2 gólt szerző Somogyi révén tartotta a lépést ellenfelével és a 7. percben Foki Dávid góljával a vezetést is átvette. (4:3) Szűk egy perc múlva ismét ő talált a hálóba, majd a nyáron érkezett Ihász is eredményes tudott lenni, amivel már 3 volt a hazai előny.(6:3) Ebből még faragni tudott a Tata, de ami 7:5 után következett azt talán legszebb álmaikban sem gondolták volna a palotai szurkolók. A VBSK gyakorlatilag állva hagyta mindent elhibázó ellenfelét és nem egészen 10 perc alatt 9 gólos előnyt harcolt ki. (20.perc: 14: 5!) Hosszú percekig nem esett újabb találat, majd Szöllőskei törte meg a gólcsendet és immár 10 gól volt a vörös-feketék előnye! Az első félidő hajrájában valamelyest összeszedte magát a Tata, így a pihenőre 16:9-es állásnál vonultak a felek.

Szünet után a vendégektől Zwickl kapott 2 perces büntetést, de nem tudott élni vele a VBSK. Hazai oldalon Szöllőskei, Foki Dávid, majd Szökrényes sem tudott a kapuba találni és a vendégek 5 gólra csökkentették lemaradásukat.(16:11) Ezután percekig állandósult az 5-6 gólos hazai előny, de Szöllőskei lövését védte Darmstadter. Nem sokkal később Gebhardt és Foki Dávid sem tudott túljárni a tatai hálóőr eszén, a szürkében játszó TAC viszont Dömötör, majd Nemes 2 góljával 3 gólra feljött a 45.percben.(19:16) A hátralévő idő még meglehetősen sok volt, a Bányász előnye pedig jócskán megfogyatkozott. Egyre inkább tapintható volt a feszültség a csarnokban. A csapat ekkor megrázta magát és Ihász valamint Szöllőskei jóvoltából ismét 5 gól! (47.perc: 21:16) Megnyugodni azonban nem lehetett. Soha Gergő kap a kispadon sárga lapot, majd Fülöpöt állítják ki két percre. A Tata megpróbált élni a kínálkozó lehetőséggel és az 56.percre már csak 2 gólnyi távolságban voltak a vendégek! (24:22) A palotaiaknak azonban volt még egy adu-ásza. A szurkolótábora! És akik az első perctől kezdve űzték-hajtották kedvenceiket, most még rátettek egy lapáttal. Foki közben gólt lőtt, így ismét 3 a differencia(25:22) Fülöp ismét kiáll, de Kara védte Bruckner lövését, majd Somogyi hibáját követően Kiss Martin löketét is hatástalanította a palotai kapus. Elképesztő izgalmak! De nem kell izgulni. Jött Foki Dávid és már 4!(59.perc: 26:22)

Ez már meg van! Akinek meg ez nem lenne még elég…Somogyi is betalál! (27:22) a gyors vendéggól csak szépségtapasz. Másodpercek vannak hátra.

Még egy vendég büntető. Kara Dani pedig mi sem természetesebb, kivédte! A vége 27:23. Nagy győzelem egy jó képességű csapat ellen. Bravó!

Rangadót nyert a VBSK

Névtelen 12.jpg

VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Szöllőskei 6, Foki M. 3, Fülöp 3, Hoffmann, Somogyi, Gebhardt 5, Járási 2, Hegyi 3, Gáspár, Fazekas, Elter 1, Foki D. 5, Ihász 5
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás:16 ill. 8 perc
7m-es: 3/3 ill. 6/6
Tavaly mindkét mérkőzését megnyerte a Bányász ellen a lipóti alakulat, így alaposan fűthette a visszavágás vágya csapatunk tagjait. Persze a feladat nem ígérkezett könnyűnek, hiszen ellenfelünk sok rutinos, harcedzett játékosból áll és talán a csoport egyik kiemelkedőcsapata a jelenlegi szezonban is. Újabb újonc VBSK mezben, a szintén Veszprémből érkező 18 éves Elter Donát. Üdv Várpalotán Donát!

A Palota szerzett vezetést a mérkőzésen Hegyi jóvoltából, de a Lipót hamar fordított és a vörös-feketéknek kellett tartaniuk a lépéstriválisukkal. A 7. percben Gebhardt góljával egyenlítettek a hazaiak, majd ismét Hegyi szerzett fontos gólt, amellyel újra a VBSK-nál voltaz előny(5:4) Nagyobb különbség azonban egészen a 22. percig nem alakult ki a két csapat között. Ekkor 10:10 után a Bányász zsinórban 4 gól lőve meglépett ellenfelétől.(14:10) Ezt a lipótiak szívós munkával kettőre csökkentették a pihenőre.(17:15)

A térfél cserét követően lépésenként növelte előnyét a Várpalota, amely a 41. perc kezdetére Szöllőskei góljával már 5 gólra hízott (21:16) A 44. perctől aztán olyan történt, amit minden bizonnyal ritkán láthat a kézilabdát szerető közönség. Mindössze 2 perc alatt 4(!) hazai játékoskapott 2 perces kiállítást, így egyidejűleg mindössze 2 mezőnyjátékossal kellett állnia a sarat a VBSK-nak! Ezt is megoldották! Az 5 gólos előny ugyan 3-ra apadt, de Foki Máté góljával ismét négy volt már a hazai előny.(47.perc: 25:21) A következő percek újabb izgalmakat hoztak.A Lipót ugyanis felzárkózott mindössze 1 gólra! A 49.percben 25:24, majd az utolsó 10 perc megkezdésekor Szöllőskei lövését védte a lipóti Török. Ugyan ezt a bravúrt véghez vitte a hazai hálóőr is és még mielőtt bárki is agyvérzést kapott volna a lelátón, jött a 3 palotai muskétás. Sorrendben Gebhardt, Foki Dávid és Szöllőskei is mattolta a vendégek kapusát, így újra 3 a különbség (27:24) A hátralévő időben maradt a 2-3 gólos hazai előny, amit Ihász már 4-re növelt az 56. percben. Ugyancsak az ő nevéhez fűződik a találkozó utolsó gólja is, amivel a VBSK megérdemelten győzte le jóképességű ellenfelét. (33:29) A folytatásban a csoport talán legnagyobb favoritja, a 2.helyen tanyázó, tavaly még NB I/B-s Tatai AC gárdája látogat Várpalotára.

Pokolian nehéz mérkőzés vár a fiatal palotai gárdára, de szurkolói révén POKOL várhat az ambíciózus tataiakra is! HAJRÁ BÁNYÁSZ !!!

Folytatás győzelemmel

Névtelen 11.jpg

VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Szöllőskei 6, Foki M. 3, Fülöp 1, Hoffmann, Somogyi, Gebhardt 1, Járási 3, Szökrényes 1,Hegyi 2, Gáspár, Hanák, Foki D. 7, Ihász 5
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 10 perc
7m-es:5/4 ill. 5/4

Jegyzőkönyv: https://mksz.hu/jegyzokonyv/32021294936


Első hazai bajnokiját játszotta csapatunk a 2024/25-ös szezonban. Ellenfelünk az az Alsóörs volt, akik tavaly bejutottak a felsőházi rájátszásba, többek között a VBSK rovására. A tavalyi szezon alapszakaszában Várpalotán 4 góllal győzött a VBSK, míg a Balaton partján 5 gólos alsóörsi siker született. A mérkőzésen játszott először a Bányász színeiben a 17 éves Szökrényes László, aki Veszprémből érkezett hozzánk kölcsönbe. Köszöntünk a VBSK-nál, sok sikert!
A több rutinos játékossal a soraiban érkező vendégek az egész mérkőzés során iszonyú kemény küzdelemre késztették a palotai legénységet. Szerencsére a Bányász jól állta a sarat és a mérkőzés szinte teljes egészében biztosan őrizte minimális előnyét ellenfelével szemben. A második félidőben 25:20-as állást követően hosszú percekig nem talált fogást ellenfelén a VBSK, de szerencsére a gólképtelenség ellenfelükre is átragadt, így a lefújásig izgalmas mérkőzésen győzött a Várpalota. (29:26)

Parádés szezonkezdet

Névtelen 10.jpg

VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Elekes 4, Szöllőskei 4, Foki M. 2, Fülöp 1, Hoffmann 2, Somogyi 3, Gebhardt 2, Járási 2,Hegyi 2, Ritterwald, Hanák, Foki D. 8, Ihász 6
Vezetőedző: Soha Gergő
7 méteresek: 3/3 ill. 2/2
Kiállítások: 4 ill. 8 perc

Jelentősen átalakult a nyáron a VBSK együttese és még korántsem lehet kijelenteni, hogy véglegessé vált volna az idei keret. Nem lesz ismeretlen a környezet a tulajdonképpen hazatérő Foki Dávid(PLER), Gebhardt Ádám(Csurgó) és Hanák Dominik(TFSE) számára. Nagy öröm lesz a palotai szurkolóknak viszontlátni őket Bányász mezben. Rajtuk kívül még az érkezők oldalát erősíti az egyaránt 21 éves szélső Hoffmann Tamás(TFSE)  és a beállós Ihász Dávid(Veszprém KKFT). Örvendetes még, hogy a hosszú sérüléséből felépülő Foki Máté is Soha Gergő rendelkezésére állhatott. A távozók oldalán Hegyesi Alex, Gáspár Richárd és Györe Botond található. Ők mindhárman a rivális Lipót együttesében lépnek majd pályára az ősszel.

A sok új játékos beépítése persze hosszú időt is vesz igénybe, ezért a szakmai stábnak sok türelemre lesz szüksége a szurkolók részéről. Minden esetre a magabiztos Magyar Kupa győzelem jó alapot adhat egy sikeres folytatásnak.

A bajnokságot nem a legkönnyebb ellenfél ellen kezdte a VBSK,hiszen a házigazda Veszprém KKFT U21 a tavalyi szezont még egy osztállyal feljebb töltötte,így ők számítottak a mérkőzés esélyeseinek annak ellenére is,hogy nyilván a veszprémi keret is változott a nyáron. Ennek megfelelően hazai góllal kezdődött a találkozó amire azonban a Bányász egy elsöprő 7:0-val válaszolt.(11.perc: 1:7 !) Ezt követően kissé magához tértek a hazaiak,de 5-6 gólos előnyét továbbra is meg tudta őrizni a Palota.A félidő utolsó perceiben aztán megint csak a vörös-feketék találtak utat a hálóba,így 8 gólos palotai előnnyel mehettek öltözőbe a csapatok.( 8:16)

Szünet után a VBSK Foki Dávid és Hegyi révén pillanatok alatt két számjegyűvé alakította a két csapat közti különbséget.( 8:18) Éles József alakulata képtelen volt közelebb férkőzni ellenfeléhez így az utolsó 10 perc is tetemes Bányász előnnyel kezdődött.(17:27) A hajrában végül tovább tudta növelni előnyét a palotai gárda és rendkívül meglepő módon,de teljesen megérdemelten aratott nagyarányú győzelmet veszprémi riválisa felett (21:36)

Megnyertük az alsóházat

image.png

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK – DUNAKESZI VÁROSI SE  35:29 (15: 8)
Várpalota, 300 néző
V.:Rozina László és Ujvári László
VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Elekes 2, Szöllőskei 11, Fülöp 4, Gáspár R. 2,Somogyi, Fenyő 5, Hegyesi 2, Járási 1, Hegyi 4, Gáspár I.2, Halupka 1, Györe 1, Borbély A.
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 16 perc (2 kizárás)
7m-es:3/3 ill. 6/5


A szezon utolsó találkozójára került sor a Gál Gyula Sportcsarnokban. A tét „mindössze”az A és B csoport alsóházának első helye volt. Erre még 3 csapat pályázhatott. A Várpalotán egymással farkasszemet néző VBSK és a Dunakeszi, valamint a vasárnap pályára lépő Bp.Honvéd. Utóbbinak ehhez a palotaiak pontvesztése és saját maguk sikere is kellett volna (Palotai vereség esetén a döntetlen is elég lett volna), míg a Dunakeszi csak akkor érhetett volnarévbe,ha nyer illetve fővárosi riválisa pontot veszít Győrben az ETO ifjoncai ellen.

Szép számú nézőserege előtt a Bányász viszont nem hagyhatta kiénekelni a sajtot a szájából és már a mérkőzés elején tudatta ellenfelével,hogy ezen az estén Várpalotán csak egyféle eredmény születhet:hazai győzelem! A Keszi vezető gólját követően remekül működött a hazai támadó gépezet és a 10. perc megkezdésekor már 6:1 volt a hazaiak javára. A vendégek próbálták kicsit összeszedni magukat és felzárkóztak 3 gólra (7:4),de rövid időn belül a vörös-feketék újra növelték előnyüket,ami Hegyi góljával a szünetre már 7 gólra nőtt.(15: 8)

Fordulás után is minden a megszokott mederben folytatódott.A vendégek még megpróbálkoztak közelebb férkőzni a Palotához,de a 4 gólos távolságon képtelenek voltak átlépni.A mérkőzés végén jogosan járt a taps az ezúttal kiválóan teljesítő VBSK-nak.

Győzelem Zuglóban

BVSC-ZUGLÓ – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 24:26 (13:13)
Budapest, Szőnyi út 40 néző
V.:Bognár Attila és Novák Péter
VBSK: Csomay, Kara, Nagy R.(kapusok) – Elekes, Szöllőskei 1, Fülöp 7, Somogyi 1, Fenyő 5, Járási 1, Hegyi 6, Gáspár I. 3,Ritterwald,Györe 2,Borbély
Vezetőedző:Soha Gergő
Kiállítás: 6 ill. 10 perc
7m-es: 4/2 ill. 4/3

A várpalotai találkozón rosszul kezdte a mérkőzést a Bányász,de a második félidőben sikerült fokoznia a tempót  és végül 5 gólos győzelmet tudott aratni a vasutascsapat felett. Ezúttal jobban sikerült a kezdés is a gyér érdeklődéssel  kísért találkozón. Hegyi és Fenyő góljával nyitott a VBS,de néhány perc elteltével magához tért a BVSC és előbb egyenlített, majd a 7.perc elején először a mérkőzésen a vezetést is át tudta venni.(4:3) A félidő lezárásáig egyik csapat sem tudott  ellépni ellenfelétől,végül a szünetre is döntetlen állás mellett vonulhatott a két egylet.(13:13)

A térfél cserét követően a hazaiak szereztek két gólt és vezethettek ugyanilyen különbséggel (15:13),amire a palotaiak kevesebb, mint 4 perc alatt 4 gyors góllal válaszoltak és így már ők voltak 2 gólos előnyben.(15:17) Röviddel később egy hazai kiállítás után Fülöp pedig már háromra növelte a vendég előnyt (15:18) Sajnos nem tarthatott sokáig az örömük, mert  a zuglóiak szívós munkával ismét kiegyenlítettek,majd a 46-percben Kopcsik révén újra átvették a vezetést (21:20) A hajrá megkezdésére viszont Járási révén ismét a Bányásznál volt az előny (22:23), amit az utolsó percekre már háromra sikerült növelniük és bebiztosították győzelmüket, ami végül egy hazai gól után két gólosra sikeredett.(24:26)

A megszerzett pontnak és nem utolsó sorban a rivális Dunakeszi szentgotthárdi vereségével csapatunknak jó esélye van csoportjának megnyerésére. Ehhez azonban hazai pályán le kell győznie az időközben a 3. helyre visszacsúszott Duna-partiakat.

A mérkőzést május 25-én 18 órai kezdettel vívja majd a két csapat Várpalotán.

Váratlan hazai vereség gyenge játékkal

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – BP.HONVÉD 24:29 (10:11)
Várpalota 200 néző
V.:Cseszregi Bence és Papp Péter
VBSK: Csomay, Kara, Nagy R.(kapusok) – Elekes, Szöllőskei 4, Fülöp 5, Somogyi, Fenyő 2, Hegyesi 2, Járási, Hegyi 6, Gáspár I. 1, Halupka 4, Goda, Györe, Borbély
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 6 ill. 6 perc
7m-es:4/3 ill. 2/2

A budapesti 4 gólos vereség után talán jobban remélték a Bányász szurkolói, hogy csapatunknak ezúttal hazai pályán sikerül két vállra fektetni a magyar férfi kézilabda korábbi zászlóshajóját (BEK győztes, 14-szeres bajnok).
Sajnos ezúttal a rosszabbik arcát mutatta a VBSK és bár a Honvéd játéka is rengeteg hibát tartalmazott, a kapu előtt mégis ők voltak határozottabbak és megérdemelten vitték el a győzelemért járó 2 pontot.
Az utóbbi időben már többször tapasztalható volt,hogy a Palota úgyszólván „bennmarad” az öltözőben és ellenfele már a kezdés után több gólos előnyt tud szerezni.
Ezúttal sem volt ez másképp és a fővárosiak vezető góljukat követően 3-4 gólos előnyt építettek fel a játékrész felére.(16-perc: 5-9)
A szünet kezdetére sikeresen felzárkózott a VBSK és adva volt a fordítás lehetősége.(10:11)
Fordulás után ennek megfelelően folytatódott a találkozó.Fenyő góljával egyenlítettek a palotaiak,majd Fülöp találatával először vezetett a mérkőzésen a vörös-fekete alakulat.(12:11) Sajnos csak néhány percig lelkesedhettek a hazai szimpatizánsok. A 36. percben előbb Fenyő lövését védte Filipp,majd Tihanyi ismét a  Honvédnak szerzett vezetést, amit már nem is adtak ki a kezükből a fővárosiak és az utolsó tíz percben még a különbséget is növelni tudták. A vége 5 gólos Honvéd siker.

A folytatásban Budapestre utazik a Bányász és a BVSC otthonában lépnek pályára a palotai fiúk.