Félévzárás fájó vereséggel


KOMÁROM VSE – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ 30:23 (18:10)
Komárom, 65 néző
V.:Garai Balázs és Varasdi Levente
VBSK: Csomay és Jámbor(kapusok) – Elekes, Végh, Szöllőskei 9, Fülöp 3, Ritterwald, Ódor, Hegyi 1, Gáspár I. 1, Halupka 2, Goda 2, Györe 3, Borbély, Surguta 2, Járási
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiáll.: 8 ill. 2 perc
7m-es: 1/1 ill. 3/2

Sajnos az év utolsó mérkőzése vereséget hozott mind a felnőtt, mind pedig a két legidősebb korosztályos csapatunk számára. A VBSK NB II-es együttese ezúttal Komáromban vendégszerepelt az alapszakasz 11. fordulójában és szenvedett 7 gólos vereséget az élmezőnyhöz tartozó hazaiaktól. A két pont sorsa gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt.   
Az alapszakaszból tavasszal még 3 találkozó van hátra,de mivel a Bányász a listavezető füredieket fogadja,
majd kétszer idegenbe utazik, a jelenleg 5.helyen álló és 2 pontos hátrányban lévő palotaiaknak minimális esélye lehet csak a felsőházi rájátszásba kerülni.

10 év után győzött a Bányász Győrben

UNI Győr SZESE II. – Várpalotai BSK 23 – 29 (14-13)
Győr, 50 néző
V.:Horváth Kristóf és Krupánszki Kornél
VBSK: Bogdány Á., Nagy, Jámbor (kapusok) – Elekes 1, Végh 4, Szöllőskei 2, Fülöp 10, Gáspár R.,Gaál 1, Huber, Gáspár I., Halupka 3, Györe 2, Ritterwald, Surguta 4, Lantos 2 Vezetőedző: Soha Gergő
Kiáll.: 2 ill. 6 perc
7m-es:3/2 ill. 2/2
Valószínűleg egy fogadási irodában magas oddsot adtak volna a Bányász győzelmére, hiszen bár a palotaiak megnyerték utóbbi két találkozójukat, míg a győriek két nagyarányú vereséget szedtek össze, minden más mutatóa hazai zöld-fehérek sikerét ígérte. Ezt erősítette, hogy az őszi palotai találkozójukról is ponttal térhettek haza a győri fiatalok, illetve a Várpalota utoljára egy évtizede a 2013/14-es NB I/B-s bajnoki szezonban tudott ponttal vagy pontokkal távozni Győrből (SZESE Győr II – Várpalota 27:34) !!! A találkozó győri góllal kezdődött, de 2:1-re már a Bányász vezetett. Az első félidő aztán végig rendkívül szoros csatát eredményezett, végig döntetlen körüli volt az állás, a csapatok nem tudtak 1-2 gólnál jobban elszakadni riválisuktól. A Bányász részéről Jámbor, a győri oldalról pedig Décsi védett több ízben is kiválóan. Fél óra elteltével végül a hazaiak mehettek 1 gólos előnnyel pihenőre, ami azért nem lehetett megnyugtató előny számukra sem.
A térfélcserét követően az előző fordulóbeli jó formáját átmentő Fülöp két góljával (Összesen 10 alkalommal talált a győriek hálójába!) a 33. perc megkezdésére már ismét a Palotánál volt az előny. (14:15) Ekkor még fordítani tudott a hazai alakulat(16:15), de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert Fülöp gyors egymásutánban kétszer villant és már is 16:17 volt az állás és innen már nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést a VBSK. 2-3 gólos előnyét magabiztosan tartotta az utolsó bő 10 percre. (49.perc 21:24) Innentől pedig fokozatosan növelte előnyét a palotai csapat. A legnagyobb különbség az 57. percre alakult ki a két csapat között (22:29).
Rég várt sikert aratott a Bányász,de ennek csak akkor lesz igazán nagy haszna, ha ebből  erőt merít a csapat és jó, de legfőképpen eredményes játékkal örvendezteti meg közönségét az ősszel még hátralévő találkozókon a Tarján, a Lipót majd a nagy rivális Komárom ellen is!
SZÉP VOLT FIÚK ÉS MINDENT BELE !

Újabb hazai siker

Várpalotai Bányász SK – Szentgotthárdi VSE 31-25 (19-12)
VBSK: Kara, Bogdány, Jámbor (kapusok) – Végh, Szöllőskei 3, Foki M. 4, Fülöp 8, Gáspár R. 1, Gaál 5, Elekes, Huber 1, Gáspár I. 2, Halupka 2, Györe 3, Borbély A., Surguta 2
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 6 perc
7m-es: – ill. 8/5
Tavaly a nyitófordulóban találkozott a két együttes és a vasiak alaposan megizzasztották a palotai legénységet. Akkor 3 góllal győzött a VBSK, majd az idegenbeli találkozón már 5 volt a különbség a két csapat között. Az idei szezont egy Tarján elleni sikerrel kezdte a Szentgotthárd, de azóta mindössze egy döntetlenre futotta erejükből. Igaz, azt a listavezető fürediek ellen szerezték! Az idei összecsapás elején beragadt a startnál a Gotthárd. Fülöp és Szőllöskei 2-2 góljával 4:0-val robbantott a Bányász megalapozva a mérkőzés hangulatát. Az első vendég gólt követően is lendületben maradtak a palotaiak és ez szerencsére a szünetig kitartott. 7 gólos hazai vezetésnél mehettek az öltözőbe a csapatok.(19:12) A szünetet követően se sokat változott a játék képe. A Bányász végig 7-8 gólos távolságban tartotta ellenfelét, ígyszurkolóinknak nem kellett izgulniuk. A vége magabiztos várpalotai siker.(31:25) A folytatásban ahhoz a Győrhöz utaznak a fiúk, akik sajnálatos módon pontot tudtak rabolni Palotáról a bajnokság 1. fordulójában illetve tavaly hazai pályán is diadalmaskodtak a Bányász felett. (34:27) Van tehát mit törlesztenünk irányukban!

Palotán vesztett először pontokat az Alsóörs

NB2 Férfi A csoport 6. forduló
Várpalotai BSK – Alsóörsi SE 31-27 (19-13)
Várpalota, 200 néző
V.:Tóbiás Richárd és Végh András
VBSK: Kara, Bogdány, Nagy (kapusok) – Elekes, Végh 2, Szöllőskei 5, Foki M. 6, Fülöp 7, Gáspár R., Somogyi, Gáspár I. 2, Györe 3, Borbély, Surguta 3, Gaál 3
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 6 ill. 8 perc
7m-es: 5/3 ill. 5/4
 Egy sornyi távolmaradó miatt erősen tartalékos (Különböző okokból a hazaiaktól hiányzott Fenyő Jordán,Sisa,Csomay,Halupka,Lantos,Hegyesi,Somogyi) Bányász fogadta az idei szezonban eddig még pontot se vesztő Alsóörs együttesét. Pozitívum volt a Bányász oldalán, hog ybemutatkozhatott a csapatban Gaál Levente, aki tavaly még a Győr együttesét erősítette illetve visszatérhetett a pályára sérülése után Végh Szabolcs is. 
A  vörös-feketék ennek ellenére nagy étvággyal estek ellenfelüknek és egy 3:0-ás rohammal tudatták a Balaton-partiakkal, hogy egyértelműen a 2 pont megszerzése a céljuk. Az első negyedórában hatékonyan használta ki helyzeteit a VBSK és tartották 3-4 gólos előnyüket. Ekkor volt egy rövid kis megtorpanás és 2 gólra feljött az Alsóörs(9:7), de 1-2 percen belül a remekül védő Karának is köszönhetően a 20. percben már 6 gól volt a Várpalota előnye(15: 9), amit tartottak is a Bányász játékosai a pihenőig. A félidőt Gaál gólja zárta(19:13) A második játékrészt 2 kihagyott hazai lehetőség nyitotta és rövid időre ismét 4 gólra feljöttek a vendégek.(19:15). Még mielőtt belelkesedtek volna, Fülöp javította előző hibáját (20:15), majd Racskó eladott labdája után Gaál talált be ismét a fekete mezesek közül(21:15). És ha még ez nem lett volna elég, jött a menetrend szerinti Kara bravúr, majd Fülöp Jani újabb gólja az addigi legnagyobb különbséget eredményezte (22:15) Erre talán senki sem számított! A vendégek próbáltak faragni hátrányukból több-kevesebb sikerrel. Az 5-6 gólos előnyt viszont egészen az utolsó percekig tartotta a Bányász. Sajnos a végén 4-re csökkent az előny, de a magabiztos hazai győzelmet nem veszélyeztette semmi. Talán az idei szezon eddigi legjobb játékát nyújtotta csapatunk és ha ezt a formát állandósítani tudják a fiúk, úgy még sok örömet szerezhetnek szurkolóinkak!

A végén dobbant nagyot a Bányász szív

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – KOMÁROM VSE 28:27 (14:17)
Várpalota 200 néző
V.: Salamon Gábor és Tóth József
VBSK: Kara, Jámbor, Nagy (kapusok) – Elekes, Szöllőskei 11, Foki M. 4, Fülöp 1, Somogyi, Hegyesi 1,Gáspár I., Halupka 5, Györe 3, Borbély A., Surguta, Lantos 2, Sisa 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 12 ill. 14 perc
7m-es:5/3 ill. 3/3


Egy 16 gólos hazai győzelemmel hangolt palotai vendégjátékára a Komárom együttese. A hazai fiatalok viszont még nem örülhettek győzelemnek az idei szezonban, így szerették volnasikerrel megörvendeztetni szurkolóikat. A feladat meglehetősen nehéznek ígérkezett. Különösenannak fényében, hogy ellenfelük tavaly 9 gólos győzelmet aratott a VBSK otthonában.
A mérkőzést is a vendég sárga mezesek kezdték nagyobb lendülettel és 3 góljukra először Györe tudott válaszolni az 5. percben.Hegyesi góljával pedig ismét 1-re zárkózott a Palota a félidő harmadához érve.(4:5) Pár percig 1-2 gólos távolságban tartotta ellenfelét a KVSE, de 7:8 után ismét palotai rövidzárlat következett és a vendégek már 5 góllal is vezettek a félidő hajrájában.(20.perc: 8:13) A szünetre szerencsére ezt sikerült némileg csökkenteni (14:17)
A pihenőt követően kiegyenlítettebb lett a két csapat párharca és állandósult a két gól különbség is a Komárom javára. A 41.percben aztán Szöllőskei góljával egyre zárkóztak a vörös-feketék. 23:25 után aztán percekig tartó gólcsend őrölte az idegeket. Ezt Foki Máté találata zárta le az 54. perc végén. Újra csak 1 volt csapatunk hátránya! Az ellentámadásnál pedig Hunyadvári kísérletét védte a palotai kapuban Nagy Raul. Újabb palotai akció és a nyáron érkezett Halupka Dominik nem hibázott. Egyenlő !!! A hátralévő idő pedig 5 perc volt ekkor. Tapintható volt a feszültség a csarnokban. Gyors gólváltást követően Nagy Ábel ismét a komáromiaknak szerzett vezetést, de hazai oldalon Halupka elrontotta a maga lehetőségét az 58.percben. Ekkor talán csak a legfanatikusabbak hittek a hazai győzelemben. Ők viszont ott voltak ezúttal is a tribünön és hatalmas hátszelet kapott a Bányász. Soha Gergő kért időt, ami után Lantos Kornél ismét egyenlített. (27:27) és az utolsó percben járt a mérkőzés. A gólunk után időt kért a Komárom is, de nekik nem hozott szerencsét. Már fél perc se volt hátra, amikor a találkozón 11 gólig jutó Szöllőskei Gergő mattolta a vendégek kapusát. A mérkőzésen először vezetett a VBSK, de mikor, ha nem a végén? Leírhatatlan volt a hangulat a csarnokban. Több gól már nem esett, így meg lett a visszavágás és a várt siker!
Gratulálunk a fiúknak!
Óriási győzelem volt!

Papírforma győri siker a kupában

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ (NB II) – GYŐRI ETO-UNI FKC (NB I/B) 23:37 (9:20)
Várpalota, 100 néző
V.: Barna Viktor és Kovács Bence
VBSK: Kara, Jámbor (kapusok) – Elekes, Végh 1, Szöllőskei 8, Foki M 5, Fülöp 2, Somogyi 3, Hegyesi, Gáspár I. 3, Gáspár R., Ritterwald, Györe, Ódor, Borbély, Surguta
Edző: Soha Gergő
Kiállítás: 8 ill. 10 perc
7m-es: 4/4 ill. –

Több évnyi távollét után indult ismét a Magyar Kupa küzdelmeiben a Várpalotai Bányász csapata. Csapatunk ellenfele a nagy terveket szövögető Győri ETO-UNI FKC együttese volt. Ha a híreknek hihetünk, ellenfelünk erős anyagi háttérrel rendelkezik és több rutinos, egykori NB I-es játékossal erősítette meg sorait. Tavaly nyáron ült a kispadra Bencze József, aki a Csurgó és a Kecskemét trénere volt korábban az I.osztályban. Néhány hete pedig érkezett sportigazgatói posztra Kilvinger Bálint, aki ismerős lehet a palotai szurkolóknak is, hiszen a Komló színeiben több alkalommal játszott a VBSK ellenfeleként az NB I/B-ben, majd játékosként és edzőként is sokat tett a Komló NB I-es gárdájának eredményes szerepléséért. A zöld-fehéreknek tehát nem titkolt célja, hogy az egykori  IHF kupagyőztes klub újra a sportág honi élvonalában szerepeljen.
Rendkívül fiatal átlagéletkorú csapatunknak előzetesen nem sok esélye volt a továbbjutás kivívására, de az ilyen megmérettetések rendkívül hasznosak tudnak lenni a jövőre nézve.
A papírformának megfelelően vendég gólokkal kezdődött a mérkőzés és a sokat hibázó hazaiaknak is  köszönhetően mindössze szűk 1/4 óra elteltével előnyük már 6 gólosra duzzadt ( 6:12). Az első félidő utolsó harmadában a Bányász mindössze 1-szer(!) talált be a győriek hálójába, így azok a pihenőre el is döntötték a mérkőzést ( 9:20) A folytatásban már kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán,de ekkor sem férhetett kétség hozzá, hogy jelenleg melyik a jobb csapat. A VBSK-nak lett volna lehetősége egyjegyűvé alakítani a különbséget, de nem sikerült és végül 14 gólos megérdemelt ETO győzelemmel zárult az egyébként rendkívül sportszerű találkozó.

Jó hangulatú évzáró

A közelmúltban a már szokásosnak mondható Kézilabdás majálissal zárták a 2022/23-as szezont a VBSK kézilabdázói.

Kicsik és nagyok ezúttal is jó hangulatban töltötték ezt a szombat délutánt. Először az utánpótlás játékosok léptek pályára, majd a nap zárásaként a felnőtt csapat tagjai játszottak gálamérkőzést Veszprém vármegye játékvezetőivel. Még mielőtt ez a találkozó elkezdődött volna, egy kis díjátadóra került sor, ahol megtudhatták a kedves nézők, hogy az év utánpótlás edzője Szili Dániel, az év utánpótlás játékosa Fenyő Jordán, míg az év felnőtt játékosa Szöllőskei Gergő lett, aki 110 góljával egyben NB II-es csapatunk legeredményesebbje is volt a hátunk mögött hagyott szezonban.Nekik ezúton is gratulálunk.

A díjak átadásában segédkezett Szabó Béla a VBSK tiszteletbeli elnöke, Campanari-Talabér Márta Várpalota polgármestere, Nátrán Roland a VBSK elnöke illetve klubunk egykori nagyrabecsült edzőjének és intézője,Györe Tibor fia, Györe József.

Reméljük a következő szezonban még több örömet okoznak szurkolóiknak a Bányász játékosai.Köszönjük mindenkinek az idei támogatását!

HAJRÁ BÁNYÁSZ!

Zárásként papírforma vereség Lipóton

LIPÓT – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK  33:29  (18:13)
Lipót  80 néző
V.:Budai-Bock Krisztián és Wenzel Tamás
VBSK: Kara, Bogdány Á., Jámbor(kapusok) – Elekes, Szöllőskei 9, Végh 3, Erőss 5, Foki M. 5, Hegyesi 3, Gáspár I. 2, Gáspár R. 2, Hanák, Szálinger, Borbély
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 8 perc
7m-es: 3/1 ill. 3/3
A Bányász szerzett vezetést a mérkőzés kezdését követően, de a hazaiak pillanatok alatt a maguk javára billentették a mérleg nyelvétés vezettek a 7. percéig, amikor előbb Gáspár Imre egyenlített, majd röviddel azután egy másik Gáspár, Richárd a vezetést is megszerezte a palotaiaknak(5:6). Szöllőskei még növelni is tudta a VBSK előnyét, de ezután a lipótiak 3 góllal válaszoltak és visszaszerezték az előnyt. Az első játékrész végén pedig a hazaiak 4 góljára csak Foki Máté tudott válaszolni, így a szünetre már 5 gólos hazai előnnyel mehettek a felek.(18:13)
Jót tett a pihenő a Bányásznak, hiszen rögtön 3 góllal kezdték a második félidőt és újra nyílttá vált a mérkőzés.(18:16) Bő negyedórán keresztül maradt a 2-3 gólos hazai előny, amikor a 48. percben Horváth góljával már ismét néggyel vezetett az „ETO Old Boys”,amit aztán újabb zsinórban szerzett 3 góllal fejeltek meg, gyakorlatilag eldöntve ezzel a mérkőzést (52.perc:31:24). A hátralévő időben némileg faragott hátrányából a Palota, de a rutinos hazai csapat győzelme nem forgott veszélyben.

Csalódást keltő döntetlen Alsóörsön

ALSÓÖRS SE – VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ SK  25:25  (12:14)
Alsóörs 80 néző
V.:Szászfai Csaba,Tasnádi László
VBSK: Kara, Bogdány Á., Jámbor(kapusok) – Elekes, Szöllőskei 6, Végh 2, Erőss 1, Foki M. 4, Fülöp 5, Gáspár I. , Fenyő 2, Gáspár R. 4, Hanák, Ignácz 1, Borbély, Szálinger
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 4 ill. 4 perc
7m-es: 4/3 ill. 6/2


Alsóörsi gól után hamar átvette a vezetést a Bányász, de 1-2 gólos előnynél nem tudott többet kialakítani. A félidő közepén aztán ha csak pillanatokra is, de a vezetést is átvette a hazai csapat(6:5), de Foki és Szöllőskei révén hamar fordítottak a vörös-feketék. A játékrész záró harmadának elejére már 4 góllal is vezetett a Bányász (8:12), amiből kettőt sikerült megtartania a szünet megkezdéséig. (12:14) A fordulást követően pedig percek alatt ledolgozta hátrányát az Alsóörs és a 35. percben újra egyenlő volt az állás (15:15) A mérkőzés krónikájához tartozik még a 41.perc eseménye,amikor is egy palotai támadásnál a falból kilépő Horváth Bence okozott súlyos sérülést Fenyő Jordánnak a Bányász játékosának. Természetesen azonnali piros lap volt a „jutalma”. A 45. percig aztán rendre a VBSK szerzett vezetést, amit a hazaiak újra és újra egalizáltak. Ekkor azonban Erőss próbálkozását hárította Kovács kapus és az ellentámadást követően ismét az Alsóörsnél volt az előny (46.perc: 19:18) Ezt még Fülöp kiegyenlítette, de válaszul érkezett 3 hazai gól és a záró 10 percet 3 gólos hátrányból kezdhette a Várpalota. Sajnos a hátrány az 54. percre már 4-re nőtt (24:20) és úgy tűnt eldőlt a mérkőzés. Foki Máté két gólja viszont ismét meccsbe hozta a Palotát, majd egy időkérés után Szöllőskei is betalált.(24:23) Szűk 2 perc volt hátra, amikor Bogdány Áron hárította az alsóörsiek próbálkozását, majd Foki Máté lőtt ismét nagyon fontos pillanatban a hazaiak hálójába.(24:24)Az izgalmaknak viszont még korán sem volt vége! Az utolsó perc megkezdésekor a hazaiak javára megítélt büntetőt Tárkányi értékesítette.(25:24) Az ellentámadásnál Foki adta el a labdát a palotaiak részéről.Másodpercek voltak hátra és a hazaiak támadhattak. Karnyújtásnyira volt a siker az Alsóörs számára! Márki azonban elkövette ugyan azt a hibát, mint palotai „kollégája” a túloldalon. Eladott labdáját pedig Fülöp szinte a dudaszó pillanatában értékesítette, pontot mentve ezzel a Bányász csapatának! (25:25) 

Szoros végjátékban Bányász siker

Várpalotai BSK – BFKA Balatonfüred U23 24-22 (11-12)
Várpalota, 200 néző
V.:Marosi Zoltán és Pap Ervin Márk
VBSK: Bogdány, Jámbor, Nagy (kapusok) – Elekes 1, Szöllőskei 5, Végh, Erőss 3, Foki M. 4, Fülöp 3, Gáspár I. 4, Gáspár R. 4, Hanák, Szálinger, Ignácz, Borbély, Hegyesi
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás:16 ill. 14 perc
7m-es: 4/3 ill. 7/4

Az őszi 9 gólos palotai sikert hozó összecsapás után ezúttal jóval kiélezettebb párharcra volt kilátás a két csapat találkozóján. Sajnos a Bányász rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt az idei bajnokságban és több sérülés illetve betegség is sújtja csapatunkat, így várható volt, hogy nem fog átgázolni a tavasszal mindössze 3 pontot gyűjtő ellenfelén.

Szöllőskei szerzett vezetést a VBSK-nak a 2. percben, de a fürediek tartották a lépést a Bányásszal az első negyedórában. Olyannyira, hogy a 15.percben Szabó Levente góljával már vendég vezetést mutatott az eredményjelző.(5:6) Gáspár Imre eladott labdáját ismét Szabó váltotta gólra és már 2 gólos volt a füredi előny.(5:7) A 25. percben Fülöp góljával ismét utolérte ellenfelét a Palota, de rövid idő alatt ismét 2 gólra növelte előnyét Török Lajos csapata, amit aztán a lefújás előtt Gáspár Richárd révén faragtunk újra egyre.(11:12)

Szünet után aztán ismét Bányász találatnak örülhetett a nagyérdemű, így újra döntetlen volt az állás a két csapat között.(12:12) Sajnos hosszabb ideig többnyire a vendégek vezettek egy góllal és a vörös-feketék igyekeztek újra és újra egalizálni, szerencsére sikerrel. A 44.percben Szöllőskei találta fejbe a vendégek kapusát egy büntető elvégzésekor, amit a játékvezetők szándékosnak ítéltek és kiállították a palotaiak legeredményesebb játékosát. Még ebben a percben egy időkérést követően Holubecz révén ismét 2 góllal lépett meg a Füred.(15:17). Csapatunk szerencsére nem roppant meg és percek alatt behozta hátrányát. (A 47.percben 18:18) Az utolsó 10 percre érkezve még mindig rendre 1 gólos volt a füredi előny. Az 52. percben aztán a vendégek közül Rummel is befejezhette a találkozót harmadik kétpercesének köszönhetően. Foki Máté pedig kihasználva az emberelőnyt kiegyenlített ismét(20:20) Az ellentámadás végén 7m-est dobhatott a Balatonfüred, amit Bogdány Áron hárított. Soha Gergő ekkor időt kért és ezt követően Erőss góljával hosszú idő után vezetett újra a VBSK (21:20). A túloldalon Török Lajos is próbálta az övéit felrázni, de akövetkező találat az 57. percben újra a vendégek kapujába hullott(Foki Máté volt az elkövetője), majd Gáspár Richárd már háromra növelte a hazai előnyt! Ezt a győzelmet már nem lehetett elvenni a Bányásztól! Holubecz még dobott két gólt füredi részről, de a kettő között Erőss is betalált hazai oldalról, így a vége 24:22-es várpalotai siker.
Nehéz szülés volt, de a lényeg, hogy meg lett! Győzelemmel búcsúzott a csapat saját közönségétől.