Behúztuk az első hazait a rájátszásban

image.png

VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ – BVSC-ZUGLÓ 29:24 (16:11)
Várpalota, 200 néző
Vezette: Snóbli Balázs és Snóbli Gyula
VBSK: Csomay, Kara, Nagy (kapusok) – Elekes 2, Szöllőskei 7, Fülöp 1, Somogyi, Fenyő 6, Hegyesi 1, Járási 1, Gáspár I., Halupka 2, Ritterwald, Goda 5, Györe 3, Lantos 1
Vezetőedző: Soha Gergő
Kiállítás: 10 ill. 6 perc
7m-es: 2/2 ill. 5/2

Az rájátszás első hazai találkozóját természetesen győzelemmel szerette volna abszolválni a palotai gárda. Ellenfelük ezúttal az első fordulóban a győri fiatalokat szoros meccsen legyőző fővárosi vasutasok voltak. Maga a mérkőzés rémálom szerűen indult a Bányász számára,hiszen ellenfelünk 4:0-ra majd 5:1-re is meglépett a mérkőzés elején. Szerencsére megrázta magát a csapat és a 19. percben Györe Botond góljával előbb utolérte ellenfelét a palotai alakulat, majd egy elpuskázott vendég lehetőség után ugyan ő már a vezetést is megszerezte csapatának(10:9) Láthatóan gödörbe kerültek a zuglóiak, a Palota pedig fokozatosan növelte előnyét.
Közvetlen a lefújás előtt Elekes Kristóf góljával a félidőben már 5 góllal vezettek a hazaiak.(16:11)

A mérkőzés folytatásában nem sok minden változott. A vörös-feketék végig kézben tartották a mérkőzést és folyamatosan őrizték 5-6 gólos előnyüket, ami az 55.perc elején már 10 gólra nőtt (29:19).
Némiképp rontja az összképet,hogy az utolsó bő 5 percben nem talált ellenfele hálójába a VBSK, míg a vendégek ötször is megadásra késztették a palotai védelmet. A VBSK a folytatásban április 21-én Dunakeszin lép pályára, ahol egy rendkívül nehéz mérkőzés vár rá a tabellán közvetlen mögötte álló, ám kevesebb mérkőzést játszó hazaiak ellen.